Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Xf 650 Freewind

Recommended Posts

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Suzuki XF650 Freewind

Godište 1999. (2007 uvezen)

63.000 km

Registovan do Juna 2011.

Nov klip i hilzna Suzuki zamenjeni pre 10.000 km (500 evra koštala operacija)

Pre 3000 km (proletos) ugrađeno: Nove gume Dunlop Trailmax enduro, kočione pločice, opruge u lamelama Motul 5100, DOT 4, i ulje u štapovima.

Givi vizir - povišeni

Grejači ručica (35W)

Kofer kineski ali na originalnom nosaču što je retkost za ovaj model.

Od ulaganja treba nov akumulator, (2 svećice) i tapaciranje sedišta.

Cena 1600 evra (dogovor), a može zamena isključivo za trajno registrovani skuter za grad (piagio free ima prednost) uz doplatu. Zamena za veći ili motor slične kubikaže i namene me ne zanima pošto imam.

063-218-257 Cope

post-83-60673_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Kako dve svećice?

Kada će slike? :)

Lepo, ima dupli CDI i twin spark paljenje, samim tim i dve sveće, zatim dupli karburator sa TPS senzorom.

Otud i potrošnja od oko 4-5L benzina :)

Opet ni sam ne znam zašto ga prodajem, al mi žao da ga gledam kako stoji u dvorištu i zauzima mesto, a neko nema sa čime da se vozi :)

Možda ga na kraju poklonim u dobotvorne svrhe na nekoj od predstojećih humanitarnih akcija :)

Slikaću ga ovih dana, pošto je bila kiša a i prašnjav je, a u međuvremenu ima i estetskih promena u smislu crnih mat bočnih plastika, tako da stare slike više nisu aktuelne... A motori se ne gledaju sa slika nego se lepo dođe pa se proba i vidi. Ima i piva...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Dupli CDI nije fabrički, zar ne?

Ako bi ga poklonio ja mislim da bi trebali tvoju sliku da stave za primer na forumu.

A zanima me koja je kombinacija boja jer ona crveno-zelena je katastrofa (imao sam takvog).

Još kada bi se prepravio u SM ne bi ga nikada menjao :)

p.s. izvinjavam se za off ali ima i stvari vezanih za temu :)

• BF3 killah, 301 postova
  • Motocikl: FZS 600

Evo ja sam zainteresovan, imam freeja, radi kao sat, belog, platio ga 500 evra, ortak dvaput pao, onako vaspitno, malo je oguljen, inače pali na keca, nikakvih problema nema, kao sat radi :rolleyes:, al me mnogo smorio, dosadan motor u p.m. :lol:... Al ako si zainteresovan za kombinaciju nekakvu ja bih ipak voleo da čujem taj motor kako radi i da provozam koji krug :lol:... Ima li šanse da se nekako elementarno snađeš za taj akum. i svećice, čisto za probu?

• Podržavam 2

Evo ja sam zainteresovan, imam freeja, radi kao sat, belog, platio ga 500 evra, ortak dvaput pao, onako vaspitno, malo je oguljen, inače pali na keca, nikakvih problema nema, kao sat radi :rolleyes:, al me mnogo smorio, dosadan motor u p.m. :lol:... Al ako si zainteresovan za kombinaciju nekakvu ja bih ipak voleo da čujem taj motor kako radi i da provozam koji krug :lol:... Ima li šanse da se nekako elementarno snađeš za taj akum. i svećice, čisto za probu?

Motor pali radi ide, ispravan je i dobar, sve je na njemu fabrički. Ima i kompletan fabrički alat pod sedištem. Apropo kometara našeg dragog neupućenog člana a vezano za CDI, svaki twin spark sistem mora da ima dupli cdi za regulaciju predpaljenja koji kontroliše TPS senzor na karburatoru, a reaguje u zavisnosti koliko se odvrne gas.

Svećice rade, ali je već peta hiljada kilometara. Obzirom da je auspuh beo, verovatno su i svećice sasvim ok, ali eto, ja bi ih promenio jer sam tako tehnički vaspitan. Akumulator je od 8Ah, i star je godinu. Za moj motor trebalo bi min. 12Ah, pošto ima dupli cdi i samim tim motor vuče dosta struje pri paljenju, a gel je, što je loša varijanta kada je temperatura ispod 20C. Leti pali na zub, a po hladnoći malo teže pošto opadne kapacitet. Kiselinski su po meni bolje rešenje.

Ako ima pitanja i zainteresovanih, postavite temu u motorima o XF-u rado ću da odgovorim i prenesem iskustva...

• Podržavam 2

• BF3 killah, 301 postova
  • Motocikl: FZS 600

Motor pali radi ide, ispravan je i dobar, sve je na njemu fabrički. Ima i kompletan fabrički alat pod sedištem. Apropo kometara našeg dragog neupućenog člana a vezano za CDI, svaki twin spark sistem mora da ima dupli cdi za regulaciju predpaljenja koji kontroliše TPS senzor na karburatoru, a reaguje u zavisnosti koliko se odvrne gas.

Svećice rade, ali je već peta hiljada kilometara. Obzirom da je auspuh beo, verovatno su i svećice sasvim ok, ali eto, ja bi ih promenio jer sam tako tehnički vaspitan. Akumulator je od 8Ah, i star je godinu. Za moj motor trebalo bi min. 12Ah, pošto ima dupli cdi i samim tim motor vuče dosta struje pri paljenju, a gel je, što je loša varijanta kada je temperatura ispod 20C. Leti pali na zub, a po hladnoći malo teže pošto opadne kapacitet. Kiselinski su po meni bolje rešenje.

Zainteresovan jesam, aj da se čujemo telefonom...

Pozdrav

Ako ima pitanja i zainteresovanih, postavite temu u motorima o XF-u rado ću da odgovorim i prenesem iskustva...

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007
Apropo kometara našeg dragog neupućenog člana a vezano za CDI, svaki twin spark sistem mora da ima dupli cdi za regulaciju predpaljenja koji kontroliše TPS senzor na karburatoru, a reaguje u zavisnosti koliko se odvrne gas.

Zato sam ovde na forumu da bi naučio nešto :)

Srećno u sklapanju dogovora :)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja