Jump to content

Moto Zajednica

Shiro SH-40 Jet kaciga - Polozila test

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 248 postova

shiro-sh-40-retro-o.jpg

O da, pisem o onoj "smesnoj",atomski mrav-kacigi,koja mi je verovatno spasila zivot!

Sinoc,01.09.2010 oko pola osam,sam vozio brzinom ne vecom od 40 km/h(ima blokade,ali sam vozio sa manje od punog gasa)tudji skuter (o dragi boze),tj Gileru Runner, glavnom ulicom Panceva (Vojvode Radomira putnika,bivsa JNA),naravno sa kacigom...

Devojka je u "Puntu" ispred mene vozila (nisam odrzavao rastojanje),i panduri su jos isli u susret,pa je na pesackom razmisljala, da li da pusti pesake ili ne,pa kad je videla muriju,odmah je ukocila,pa sam ja sa onom smesnom kacigom probio njeno zadnje staklo,ulubio zadnji deo punta,i nacisto izlomio drugarovu Gileru,i pao na zemlju....

Ja nemam vecih povreda,par ogrebodina od stakla na vratu,iznad desnog oka i na nosu,poderotinu na desnoj nozi,ja sam dobro prosao...

Nista nisam polomio na sebi,bio sam debelo obucen,imao sam debelu zimsku jaknu,i ispod  jakne dosta toga...

Motor sam dosta sjebao,iskrivio sam dosta vilu,razbio zmigavac,ogledalo retrovizora,plastike polomio,prednji blatobran takodje,mada najvaznije je da sam ja ziv i zdrav...

U tom trenutku me je najvise brinuo motor...

Punto je firmin,casko je osiguran,vozila ga je devojka,koja je stvarno bila okej,ona je imala samo neku malu posekotinicu na ruci,od stakla koje je uletelo od nazad.

U svakom slucaju krivica je moja,no videcemo kako cemo i sta cemo...

Panduri koji su isli u susret,odmah su ukljucili rotaciju i stali,pitali ima li povredjenih,pozvali hitnu za mene,odvezli me,u medjuvremenu su moji dosli,tata je ostao kod motora,a mama je dosla u bolnicu,a ja sam u medjuvremenu u bolnici kulturnom,finom,učtivom policajcu dao izjavu,izvadio krv za analizu alkohola (prethodno sam duvao u alkotest,0.0%,nisam nista pio),ali kao da bih imao napismeno,da ne moze neko da kaze 'mozda je bio pijan' itd...

Kao sto rekoh,taj pandur koji je bio sa mnom u bolnici,je bio uctiv kulturan,fin,prijatan...

Ali jedan od dvojice koji su bili na uvidjaju (sto su nam isli u susret) je bio dosta  dzangrizav i nekulturan,dok je drugi bio skroz okej...

U hitnoj su bili na visini zadatka,mada nisu nista pitali kako sam itd,sto ti je u tim trenucima vazno...

U bolnici su bili skroz na visini zadatka,prijatni,kulturni....

Ni sada ne znam tacno razlog,zasto nisam zakocio..

Hvala Bogu,kacigi,i ljudima koji su mi jako mnogo objasnili zasto je potrebna kaciga,kakva bila.

Hvala jos jednom MNOOOOGO starijim kolegama,koji su mi slikovito objasnili da trebam kacigu da nosim UVEK kada sedam na motor..

Ne mogu da vam objasnim koliko ste mi otvorili oci,i upozorili me,da je jaaaako vazno da nosim kacigu,jer ko zna sta bi bilo da nisam imao kacigu,prvo kacigom o zadnje staklo,pa o beton...

Vecno zahvalan!

I zelim da skrenem paznju,da sam i ja mislio da su svi koji su padali sa motora glupi,i da sam mislio da se to meni nikad nece desiti,jer "znam dobro da vozim",ali ipak se ispostavilo da nije tako,trenutak nepaznje i ....                                TRAS!

U trenutku kada to najmanje ocekujes,desi se...

Ne zelim to nikome,ali zelim da skrenem paznju,da je saobracaj jako opasan,i da treba JAAAKO MNOGO paziti!

Ne biste mi verovali koliko sam iskustva sada stekao,ovo mi je za nauk za ceo zivot!

