Jump to content

Moto Zajednica

Troškovi održavanja Suzuki Bandit 650SA k7 (vodeno hlađenje)

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Odlučio sam da podelim troškove održavanja Suzukijevog modela GSF650/650S poznatijeg kao Bandit sa ostalim članovima foruma jer se retko  nalaze takve informacije. Mnogi bi se opredelili za drugog proizvođača ili servisera kad bi znali cene redovnog servisa, delova, potrošnje goriva ...

Motor sam kupio krajem 2007., prva registracija januar 2008. Do sad sam prešao 28 300km od kojih u gradu oko 1500km. O "malom"  banditu je puno toga rečeno zato prelazim na cenovnik.

1.  servis na 1000km (12.03.2008) - 6.500 dinara

2.  servis na 5340km (zbog dužeg puta urađen ranije, trebao je na 6000km) - 7.150 dinara

3.  servis na 11000km - 12.540 dinara

4.  servis na 16642km - 38.725 dinara. U cenu je ušla promena fabričkih guma BT021. Opredelio sam se za BT016 koji bolje drži putanju, smanjio se zaustavni put, ali mu je iz istih razloga i vek trajanja kraći. Cena je 29.000 dinara  sa balansiranjem na dan 29.06.2009.

5.  servis na 22176km - 7.650 dinara

6.  servis na 27149km ( veliki servis ) - 36 200 dinara

Svi servisi su obavljeni kod gospodina Joce  " PROFIMOTO " , o kome bi mogao da napišem nekoliko strana u superlativu. Dovoljan podatak je da do njega pređem 300km ( i još toliko u povratku)  i ne planiram da ga menjam.

Prosečna potrošnja je 4,8l pri putnoj brzini do 120km/h, kad sam solo (težak sam 80kg, visok 180cm ako je nekome i to važno), penje se do 5,7l pri brzinama između 140km/h do 180km/h.

Sa devojkom ( plus 53kg i prtljag - bisage od 29l i tank torba ) potrošnja je 5,1l merena na 6500km pređenog puta. Naravno da se tad putne brzine kreću od 80 do 140km/h sa mekom rukom na gasu.

Moj motor je opremljen ABS-om. Zadnji je preosetljiv ali savetujem svima koji motor voze i po lošem vremenu da izdvoje još 500evra preko pri kupovini novog motocikla.

Nadam se da će ovo nekome pomoći pri odabiru motocikla i da će još puno prijatelja sa različitim modelima podeliti troškovnik sa nama.Ako nekoga zanimaju neki detalji u vezi motora rado ću pokušati da odgovorim.

Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja