marko.bre 0 Napisano April 26, 2007 U prolazu, 8 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sta da kupim Apriliu ili Hondu :?: , trenutno vozim sqter al hocu da predjem na pravu stvar. Svi su mi rekli korak po korak, da se ne zalecem, da ne sedam ne velike. Sta mi vi predlazete ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano April 26, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan CBR ja bih odma izbacio iz liste... NSR ako je ispod 2000-og sasvim je ok... posle 2000-te su dosta zagushene mislim na 15 konja... Aprilia rs 125 je jako dobra... od ova tri navedena najbrzzi... sa malim prepravkama mozze da izvuche do 32 hp... karburator i izduvi... pogledaj ako nadjesh negde Cagiva-u Mito ona je shto se mene tiche najbolji u ovoj klasi... i lichi na DUCATI... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano April 26, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan kupice novu HOndu za polovnu Cagivu cca Honda kosta 3000 evra NOVA svi ostali mnooogo skuplje. Aprilia jes da ide brze al zato trosi ko luda i kvari se bar 5 puta vise od Honde. Ako racionalno razmisljas uzeo bi Hondu i kraj price. Posle predji na nesto malo jace nema potrebe za nekom nabudzenom 125cc ( u narodu poznatu pod imenom decoubica tj Aprilia RS) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 26, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako,mala CBR-ka je suvise spor motor,deluje malecno,uzan je,ima uske gume,12,5 KS,sto mislim da nije dovoljno.Potrosnja i trajnost su na strani najmanjeg CBR-a. Aprilia RS,najbrzi i najlepsi(individualno),od navedenih.Trosi JAKO mnogo,ide stvarno dobro(izvalaci oko 170- do stotke oko 5,6 sekundi ne znam sada tacno).Trazi savrseno odrzavanje,ciscenje izduvnog ventila,specijalu ili full generalnu svakih 10tak hiljada kilometara ako je teras onako kako ona moze da ide. Honda NSR - po meni predstavlja kompromis ova 2 motora.Dakle malo je sporija od RS-a(konacna oko 150-160),ali je i dalje daleko bolja po performansama od CBR-ke,i deluje kao motor vece kubikaze.Takodje trazi kvalitetno ulje,i servis,kao i RS. Ali izbor je samo na tebi.Cvaje imaju svoje drazi,ali stvarno zahtevaju dosta paznje i dobrog majstora.Ako zelis samo da sipas i vozis,i nisi tip coveka koji voli da ceprka po motoru,onda bolje uzimaj CBR-a i sit se navozaj. Nadam se da sam pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.bre 0 Napisano April 26, 2007 U prolazu, 8 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Po prici najvise mi se svidj nsr al sad gde ga pronaci ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 27, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja bi 600ccm uzeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano April 27, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Apriliu RS 250. Nije mnogo skupa ali je odlicna i brza je ko djavo za 250 cc, RS 125 je njen mali brat i dosta je slabija ali ako se malko dobudzi moze do 150 km/h ali trosi ko cbr600, mito 125 sa svojih 7 brzina je odlican motor ali dobar neces naci ispod 4000e, a NSR je hondina legenda do 125cc, samo je tesko naci ocuvan i dobar jer zna se kako se NSR vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 27, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Apriliu RS 250. Nije mnogo skupa ali je odlicna i brza je ko djavo za 250 cc' date=' RS 125 je njen mali brat i dosta je slabija ali ako se malko dobudzi moze do 150 km/h ali trosi ko cbr600, mito 125 sa svojih 7 brzina je odlican motor ali dobar neces naci ispod 4000e, a NSR je hondina legenda do 125cc, samo je tesko naci ocuvan i dobar jer zna se kako se NSR vozi. [/quote'] RS250 definitivno NIJE motor koji treba kupiti posle skutera.Nije to budzanje RS-a vec ona ima ugradjen ventil koji se pokrece izduvnim gasovima na 7000 rpm,i onda umesto 15 KS,daje 34 KS manjem RS-u.A nema svaki Mito 7 brzina,vec samo Mito Evolution,i to su uglavnom starija godista,obicni imaju 6 kao i Honda NSR,Aprilia RS.Svi su oni tu negde po performansama,trose dooosta ako se voze onako kako idu,lagani su,i ne bas dugotrajni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 27, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ima u rubrici suzuki gama 250 ))) :twisted: :twisted: :twisted: to je za covjeka, a uz to ide da se za glavu fatash brze i jace od 600ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano April 27, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Apriliu RS 250. Nije mnogo skupa ali je odlicna i brza je ko djavo za 250 cc' date=' RS 125 je njen mali brat i dosta je slabija ali ako se malko dobudzi moze do 150 km/h ali trosi ko cbr600, mito 125 sa svojih 7 brzina je odlican motor ali dobar neces naci ispod 4000e, a NSR je hondina legenda do 125cc, samo je tesko naci ocuvan i dobar jer zna se kako se NSR vozi. [/quote'] RS250 definitivno NIJE motor koji treba kupiti posle skutera.Nije to budzanje RS-a vec ona ima ugradjen ventil koji se pokrece izduvnim gasovima na 7000 rpm,i onda umesto 15 KS,daje 34 KS manjem RS-u.A nema svaki Mito 7 brzina,vec samo Mito Evolution,i to su uglavnom starija godista,obicni imaju 6 kao i Honda NSR,Aprilia RS.Svi su oni tu negde po performansama,trose dooosta ako se voze onako kako idu,lagani su,i ne bas dugotrajni. Ne slazem se bas, sa skutera moze lagano da se predje i na neku mashinu od 500ccm, sve zavisi od portebe i mogucnosti pa onda na 1000ccm za godinu dve. Ako bi covek isao redom 50, 80, 90, 125, 150 ,180,200,250..... stigao bi do penzije na hayabusu. A da, novi Mito 500 je takodje odlican za pocetnike koji prelaze iz manjih klasa ka vecim. Daj ti neki predlog coveku, posto vidim da si poznavaoc motora. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 27, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Apriliu RS 250. Nije mnogo skupa ali je odlicna i brza je ko djavo za 250 cc' date=' RS 125 je njen mali brat i dosta je slabija ali ako se malko dobudzi moze do 150 km/h ali trosi ko cbr600, mito 125 sa svojih 7 brzina je odlican motor ali dobar neces naci ispod 4000e, a NSR je hondina legenda do 125cc, samo je tesko naci ocuvan i dobar jer zna se kako se NSR vozi. [/quote'] RS250 definitivno NIJE motor koji treba kupiti posle skutera.Nije to budzanje RS-a vec ona ima ugradjen ventil koji se pokrece izduvnim gasovima na 7000 rpm,i onda umesto 15 KS,daje 34 KS manjem RS-u.A nema svaki Mito 7 brzina,vec samo Mito Evolution,i to su uglavnom starija godista,obicni imaju 6 kao i Honda NSR,Aprilia RS.Svi su oni tu negde po performansama,trose dooosta ako se voze onako kako idu,lagani su,i ne bas dugotrajni. Ne slazem se bas, sa skutera moze lagano da se predje i na neku mashinu od 500ccm, sve zavisi od portebe i mogucnosti pa onda na 1000ccm za godinu dve. Ako bi covek isao redom 50, 80, 90, 125, 150 ,180,200,250..... stigao bi do penzije na hayabusu. A da, novi Mito 500 je takodje odlican za pocetnike koji prelaze iz manjih klasa ka vecim. Daj ti neki predlog coveku, posto vidim da si poznavaoc motora. :wink: Ovo sam rekao krajnje dobronamerno,bez namere da uvredim necije znanje. Zve zavisi zasta je covek zainteresovan.Posto je vozio skuter,dobro bi mu doslo nesto do 250 ccm,4T,bar ja tako gledam. A kupiti posle skutera koji razvija 60,70,80,motor koji ide preko 200,a uz to mislim da svi znaju kako je brutalan(cvaja,140 kg,70 KS),je mozda previse? Cak bi i pre kupio KLE-a 500,nego RS250,bez obzira sto je duplo veca kubikaza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Au kakvi dvotaktne 250ce su po meni opasnije i od hiljadarki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano April 27, 2007 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan Ovako' date='mala CBR-ka je suvise spor motor,deluje malecno,uzan je,ima uske gume,12,5 KS,sto mislim da nije dovoljno.Potrosnja i trajnost su na strani najmanjeg CBR-a. Aprilia RS,najbrzi i najlepsi(individualno),od navedenih.Trosi JAKO mnogo,ide stvarno dobro(izvalaci oko 170- do stotke oko 5,6 sekundi ne znam sada tacno).Trazi savrseno odrzavanje,ciscenje izduvnog ventila,specijalu ili full generalnu svakih 10tak hiljada kilometara ako je teras onako kako ona moze da ide. Honda NSR - po meni predstavlja kompromis ova 2 motora.Dakle malo je sporija od RS-a(konacna oko 150-160),ali je i dalje daleko bolja po performansama od CBR-ke,i deluje kao motor vece kubikaze.Takodje trazi kvalitetno ulje,i servis,kao i RS. Ali izbor je samo na tebi.Cvaje imaju svoje drazi,ali stvarno zahtevaju dosta paznje i dobrog majstora.Ako zelis samo da sipas i vozis,i nisi tip coveka koji voli da ceprka po motoru,onda bolje uzimaj CBR-a i sit se navozaj. Nadam se da sam pomogao.[/quote'] Owo ni shekspir ne bi bolje napis'o. Ewo,owo ti je i moje mishljenje,samo mnogo bolje napisano nego shto bih ga ja napisao. Chowek potpuno pametno zbori. Aki,bez uwrede,ali chini mi se da nikad nisi probao RS250,inache ne bi goworio to shto goworish. To je zlo motor,newreme,DEFINITIVNO NE za pochetnike koji bi da predju na R-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano April 27, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovako' date='mala CBR-ka je suvise spor motor,deluje malecno,uzan je,ima uske gume,12,5 KS,sto mislim da nije dovoljno.Potrosnja i trajnost su na strani najmanjeg CBR-a. Aprilia RS,najbrzi i najlepsi(individualno),od navedenih.Trosi JAKO mnogo,ide stvarno dobro(izvalaci oko 170- do stotke oko 5,6 sekundi ne znam sada tacno).Trazi savrseno odrzavanje,ciscenje izduvnog ventila,specijalu ili full generalnu svakih 10tak hiljada kilometara ako je teras onako kako ona moze da ide. Honda NSR - po meni predstavlja kompromis ova 2 motora.Dakle malo je sporija od RS-a(konacna oko 150-160),ali je i dalje daleko bolja po performansama od CBR-ke,i deluje kao motor vece kubikaze.Takodje trazi kvalitetno ulje,i servis,kao i RS. Ali izbor je samo na tebi.Cvaje imaju svoje drazi,ali stvarno zahtevaju dosta paznje i dobrog majstora.Ako zelis samo da sipas i vozis,i nisi tip coveka koji voli da ceprka po motoru,onda bolje uzimaj CBR-a i sit se navozaj. Nadam se da sam pomogao.[/quote'] Owo ni shekspir ne bi bolje napis'o. Ewo,owo ti je i moje mishljenje,samo mnogo bolje napisano nego shto bih ga ja napisao. Chowek potpuno pametno zbori. Aki,bez uwrede,ali chini mi se da nikad nisi probao RS250,inache ne bi goworio to shto goworish. To je zlo motor,newreme,DEFINITIVNO NE za pochetnike koji bi da predju na R-a. Ja samo dajem predlog coveku , a na njemu je izbor. Ako uzme cbr 125 sa onim gumama od bicikla verovatno ce da ga stizu malo veci skuteri po gradu, a on to sigurno ne zeli inace bi i dalje vozio skuter. Mozda je prejaka za njega RS 250 ali i ako uzme i KLE 500 sto kaze m1losh , podrzavam. Pozdrav i mudro. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Honda je jako izdrzljiva(znam iz iskustva) ali je sporija od aprilije. Dok je aprilia brza ali se i kvari jos brze a i skupi su delovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Maj 2, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ovako' date='mala CBR-ka je suvise spor motor,deluje malecno,uzan je,ima uske gume,12,5 KS,sto mislim da nije dovoljno.Potrosnja i trajnost su na strani najmanjeg CBR-a. Aprilia RS,najbrzi i najlepsi(individualno),od navedenih.Trosi JAKO mnogo,ide stvarno dobro(izvalaci oko 170- do stotke oko 5,6 sekundi ne znam sada tacno).Trazi savrseno odrzavanje,ciscenje izduvnog ventila,specijalu ili full generalnu svakih 10tak hiljada kilometara ako je teras onako kako ona moze da ide. Honda NSR - po meni predstavlja kompromis ova 2 motora.Dakle malo je sporija od RS-a(konacna oko 150-160),ali je i dalje daleko bolja po performansama od CBR-ke,i deluje kao motor vece kubikaze.Takodje trazi kvalitetno ulje,i servis,kao i RS. Ali izbor je samo na tebi.Cvaje imaju svoje drazi,ali stvarno zahtevaju dosta paznje i dobrog majstora.Ako zelis samo da sipas i vozis,i nisi tip coveka koji voli da ceprka po motoru,onda bolje uzimaj CBR-a i sit se navozaj. Nadam se da sam pomogao.[/quote'] Owo ni shekspir ne bi bolje napis'o. Ewo,owo ti je i moje mishljenje,samo mnogo bolje napisano nego shto bih ga ja napisao. Chowek potpuno pametno zbori. Aki,bez uwrede,ali chini mi se da nikad nisi probao RS250,inache ne bi goworio to shto goworish. To je zlo motor,newreme,DEFINITIVNO NE za pochetnike koji bi da predju na R-a. he,he,he Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
politj 0 Napisano Maj 4, 2007 U prolazu, 9 postova Lokacija: PANCEVO Prijavi odgovor kao problematičan koliko je teska aprilia rs 125?? :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Maj 5, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan 115kg, + - gorivo, ulje.. na kraju sve oko 130 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Maj 5, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidjeh par zanimljivih skoro novih NSRki u halo oglasima pa pogledaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta da vam kazem,jeste da nisam dugo vozio motor ali odma CBR 600 F pa sta mu bog da.sto ti je sudjeno to ce ti biti. :twisted: :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Maj 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nesvidja mi se kako zvuce ove 125ice, ko neki nabudzeni tomos...bez uvrede! Ja bih pres'o na 250 ili najbolje na nekog KLEa ili Pegaso, nisu preterano brzi a lepo se cuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Maj 7, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nesvidja mi se kako zvuce ove 125ice' date=' ko neki nabudzeni tomos...[/quote']u tome je trik.... kap proleti pored tebe da ti nabije kompleks.... nhf ali ja mnogo vishe volim 2t zvuk od 4t zvuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Maj 8, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Au nemojte zezati coveka,Honda NSr 125ccm je mnogo spor i trom (kilav) motor a i zvuk joj je smesan,a tek o cbr da ne pricam ona je tek kilava ali zato moze da je vozi ceo zivot i sve sto joj treba je samo dobro ulje.Aprilia Rs125 je sasvim solidan motor,ide ok,a i zvuk joj nije los uz promenu auspuha.E sad CAGIVA MITO je najbrza,najlepsa,najbolje se cuje i ima mnogoooo snage,ali su delovi skupi(oni ti nece trebati ako je ne ubijas non stop od gasa).Znaci ako hoces motor koji ces da vozis ceo zivot kupi HONDU,ako hoces motor koji ces moci i da ZGAZIS i ostavis svaki 125ccm iza sebe uzmi CAGIVU a ako hoces nesto izmedju uzmi APRILIU pa sad biraj.POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Maj 8, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Au nemojte zezati coveka' date='Honda NSr 125ccm je mnogo spor i trom (kilav) motor a i zvuk joj je smesan,a tek o cbr da ne pricam ona je tek kilava ali zato moze da je vozi ceo zivot i sve sto joj treba je samo dobro ulje.Aprilia Rs125 je sasvim solidan motor,ide ok,a i zvuk joj nije los uz promenu auspuha.E sad CAGIVA MITO je najbrza,najlepsa,najbolje se cuje i ima mnogoooo snage,ali su delovi skupi(oni ti nece trebati ako je ne ubijas non stop od gasa).Znaci ako hoces motor koji ces da vozis ceo zivot kupi HONDU,ako hoces motor koji ces moci i da ZGAZIS i ostavis svaki 125ccm iza sebe uzmi CAGIVU a ako hoces nesto izmedju uzmi APRILIU pa sad biraj.POZDRAV[/quote'] Koliko je ovo pristrasno napisano.RS je 10 kg laksi,a i to koji je brzi sve zavisi u kakvom je stanju primerak koji si probao/vozio.Ocigledno RS-a nisi vozio.Kada probas oba,kako leze u krivinama,kako povlace(pod uslovom da su oba u savrsenom stanju) onda mozes da sudis koji je bolji.A mislim da ta razlika od plus/minus 5-10 km/h uopste ne znaci prakticno.Da li je mito najlepsi,ili nije,to je subjektivna stvar.NSR JESTE sporiji,ali to se primeti tek na dugim pravcima,i delimicno na povlacenju,ali je zato mnogo trajniji i od Mita,i od RS-a.I RS i Mito su odlicni motori,s tim da ja biram,izabrao bi RS-a,pre svega zbog jeftinijh delova i odrzavanja. A sto se tice odrzavanja ovih 125ica,svako ko ih kupuje treba da zna da ga ceka MNOGO ulaganja u njih,ako prelazi dosta kilometara.A voziti jedan od ova tri motora penzionerski je greh,jer,ipak su to cvaje,i draz one eksplozije snage na 7000 rpm ne moze da nadoknadi ni jedan drugi motor,a tek zvuk.. Ali sve ima svoju cenu. RS,uz promenjen izduv (Arrow),cackanje oko karburatora,spustanje glave,i jos par sitnica,koje zna samo majstor koji je ovu masinu radio,ide oko 200 km/h.Ali za to stvarno treba dobro poznavati 2T. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Maj 8, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam sva tri motora i kada sam seo na Mita stvarno se osetila extra razlika.E sad i ja bih kupio APRILIU (iako sam do skoro imao cagivu),jel je to neka zlatna sredina,za cagivu su stvarno extra skupi delovi ali NSR nikad u zivotu ne bi kupio,ta CAR 125ccm kada stigne do 7000rpm se na NSR skoro i ne primecuje,pa je stoga ona za mene preveliko razocaranje.A Aprilia stvarno moze da se uradi extra ali znaj da svako njeno budzenje da ide sto brze,skracuje njen vek (koji nije tako dug) ubrzo bi morao da menjas klip,karike i ostalo.Zato kupi dobru Apriliu promeni joj auspuh,i prenos i dobices brz,lep i dobar motor bez nekog preteranog budzenja.I OBAVEZNO MOTUL ULJE,da bi ti trajala.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...