Jump to content

Moto Zajednica

pomoc oko stelovanja visine teleskopa suzuki sv 1000

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: K8 1000

zanima me,koliko da ostavim teleskope-stapove da vire preko mosta,sta dobijam a sta gubim ako su vise ili manje izbaceni...danas sam ih ostavio 5mm da vire,jer sam vidio na par r-ova da toliko vire.

pokusacu slikom da pokazem tacno sta me zanima...

molim da mi prenesete iskustvo vezano za ovo....hvalaaaaaa

post-8862-12879099246649_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 35 postova

nisam samo zato...volim ostro da ga vozim,cini mi se da mi se bolje ponasao po brzih krivina kad mi je bio most spusteniji...ili mi je to neki trip...zato i pitam  ima li ko iskustvo sa tim stelovanjima,mada vise ne znam ni fabricki kako stoji..

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

eeeee tu sam te cekao.

Bar jedna pozitivna stvar.Mislim na to sto si primetio razliku u ponasanju.

Znaci takvom jednom operacijom motor skracuje putanju u krivini,ali kao i pri svakoj modifikaciji,negde se dobije,a drugde izgubi.

Postoj mogucnost da ce sprava postati "nervozna" pri velikim brzinama-na pravcu i pri jakom kocenju.

Isto tako,kad se pretera sa spustanjem napred,izgubi se malo i u kontaktu zadnjeg tocka  (gume) sa podlogom.

Razmisli i o tome da malo "ukrutis" motor,za to treba i malo (vise) love,pa da vidis kako ide tamo gde ti hoces  ;)

• U prolazu, 35 postova

ok,nisam ni ja juce sjeo na motor,znam nesto osnovno ,ali volim da podjelim misljenja i iskustva....

ne stidim se da pitam ;D

mada ,gledao sam na neke fazere sa kojima rade stunt da su im teleskopi - stapovi izbaceni i po 12 mm???e to mi nije jasno....

i opet ne znam na koliko ja da ostavim moje stapove izbacene,ne bili ih koliko toliko prilagodio mom nacinu voznje???

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pusti ti to sto rade stunteri,ako hoces da se vozis po javnim putevima.Njima motor treba da se okrene na petoparcu,a ne da se voze.

Do konacnog resenja ces doci samo probom,niko to ne moze da ti kaze.

Probe bi trebalo da radis stalno na istoj deonici,sa priblizno identicnim uslovima i uvek u punoj (i istoj) opremi.Ne zbog uroka  :D,nego zbog tezine.

Da znas samo da ces tako doci do odlicnog resenja za taj deo puta.Negde drugde,takva postavka moze manje da te zadovolji.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Vrati stapove nazad u trouglove i podesi opruge (I NAPRED I POZADI) prema svojoj tezini. Onda ako ne budes zadovoljan ciklistikom, javi. Ovako ces samo da unervozis spravu, 5mm iznad je velika izmena predtraga!  ;)

• U prolazu, 35 postova

Vrati stapove nazad u trouglove i podesi opruge (I NAPRED I POZADI) prema svojoj tezini. Onda ako ne budes zadovoljan ciklistikom, javi. Ovako ces samo da unervozis spravu, 5mm iznad je velika izmena predtraga!  ;)

jesam podesio opruge - tvrdocu istih i napred i pozadi(otvdnuo ),samo mi jos malo ostalo da vidim sa stapovima koliko gore-dolje...mada,cudni su putevi nasi...najveci problem mi je  pri brzinama recimo,preko 200 kad naidjem na neravnine otkaci mi se volan koliko  zaigra(ispravan mi je amortizer volana),a pogotova ako mi je oboren motor u nekoj od krivina....tada mi se desava ringispil!!!!

• U prolazu, 35 postova

Pusti ti to sto rade stunteri,ako hoces da se vozis po javnim putevima.Njima motor treba da se okrene na petoparcu,a ne da se voze.

Do konacnog resenja ces doci samo probom,niko to ne moze da ti kaze.

Probe bi trebalo da radis stalno na istoj deonici,sa priblizno identicnim uslovima i uvek u punoj (i istoj) opremi.Ne zbog uroka  :D,nego zbog tezine.

Da znas samo da ces tako doci do odlicnog resenja za taj deo puta.Negde drugde,takva postavka moze manje da te zadovolji.

Pronto,

slazem se sa tobom,i sigurno da me to ceka nakraju,gore-dolje pa da se steluje ....

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

jesam podesio opruge - tvrdocu istih i napred i pozadi(otvdnuo ),samo mi jos malo ostalo da vidim sa stapovima koliko gore-dolje...mada,cudni su putevi nasi...najveci problem mi je  pri brzinama recimo,preko 200 kad naidjem na neravnine otkaci mi se volan koliko  zaigra(ispravan mi je amortizer volana),a pogotova ako mi je oboren motor u nekoj od krivina....tada mi se desava ringispil!!!!

Otvrdnuo ne znaci i podesio. To sto ti poigrava volan je znak pretvrdih opruga ili pretegnute dekompresije, tocak ne stigne da prati podlogu.

• U prolazu, 35 postova

da,otvrdnuo ne znaci i podesio...u pravu si tu...ok,jedan dan cu potrositi na stelovanju istih,nadam se da cu uspjeti da nadjem najbolju tvrdocu za moj stil voznje...ali i dalje ne znam da li da poravnam gornji most sa stapovima lili da ih ostavim na ovih 5mm koliko sad vire????

Vidi sta sam ja nasao posle 5min googlanja:

http://www.sportrider.com/suspension_settings/suspension/146_suggested_suspension_settings/suzuki.html

A viljuske vrati u trouglove.  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja