Jump to content

Moto Zajednica

Штеловање вентила- полочицама- код кога?

Recommended Posts

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Slažem se da je 140e puno za naše budžete, ali ipak treba znati da bi se pločive promenile treba skinuti bregaste i razupčiti motor pa sve to ponoviti ako se pri prvooj zameni pločica ne dobiju odgovarajući zazori.  :-\

E sad, majstori to uzupčivanje i zezanje naplaćuju.....nažalost nije kao recimo kod stojadina gde su pločice od gore u štepslama pa se prostim potiskivanjem štepsli na dole pločice mogu menjati. :-[

Mada je činjenica ponavljam da mi je zaista 140e puno za štelovanje ako set pločica na ebay-u košta 80ak eura i ostane ti furtum pločica za sledeći motor, jer jednu dimenziju pločica ne nosi samo jedan agregat već su spram prečnika univerzalne za više modela i proizvodjača. ;)

Ja lično ne bih išao sa tom teorijom brušenja pločica jer imaju cementaciju sa svih strana i bojim se da bi brušenjem izgubile svoju čvrstoću. :-X   

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Sad proverih na ebay-ukomad pločice za moj motor je recimo 6e. Što znači da su pločice sve da mi treba i svih 16, 72e ali bih onda voleo da mi majstor da moje stare pločice ako mi ih naplati pa da ih nosim kući kad sam ih već platio. A njemu ostaje resto para za rad.

Naravno sumnjam u da je takav sled dogadjaja moguć.

Jefto srećniče....kod mene brege dole, razupči, promeni pločice, vrati brege, uzupči......a da ti ne spominjem da moram da skinem po motora da bi do ventildekle uopšte stigao.

P.S. jesi siguran za to??? Ne tvrdim da nije tako kako kažeš nego mi čudno....mada ako ćemo iskreno nemam nikakvog iskustva sa agregatom iz diverzije.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

jevto, džokse daj idite kod CUBI-ja u Temerinskoj u Novom Sadu

Svim Novosadjanima je poznato da se bave mašinskom obradom i da su u tome medjiu najboljima...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja