Jump to content

Moto Zajednica

Dali neko ima polovnu maticnu plocu?

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Neka?

Za sta? koji procesor? kakve memorije imas? kakvi slotovi? sta sve bodes u nju? kakva graficka? modem? tv kartica?... mogu ti ja dato 50 ploca pa je velika mogucnost da ti nijedna nece biti odgovarajuca

Ajmo ovako... koju si imao, ili bolje napisi ako imas konfiguraciju koju si imao

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5454 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Sta meni mozete pomoci.Imao sam  p4 celeron  i aj da pojacam kupim  3.0 sa  1mb  medjutim nesto nije 100% kompaktibilan sa plocom  i zeza.Ne radi na 3.0  i kad podesim  onda nesto zakiva.Grafika je agp i memorija je ddr1

Jel ima neko rjesenje da dam ovo posto je obadovje 100% ispravno  ili  da nesto mjenjam ili nesto trece , cetvrto, peto....

Evo na izvjestaju eversta se vidi da je on na 3.0  a da radi na 2.7  itako jos neke gluposti..

CPU Properties:

CPU Type                                          Intel Pentium 4

CPU Alias                                        Prescott

CPU Stepping                                      D0

Engineering Sample                                No

CPUID CPU Name                                    Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz

CPUID Revision                                    00000F34h

CPU Speed:

CPU Clock                                        2698.34 MHz  (original: 3000 MHz)

CPU Multiplier                                    15.0x

CPU FSB                                          179.89 MHz  (original: 200 MHz)

Memory Bus                                        179.89 MHz

CPU Cache:

L1 Trace Cache                                    12K Instructions

L1 Data Cache                                    16 KB

L2 Cache                                          1 MB  (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Motherboard Properties:

Motherboard ID                                    1009.008$09/26/2005-15:16:53$PT800$

Motherboard Name                                  Asus P4V8X-X  (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Chipset Properties:

Motherboard Chipset                              VIA VT8763 Apollo PT800

Memory Timings                                    3-3-3-8  (CL-RCD-RP-RAS)

Command Rate (CR)                                2T

SPD Memory Modules:

DIMM1: Transcend                                  512 MB PC3200 DDR SDRAM  (3.0-3-3-8 @ 200 MHz)  (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)

DIMM2: Transcend                                  512 MB PC3200 DDR SDRAM  (3.0-3-3-8 @ 200 MHz)  (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Braco nije ti podešen FSB, vezan je za memoriju, ide ti  CPU Multiplier 15.0x i memorija na 179.89Mhz  15x179.89=2698.34

Podesi memoriju na 200Mhz i imaćeš 15x200=3000Mhz

• Zainteresovan, 569 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Sta meni mozete pomoci.Imao sam  p4 celeron  i aj da pojacam kupim  3.0 sa  1mb  medjutim nesto nije 100% kompaktibilan sa plocom  i zeza.Ne radi na 3.0  i kad podesim  onda nesto zakiva.Grafika je agp i memorija je ddr1

Jel ima neko rjesenje da dam ovo posto je obadovje 100% ispravno  ili  da nesto mjenjam ili nesto trece , cetvrto, peto....

Jesi li uradio update biosa??

Braco jel ti podržava ploča FSB na 800Mhz? Ako ne onda moraš mjenjat ploču, ili procesor, šta ti milije. Ako podržava probaj sa flešovanjem BIOSa, možda ploča nije baš kompatibilna sa Prescott jezgrom ili nađi nekog Northwood-a, ASUSu su nekako miliji

Flesovao sam bios  ali sa nekom beta verzijom jer ne postoji druga.Prije  flesovanja  ploca nije mogla da pozna procesor.Ali  brljavi i  i recimo na  3.0 radi fino par startova i onda sam prilikom paljenja bios trayi da se vrati na podesenje  itd..A svo ovo vrijeme ima pojacanu temp cpu  mada je inace taj proc neki sto se grije malo vise ali  sve to ne bi bio problem da radi korektno.Na usb sta god nakacim radi ali nista ne radi 100% kako treba .Recimo prebacim sliku sa bt  i  slika je ok  a istu tu prebacim  preko  usb  ima neke linije i tako neke gluposti.U sis info vidim da  via chipset ima nekih konflikta sa usb i sa grafikom  itd itd...Ma sranje  vjerovatno ploca nepodnosi  taj cpu  jer sam je natjerao  nazor da radi.Ako neko ima plocu viska..Ja  imam i taj celeron 2.4ghz sto je bio u toj ploci ali  kilavo za pshop  i tako neke stvari.I cs jedva radi ali sreca pa botovi  pa mi tu i netreba bolje  ;D

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Da se umesam i ja , a da ne otvaram novu temu.

Da nema neko od vas da proda (povoljno)  memoriju ddr1 512mb ili vecu, imam neki krs ali ga koristim skoro samo za net, pa bi mi na ovih 512 leglo bar jos toliko.

• Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova
  • Motocikl: Uvijek Japanski!

Braco...Jednostavno ta ploca ne odgovar ni CPU,a izgleda ni Grafickoj karti,jer ja radim na racunaru PIII CPU AMD 1.4MHz FSB 133 DDR 512 ,AGP ATI Radeon 9200 HDD i 60 GB i sve mi fercera bez problema, cak imam instalisan Phtoshop CS2 koji radi besprijekorno. :o Operativni sistem je Win XP SP3, a instalisao sam i Win 7 32 bit paralelno i sve radi.Prema tome nadji odgovarajucu MB i to sto ima napakuj na Novu MB. ;):)

Sad sam baš gledao za tu ploču, piše da podržava i Prescott i FSB na 800Mhz, nešto te taj VIA čipset prca, proguglaj još malo sigurno postoji neka bolja verzija BIOSa

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

Braco...Jednostavno ta ploca ne odgovar ni CPU,a izgleda ni Grafickoj karti,jer ja radim na racunaru PIII CPU AMD 1.4MHz FSB 133 DDR 512 ,AGP ATI Radeon 9200 HDD i 60 GB i sve mi fercera bez problema, cak imam instalisan Phtoshop CS2 koji radi besprijekorno. :o Operativni sistem je Win XP SP3, a instalisao sam i Win 7 32 bit paralelno i sve radi.Prema tome nadji odgovarajucu MB i to sto ima napakuj na Novu MB. ;):)

Zar nije minimum giga rama za sedmicu 32?

• Podržavam 1

Me nema  sranja , a imam dva prcesora  amd 64  oni neki 3500+  nekad davno kupio i  nikad nisam iskoristio  a imam 1gb ddr 1   u ovom racunaru   i dvije graficke agp  pa sam mislio mozda je lakse naci plocu u koju to pase pa  to napakovati ali i tih ploca nema  i jbg...

Sad sam baš gledao za tu ploču, piše da podržava i Prescott i FSB na 800Mhz, nešto te taj VIA čipset prca, proguglaj još malo sigurno postoji neka bolja verzija BIOSa

Ma nema  i ja sam tako nasao kad sam kupovao proc  i jbg..

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja imam jednu ispravnu plocu sa 386 procesorom na 33MHz, pa ako nekom treba... Nisam probao Win 7 na njoj, ali DOS 5.1 je lepo radio...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja