Jump to content

Moto Zajednica

Petrovac - Zdrelo

Recommended Posts

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

Sreda 08.09.2010.

Ustajanje...dogovor sa mojom lepsom polovinom je da odemo do banje Zdrelo koja se nalazi kod Petrovca na Mlavi.

Ali, budjenje za nju ide malo teze tako da polazak je oko podneva. Prvo autoputem pa iskljucenje za PO i dalje regionalnim putem.Od opreme oboje ff kacige i jakne.

Srecni zbog polaska (napokon) zaboravljamo koliko je autoput dosadan za voznju motorom, a tek Vespom ET4 150ccm.

Ali nista ne moze srecu da nam pokvari. Prva pauza posle 60-tak km...dupe ne osecam. Mojoj devojci  nije toliko lose (hmmm jedna od prednosti kad imas 43kg kao ona  :o  a ne 101 kg kao ja :( )

Dolazimo do obilaznice oko Pozarevca i najzad smo najbrzi  :D .Vespa guta kilometre (a i gorivo,opet trosi koliko os... :roll: ) Put,hmm pa nije TOLIKO strasan u povratku je bio bolji (cucete vec ;) ). Idemo kroz sela oko Pozarevca, Topionica,Veliko Selo, Manastir Zaovine...A u selima SOK :o . Kuce kao iz najlepsih bajki g. Andersena!

Devizne plate i penzije nasih ljudi na ‚‚privremenom‚‚ radu u inostranstvu (a od kad je Bec inostranstvo?) su, hmmm da li , uludo potrosene na kuce svih oblika,boja i dezena sa sve, napokon, ostvarenim zeljama vlasnika. Bazeni, Palme, kovana ograda, lavici, zirici, patuljci po basti, gole zene u grandioznim fontanama, lukovi i svodovi na bezobrazno visokim i masivnim zidovima i kapijama...Samo odvracaju paznju od puta ali nije strasno treba videti i to! Nostalgija je cudo!

Nastavljamo put  i najzad nam se ukazuje Zamak! Nije fatamorgana niti jos jedna kuca bogatih gastarbajtera vec termalna banja Zdrelo. Mali ali sladak kompleks bazena sa termalnom vodom. Tu smo se malo banjali (sta drugo da radim u banji?) vise suncali (ja manje) i stvarno odmorili. Mada sam ja bio zabrinut da Smrt koja je, predpostavljam, stalni gost ne omasi nekog svog klijenta i ne uzme mene. Ipak smo bili bar duplo mladji od sledeceg ``mladog`` gosta.

Nismo uspeli da nadjemo sobu u hotelu te posle  kupanja i suncanja, klopa u restoranu u sklopu hotela i pripreme za povratak kuci. Nepogresivom odokativnom metodom ``vidim`` da je ostalo jos 45min do zalaska Sunca te put u povratku kroz gorepomenuta sela postaje bolji, kraci a Vespa brza i udobnija. Dobijamo trku sa vremenom i stizemo do Pozarevca pre mraka. Mala pauza, oblacenje fluo prsluka i nastavak dosadnim autoputom.

Cisto da se pohvalim nas dvoje i gomila stvari uz Begaljicko brdo....70kmh sve vreme!

Ne,ne nije Vesponi na prodaju dzaba pitate.

Sve u svemu lep put, lep provod, lepsa polovina samnom na  simpaticnoj Vespi...sta coveku vise treba. Ipak sam ja samo smrtnika i za mene ovo je raj.

THE END

P.S. U svoj zurbi nismo poneli foto aparat tako da slike zamisljajte uz moje skromne opise okoline,ljudi, puta...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Sta da radim................ZAMISLJAM.........i vidim...........super ste se proveli !  :o :o :o

Bravo Vespadzija............. :D :D :D

Pozdrav.............. iz Afrike. ;) ;) ;)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Topionica,Veliko Selo, Manastir Zaovine...

Auuu, ala si izgrešio ;D Toponica, Manastir Zaova :D

Tu smo se malo banjali (sta drugo da radim u banji?) vise suncali (ja manje) i stvarno odmorili.

Prava draž je zimi kada ti pada sneg na glavu, a ti se kupaš u vrućoj vodi. Ja tamo idem isključivo zimi ;D

Inače, nije mali kompleks, veličina i ponuda je sasvim normalna za takvu vrstu bazena. Nekada sam živeo na Islandu i u Rejkjaviku posećivao gomilu sličnih bazena i u principu nisu bili ništa veći niti bolje sređeni, znači sve pohvale za Ždrelo OSIM: konobari su očajno spori i neprofesionalni (recimo zaborave dobar deo porudžbine) i to traje godinama tako (poslednji put sam bio zimus).

Hvala cika Acime.JBG pomesao sam nazive a bio sam siguran da sam pogodio.

Inace konobari i kuhinja restorana su za cistu 2. Pomfrit hladan od ujutru, klopa...pa ajd nije losa,

moze da se jede, ali je sva onako...prelaznog ukusa. Dovoljnog ukusa.

• Drug član, 1091 postova

Nisam hteo da mracim jer sam skontao da ti se svidelo. Ali sada kada si vec pomenuo mogu da kazem da je klopa i usluga zaista na niskom stupnju.

P.S. i mogu da ti zamislim facu kada si video cuveni zamak  :D Ko to nije video,ne moze covek da mu docara. Imam valjda negde slike pa cu postaviti. Vlasi su legende  8)

Vlasnik i većina radnika su iz Jagodine, Vlasi to bolje rade ;)

Ma znam ja vlasnika(iz Jagodine sam). Nisam mislio na konobare. Mislio sam na stil gradnje jer sam pricao o zamku  ;) Vidis valjda da je taj deo posta pod "P.S."?

P.S. i da ne bude zabune,nemam ja nista protiv njih...samo su mi neverovatni njihovi gradjevinskii poduhvati i lokacije na kojima se "igraju". Retko se gde to vidja.

Nisam hteo da mracim jer sam skontao da ti se svidelo. Ali sada kada si vec pomenuo mogu da kazem da je klopa i usluga zaista na niskom stupnju.

P.S. i mogu da ti zamislim facu kada si video cuveni zamak  :D Ko to nije video,ne moze covek da mu docara. Imam valjda negde slike pa cu postaviti. Vlasi su legende  8)

Vozim ja i nema nista okolo samo neka ravnica i planine sa leva kad ono...ZAMAK. Vise se devojka odusevila nego ja

Ma znam ja vlasnika(iz Jagodine sam). Nisam mislio na konobare. Mislio sam na stil gradnje jer sam pricao o zamku  ;) Vidis valjda da je taj deo posta pod "P.S."?

Nisam te razumeo, OK, ali opet kakve veze imaju Vlasi sa zamkom? To je valjda vlasnikov izbor, ne nekog meštanina sigurno. Možda mu se dopalo Etno selo Stanišić ili tako nešto. U svakom slučaju, sve je tako dobro i tako lepo sređeno da je prava šteta što je usluga kakva jeste.

Uh...kada vec moram da crtam....

Moja recenica "Vlasi su legende" se odnosila na gradjevinske kerefeke mestana iz tog kraja. Ti bre kao da nisi odatle  ;D  A ko drugi sem Vlaha pravi kuce u takvom stilu? Pa jos u Vlaskom kraju?

Ocigledno je samo tebi  ;D  Just for te record: zamak nema veze sa Giletovim motelom/kafanom/bazenom  ;)

Nego da se i tebi ne pracakaju betonski delfini u bazencetu ispred kuce  ::)

Aj mi objasni čiji je ovo zamak, majke ti? ;D

Ovo je Giletov hotel prijatelju, nije moj, a ako i dalje ne veruješ, pogledaj njihov sajt:

http://www.ruczdrelo.rs/

Očigledno nisi skoro bio, ovaj hotel ima već godinu dana.

post-1334-12879096748565_thumb.jpg

Aj mi objasni čiji je ovo zamak, majke ti? ;D

Uh druze,ne pricamo o istom zamku ocigledno. Ima jedan usput pre Petrovca....pre nego sto se prodje most na Mlavi. Petrovac i Zdrelo su sa jedne a zamak o kome ja pricam je sa druge strane. Samo se ne secam da  li sam pored njega prolazio putem iz Svilajnca ili putem od Velike Plane(posto nekad idem jednim a nekad drugim putem). I ja sam taj zamak video pre dve-tri godine(jer od tada nisam bio tamo). Definitivno nije ovaj.

P.S. Gile plagijator...tesko je da tamo moze da napravi nesto sto vec ne postoji  :)

Autor je pominjao Giletov zamak, pročitaj ponovo prvi post u temi. Ako si ti mislio na neki drugi, to mi nismo mogli da znamo, a i ne vidim kakve veze ima sa ovom temom.

Prevideo sam. Covek je pricao o arhitekturi toga kraja,uludo potrosenom novcu i rekao "a onda se ukazao zamak".

Moja greska. Povlacim rec. Vlasi nisu legende...Gile je legenda  ;D

@Tony Clifton

Sada je sve u redu ;D Uzgred, nisam Vlah ;)

Ako stvarno poznaješ Gileta, nema veze što je napravio dvorac, ali mu reci da zaposli profesionalce, a ne konobare koji se vuku kao babe i koji zaborave pola narudžbine. Isto važi i za kuvare. Hrana se čeka minimalno sat vremena i na kraju se ispostavi da je konobar zaboravio dve od ukupno 6 porcija.

Takođe, krajnje je bezveze da u onom baru u prostoriji pored bazena nemaju dovoljan izbor pića, nego moraju da ga dovlače iz restorana, pa se dodatno čeka, a i oni imaju da pešače kao na takmičenju. A najbezveznije je što je u istom dozvoljeno pušenje, a kao došli smo radi zdravlja, dakle ukinuti duvan u zatvorenim prostorijama. Pozdrav za Jagodinu!

Hebige druze,sve to zahteva ulaganje u ljudske resurse...lakse je da zaposlis crnce. A da li ce gosti biti zadovljni i kakve ce utiske poneti,valjda nije toliko bitno. Tu je prelepa priroda da kompenzuje sve nedostatke koji se ticu usluge(valjda je to logika,ne znam).

Uzgred, nisam Vlah ;)

I da jesi,kak'e veze ima. Meni oni nisu ni smesni ni glupi sto rade to sto rade. NJihov novac-njihova stvar.

Pozdrav!

Tu je prelepa priroda da kompenzuje sve nedostatke koji se ticu usluge(valjda je to logika,ne znam).

U principu tu (u samom objektu) i nema neke prirode, jedino što je voda pravo bogatstvo. Ono što je tamo vredno je samo uređenje, dakle novo, lepo (ukusi nisu bitni), čisto, zimsko kupanje na otvorenom, fantastično, ljudstvo nije malobrojno, samo ne znaju ili neće da rade. Izgleda kao da rade u državnoj firmi, eto u tom je problem. Da nije Gile kupio neku državnu firmu, pa je uzeo na svoju grbaču i zaposlene u toj firmi?

Ljudi, bez obzira na ovo, malo više strpljenja sa konobarima i biće sve OK. Mesto je fantastično i šteta je ne posetiti ga, čak i više puta u toku zime. Čujem da sada imaju i bazen sa hladnom vodom za leto, tako da je i leti OK.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja