Jump to content

Moto Zajednica

XL 600R - Karburatori

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Pozdrav ljudi .

Evo sta se desava sa gore pomenutim karburatorima . Motor je 1985-o godiste i cuveni Acin xl koji je osim karburatora besprekoran . Od mnogo godina cimanja i rada pojeli su se siberi i prave ovakve probleme :

1-Kad je motor ugasen gas se daje lagano ( rucica gasa se lagano zavrce ) a kad je motor upaljen na pocetku ima neki zub (mnogo jace nego sto se posle zavrce ) i uvek cimne kad se da gas . Znaci ne moze onako ljudski da se dozira .

2-Nestabilan rad motora . Kad se da gas i polako pusti drzi na skoro 2000 obrtaja . A kad se da gas i naglo pusti onda na 1300 .

3-Kad se naglo odvrne gas motor se ugasi ( sto je po meni normalno za starije siberase osim delorta a sto se sa leptirima i vakum siberima ne desava .

4-Najgori karburatori ikad smisljeni ( opet po meni jer nije samo da se na mom motoru desava ovo gore pomenuto . Evo na drugarevom suzukiju od 750 isto tako . KATASTROFA )

E sad ovako . Da li kupujem neke druge karburatore ? Da li moze da se stavi jedan pa da se raspodeli na dva ulaza u glavu ?

Ili dajte neki predlog pa da diskutujemo . Po meni moze i neka druga dva od neke endurace ili slicno .

Aj ko zna neka prica sta da radim .

HVALA !!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Kupis u Louis-u set za reparaciju karburatora... skines, razmontirash, ocistis detaljno, promenish sve sta treba (a u tom setu dodje bukvalno sve)  i teraj :)

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Druze pozdrav . Verujem da je to tako sa novijim i dobrim karburatoima . Prvo ne dobijas sve samo diznice i ostala cude . Ne dovija se plovak koji ide gore . A verujem da razumes da se od vremena koliko puta iso gore dole i pritiska vazduha prema glavi cilindra istavio elipsast oblik i na plovku i u karburatoru . Unutra je inace sve dobro samo to ne valja . I kad radi vibrira i pored propusta ono sto ne bi trebalo da propusta .

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ja sam ima oproblem sa tim zaglavljivanjem sad kod mene kako je onaj cilindar na kome je iglica tj koji otvara gorivo im amali uskem i u njega ulazi izbocina sa karba kao mala iglica (vodjica) sa zida karbutratora sad vremenom se ta iglica pojela i poceo da mi glavi sad to se resilo kod mene na spoljnoj strani im ako mala rupica u koju se stavi silo i lupi se cekicem i unutra se napravi ta iglica sad sve to treba precizno uraditi.

P.S. svaka cas ako si nesto razumeo videcu da skinem karb pa da ti slikam ovih dana.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja