zokowmali 2 Napisano Septembar 21, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha XVS 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u startu uzeo kozu i ne kajem se, samo uzeti neku kremu za odrzavanje i bog da te vidi,a i slazem se sa prethodnom konstatacijom da za pantalone uzmes textil...udobnije. kad se od sunca upalis pod jaknom nije strasno.al je malo zaebano kad ti se upale jaja...jaknu otkopcas,a ovo...Stoga je moja preporuka kozna jakna i textil pantalone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Septembar 21, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kiro je u svom prvom postu napisao kako stoje stvari, i to potpisujem - moje iskustvo je identicno. Cudo kako ljudi koji nisu probali i jedno i drugo daju savete. ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan koristim i jedno i drugo... savet:kupi dobru koznu jaknu i ako ti je bas do izgleda dobre text.pantalone koje imaju delimicno (uglavnom na kolenima) kozne aplikacije i to je to... cisto kozne pantalone su MUKA, bar ove sto ja imam...leti ce ih obuci 1.5 puta max i to na misice... da vec nemam dve kozne jakne ;D, ova bi bila moja: http://www.fc-moto.de/Revit-Adrenaline-Jacket a ti kako oces... ima samo jedan mali problem oko revita...ili ces ga naruciti netom ili ces busom v ljubljano ;D poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kornjačin Vrač 8 Napisano Septembar 21, 2010 Džedaj vitez, 289 postova Lokacija: Ruma / Guangzhou Motocikl: Yamaha Dragstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije cudo, to je pristrasnost Ova: http://www.louis.de/_40d38214bc2684d5f76a648232c0dc77d0/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=100&wgr=770&list_total=17&anzeige=0&artnr_gr=207083 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Kozna jakna je zakon .... zimi je dovoljna samo majca i da ti ne bude ladno.... odrzavanje : jednom mesecno namazes HEMEL kremom za kozu a na kraju sezone odneses na hemisko da je profi ociste i zafarbaju mesta gde si je iskrzao. odmah tu na hemiskom ti odrade i voskiranje koje ce ti pomoci da se ne napije vode kad pada kisa... ja moju redovno voskiram i po najvecem pljusku voda sa nje samo klizi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1054 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1107 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo vec kod HEMELA,cini mi se da ima previse parafina(ili tako neceg) u sastavu i da namazana povrsina predugo ostaje "lepljiva"...prestao sam da je koristim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan koristim i jedno i drugo... savet:kupi dobru koznu jaknu i ako ti je bas do izgleda dobre text.pantalone koje imaju delimicno (uglavnom na kolenima) kozne aplikacije i to je to... cisto kozne pantalone su MUKA, bar ove sto ja imam...leti ce ih obuci 1.5 puta max i to na misice... da vec nemam dve kozne jakne ;D, ova bi bila moja: http://www.fc-moto.de/Revit-Adrenaline-Jacket a ti kako oces... ima samo jedan mali problem oko revita...ili ces ga naruciti netom ili ces busom v ljubljano ;D poz! fina jakna samo mi se cini da je ovo na donjoj strani rukava nije koza ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Septembar 21, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prvo kupila kožnu jaknu pa zatim tekstilnu i nisam se pokajala,i ja glasam za kožu.Da nemam kožnjaka odmah bi poručila ovu: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=207088〈=en bez razmišljanja.Kupila sam takođe i nešto za održavanje http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10059025〈=en ali ga još nisam probala,sad na zimu ću lepo sve što imam od kože da namažem(jakna,bisage,rukavice,čizme).Inače nosila sam je na 35C i nije mi bilo vruće na motoru.Sigurno nećeš pogrešiti za kožu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jos nesto oko odrzavanja, pre neki dan sam dobio vosak u spreju. Naprskao sam i jaknu i čizme, na jakni nisam primetio nista specijalno, valjda nisam ni zagledao. Ali sam čizme dobro naćopkao i posle pokušao da ih kvasim, sliva se voda niz njih, ni kap da upiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1054 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1107 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan U tu svrhu moze i vazelin sasvim dobro da posluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan U tu svrhu moze i vazelin sasvim dobro da posluzi. Ne kupuje mi se vazelin sad uoči parade, da me ne pomešaju sa "onima". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1054 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1107 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan :D Posten svet ne moze vise ni vazelin za jaknu da kupi a da ga ne gledaju cudno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kornjačin Vrač 8 Napisano Septembar 21, 2010 Džedaj vitez, 289 postova Lokacija: Ruma / Guangzhou Motocikl: Yamaha Dragstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne kupuje mi se vazelin sad uoči parade, da me ne pomešaju sa "onima". a ne do Bog da neko "onaj" dodje na motoru na paradu (ako je uopste i nedajboze bude...) ima da prozivaju ovde sve one koji voze takav motor :) :) sorry za off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2333 Napisano Septembar 22, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Za šta koristiš motor? Duža putovanja, ili grad/lokal? Ja nosim i kožnu i tekstilnu opremu. Kožna bolje pasuje, lepše se u njoj osećam ako je temperatura napolju umerena i ako se vozim po lokalu. Doduše, zimi je prehladno u njoj i leti prevruće, a na duže ture i nije toliko udobno. Takođe, luftiranje je očajno, čak i sa letnjom kožnom jaknom (onom sa rupicama). Tekstilna oprema je mnogo udobnija za bilo kakvo duže putovanje. Takođe, kvlatitetna tekstilna oprema (RevIt na primer) može da se nosi u sva četiri godišnja doba i da bude prijatna. Manje bitna stvar, ali opet neki plus, je to što imaš više džepova na tekstilnoj opremi, plus može da bude vodonepropusna, dok koža pušta vodu. Prednost kože je to što je jača; kvalitetna tekstilna oprema pruža adekvatnu zaštitu, ali kvalitetna koža uvek pobeđuje. Ako bih morao da imam samo jedan komplet opreme, moja odluka bi bila tekstil. Pogledaj RevIt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Septembar 22, 2010 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Za šta koristiš motor? Duža putovanja, ili grad/lokal? Ja nosim i kožnu i tekstilnu opremu. Kožna bolje pasuje, lepše se u njoj osećam ako je temperatura napolju umerena i ako se vozim po lokalu. Doduše, zimi je prehladno u njoj i leti prevruće, a na duže ture i nije toliko udobno. Takođe, luftiranje je očajno, čak i sa letnjom kožnom jaknom (onom sa rupicama). Tekstilna oprema je mnogo udobnija za bilo kakvo duže putovanje. Takođe, kvlatitetna tekstilna oprema (RevIt na primer) može da se nosi u sva četiri godišnja doba i da bude prijatna. Manje bitna stvar, ali opet neki plus, je to što imaš više džepova na tekstilnoj opremi, plus može da bude vodonepropusna, dok koža pušta vodu. Prednost kože je to što je jača; kvalitetna tekstilna oprema pruža adekvatnu zaštitu, ali kvalitetna koža uvek pobeđuje. Ako bih morao da imam samo jedan komplet opreme, moja odluka bi bila tekstil. Pogledaj RevIt. Jos ako imas nekoga da prolazi kroz Pariz... ja sam ovaj Revit uzo' za skoro upola cene ( za 160 eur ) ... one endurance su mnogo skuplje... a i ne mogu s njima na poselo... ova moja je taman... em moto em mozes za neki event... svadbu 90 % je tekstil samo ima neke aplikacije Revita u brusenoj kozi... A btw drzim u levoj Alpinestars a u drugoj Revit... i pitam Francuza sta oni vise cene a i sta je bolje... kaze Revit ... jos par ljudi da ne bude da me ovaj farba... kazu Revit... a i lepsa je bila naravno hteo sam da se samoutepam kada sam video u Motorradu ovo za 280 jura ... jebi ga ... mogao sam jos da se stisnem i pridodam 140 jura... ali sta ako promenim marku motora ( hehehe how yes no sto bi rekli ) tako da ... ja glasam za tekstil ali neku casual varijantu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Za šta koristiš motor? Duža putovanja, ili grad/lokal? Iskljucivo za putovanja!!! A ovo mi je prvo bilo u planu kada sam gledao textilnu opremu: jakna: http://www.alpinestars.com/Space_Drystar_Jacket/pd/c/123/np/123/p/320618.html pantalone: http://www.alpinestars.com/ST5_Drystar_Pants/pd/c/153/np/153/p/322358.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 456 Napisano Septembar 23, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Jos ako imas nekoga da prolazi kroz Pariz... ja sam ovaj Revit uzo' za skoro upola cene ( za 160 eur ) ... one endurance su mnogo skuplje... a i ne mogu s njima na poselo... Buffalo Endurance je 14.960,00 Din što je trenutno oko 140 EUR. Kod nas, u Srbiji. Ne mora se u Pariz po nju. Ne znam gde si video da je mnogo skuplja od 160 EUR? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2333 Napisano Septembar 23, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Iskljucivo za putovanja!!! Onda tekstil. Smorićeš se u koži na dužim putovanjima, pogotovo leti. ... A ovo mi je prvo bilo u planu kada sam gledao textilnu opremu: jakna: http://www.alpinestars.com/Space_Drystar_Jacket/pd/c/123/np/123/p/320618.html pantalone: http://www.alpinestars.com/ST5_Drystar_Pants/pd/c/153/np/153/p/322358.html Nisam video ove modele ranije... Ali Alpinestars je prva liga opreme, teško je sa njima pogrešiti (imam dve njihove jakne). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2333 Napisano Septembar 23, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Jos ako imas nekoga da prolazi kroz Pariz... ja sam ovaj Revit uzo' za skoro upola cene ( za 160 eur ) ... one endurance su mnogo skuplje... a i ne mogu s njima na poselo... ova moja je taman... em moto em mozes za neki event... svadbu 90 % je tekstil samo ima neke aplikacije Revita u brusenoj kozi... A btw drzim u levoj Alpinestars a u drugoj Revit... i pitam Francuza sta oni vise cene a i sta je bolje... kaze Revit ... jos par ljudi da ne bude da me ovaj farba... kazu Revit... a i lepsa je bila ... I Revit i Alpinestars su odlične marke koje nisu ubitačno skupe (u stvari baš od te dve firme imam najviše opreme u ormaru). Za Revit: čekaš kraj sezone (sada!) i gledaš koji modeli se više neće proizvoditi – ti idu na sniženja bud-zašto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Septembar 23, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Za Revit: čekaš kraj sezone (sada!) i gledaš koji modeli se više neće proizvoditi – ti idu na sniženja bud-zašto. motoholicu, jel imas dusu, pa gde mi to sad kaze kad mi je stigla internet kartica ;D iliti sto bi se reklo otis`o sam da fatam ribu. zika. (u prevodu revzilla dot kom , bike bandit , you name it;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 103 Napisano Novembar 16, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan odrzavanje : jednom mesecno namazes HEMEL kremom za kozu a na kraju sezone odneses na hemisko da je profi ociste i zafarbaju mesta gde si je iskrzao. Cime bih tacno mogao da zafarbam iguljena mesta ??? Sme li da se koristi imalin za cipele u te svrhe ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan odrzavanje : jednom mesecno namazes HEMEL kremom za kozu a na kraju sezone odneses na hemisko da je profi ociste i zafarbaju mesta gde si je iskrzao. Cime bih tacno mogao da zafarbam iguljena mesta ??? Sme li da se koristi imalin za cipele u te svrhe ???? ja sam experimentisao sto se tice farbanja i nista nisam uradijo a probao sam gomilu stvari ... naj bezbolnije je odneti nekom ko radi sa kozom ili na hemisko da zafarbaju to za male pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 481 Napisano Novembar 20, 2010 Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan niko nije spomenuo ono sto sam cuo za razliku u materijalu kad se padne. naime (kako sam cuo) da se tekstil u dodiru sa asfaltom moze topiti i da mu je to mana dok se koza klize..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 652 Napisano Novembar 20, 2010 drkadzija, 1232 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan niko nije spomenuo ono sto sam cuo za razliku u materijalu kad se padne. naime (kako sam cuo) da se tekstil u dodiru sa asfaltom moze topiti i da mu je to mana dok se koza klize..... Mislim da je ovo za textil totalna glupost, da se lakše pokida nego koža to OK ali da se topi...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 481 Napisano Novembar 20, 2010 Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan pa to se navodno odnosilo na goretex materijal... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...