slavisa978 104 Napisano Septembar 18, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan поздрав колеге и молба за помоћ, савет ... јуче сам узео да на мојој хонди трансалп 99. заменим расхладну течност ... прочитао мануал ... и полако почео ... демонтирао потребне делове ... отворио чеп на хладњаку и чеп на посуди за расхадну течност ... одврнуо завтањ на пумпи који служи за испуштање течности и све је то ок ... али ето проблема, кад је изашла сва течност из система у посуди је остала комлетно, није истекла и она ... дакле ту настаде проблем ... ја поново по упутство ... е сад, дал сам га добро превео или не, али разумех овако, ако хоћеш да промениз течност и у боци мораш да је скинеш и испразних, а то захтева скидање задњег амортизера ... превише за почетника ... те јас полако шприцем извадим течност и дање наставим класично... сипам до врха у хладњак и у боцу ... не заврћем чепове ... упалим, загрејем, ако треба долијем, заврнем чепове и фајронт ... е сад ме онтересује да ли сам ја то одрадио како треба или сам испао глуп ... и ако јесам шта сада да радим ... баш сам забринут ... молим неког искуснијег ко је то радио на трансалпу на ми помогне ... хвала пуно унапред ... нестрпљиво чекам помоћ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se posle postizanja radne temperature zagreje voda u posudi, sve je ok. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Septembar 19, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Otkači crevo na donjem delu posude, i pusti da istekne antifirz. Kad napuniš sistem tečnošću, i ozračiš ga, posuda će i dalje biti prazna pa u nju lepo dolij potrebnu količinu tečnosti, do max podeoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Septembar 19, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan да ... па ја сам то практично и урадио ... само што сам течност из посуде извадио радионичким шприцем, а нисам скидао црево (нема црева са доње стране, оба су горе на посуди) ... када сам налио хладњак налио сам и посуду и онда нисам враћао чепове него пустио мотор да одради, да се озрачи и онда их заврнуо ... да ли је то ок ... не знам како то да проверим? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan да ... па ја сам то практично и урадио ... само што сам течност из посуде извадио радионичким шприцем, а нисам скидао црево (нема црева са доње стране, оба су горе на посуди) ... када сам налио хладњак налио сам и посуду и онда нисам враћао чепове него пустио мотор да одради, да се озрачи и онда их заврнуо ... да ли је то ок ... не знам како то да проверим? zato i nisi mogo da izvadis iz te posude! to je prelivna posuda u slucaju kuvanja motora ili nekog veceg pritiska ! ima ovde ljudi koji su se vise bavili time pa ce ti lepse objasniti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Septembar 19, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan па зато се и надам да ће ми неко ко има више искуства са тиме помоћи ... не знам да ли је сада ово све у реду ... како сада да проверим ... помагајте пријатељи! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan па зато се и надам да ће ми неко ко има више искуства са тиме помоћи ... не знам да ли је сада ово све у реду ... како сада да проверим ... помагајте пријатељи! upali motor i prati temperaturu ako ne digne preko pola onda sedi i provozaj malo pa proveri sve spojeve i creva...ako su sva creva vruca onda je dobro.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dobro si odradio, ali malo FIZIKE za sl put zabodes crevce u posudu i srknes i bacis crevce ispod visine posude i ono ce da istekne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Septembar 19, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan хвала пуно ... то ми значи ... покушаћу сада са пробном вожњом ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Septembar 19, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan е овако, урадио сам како смо рекли ... извештај: упалио, загрејао, до половине, милитетар преко на мерачу температуре ... упали се вентилатор по пропису, одради 10ак секунди, угаси ... све како ваља ... е сад ... у посуди се вода није загрејала ... очерупам до боце све и видим ... на боци има само два црева одозго, једно иде са грлића хладњака и служи за прелив вишка течности или одушак, а друго иде под мотор и виси ... одушак ... сад се намеће логичан закључак, а то је да течност у посуди и не може бити врућа јер није било неправилности у хлађењу, нити је било вишка течности у хладњаку, нити натпритиска ... тако да је остала хвадњикава ... јел и ви мислите исто или је мој закључак погрешан!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sve ok bre teraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ma ta boca je samo ako motor prokuva .. voda u toj boci je uvek hladna ... teraj to ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...