I da,da dodam jos da ce se motori malo odmoriti od mene,videcemo kasnije ;)

Thanks to http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=57855.0 and http://www.skuteri.org/forum/index.php?/topic/8616-eh-samo-da-vam-pricam-pp-pp-pp/

(Nikakva reklama,samo savet drugima bajkerima koji voze bez kacige!)

Slike sa mesta udesa nemam,ali sam slikao kacigu

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/cc/lQGhM_photo0343h.jpg/

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/FR/QkY79_photo0348x.jpg/

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/HY/WCDzS_photo0349.jpg/

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/RV/WYZfK_photo0350x.jpg/

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/ZI/e2Hto_photo0354o.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa dobro ste prošli i ti i kaciga. To je komad opreme na kom ne treba štediti. Sad imaš i povod da kupiš drugu, a ova ako nije puno oštećena može da posluži ako nemaš kacigu za suvozača

Ja imam istu takvu, za suvozaca, najcesce moju zenu. Velicina XS..

I moja je XS.

A sad planiram iz louisa da porucim neku na snizenju,obim glave mi je 56cm,sto po njihovom nazovi kalkulatoru dodje S. (Full face)

• Ne silazi, 7434 postova
  • Motocikl: TDM 900
Obrati paznju koji deo tela prvo udara u karoseriju kaveza (automobila). Glava, videces da se sva kineticka energija rasipa od glave ka ostalom delu tela.

1. Da li bi te slem zastitio koji je dovoljan kako ti kazes?

Apsolutno ne, otvoreno je lice, kojim je lutka prvo udarila.

2. Jet kaciga?

Ne, iz istog razloga kao gore pomenuto.

3. Brzina? Svega 49km/h!

Moj skuter ide 85km/h, od kolega skutera sa foruma neki i oko 120km/h. Duplo veca brzina i duplo veca energija koja se stvara. Da li je slem dovoljan? Apsolutno ne!

4. Koje su sanse da ti ovako auto izleti?

Ogromne, sto se mene tice nema dana da mi bar jedan ne izleti. Drugim kolegama skuterasima takodje.

E sad, ti razmisli dobro.

Hah, to sam ti napisao na skuteri.org pre par nedelja :D Mnogo mi je drago sto si nas poslusao i stavio i bio atomski mrav.

Obrati paznju koji deo tela prvo udara u karoseriju kaveza (automobila). Glava, videces da se sva kineticka energija rasipa od glave ka ostalom delu tela.

1. Da li bi te slem zastitio koji je dovoljan kako ti kazes?

Apsolutno ne, otvoreno je lice, kojim je lutka prvo udarila.

2. Jet kaciga?

Ne, iz istog razloga kao gore pomenuto.

3. Brzina? Svega 49km/h!

Moj skuter ide 85km/h, od kolega skutera sa foruma neki i oko 120km/h. Duplo veca brzina i duplo veca energija koja se stvara. Da li je slem dovoljan? Apsolutno ne!

4. Koje su sanse da ti ovako auto izleti?

Ogromne, sto se mene tice nema dana da mi bar jedan ne izleti. Drugim kolegama skuterasima takodje.

E sad, ti razmisli dobro.

Hah, to sam ti napisao na skuteri.org pre par nedelja :D Mnogo mi je drago sto si nas poslusao i stavio i bio atomski mrav.

Nisam obratio paznju na username,ali videh da mi je avatar odnekle poznat :)

Pametno receno ;)

Hvala bogu,nije mi se desilo ono sa klipa da mi jet kaciga ode unazad i da me maltene udavi,sta znam valjda je i bila dovoljno stegnuta,i sreca i sta te ja znam...

Koliko se secam,klip sam na skuteri.org odgledao dan pre udesa i vec poceo da trazim fulfejs kacigu ...

I jebiga desilo se...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Druže moj, najbitnije je da si poslušao savet iskusnijih drugara, koju su mahom na svojoj koži naučili koliko je kaciga bitna. Da nisi, možda bi ti sada gledali sliku na banderi. Sreća, pa se sada umesto toga dopisujemo na forumu :)

Druže moj, najbitnije je da si poslušao savet iskusnijih drugara, koju su mahom na svojoj koži naučili koliko je kaciga bitna. Da nisi, možda bi ti sada gledali sliku na banderi. Sreća, pa se sada umesto toga dopisujemo na forumu :)

Naravno :)

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

ma to si ti namerno,izabrao dobru ribu za volanom,kao čvrkneš je i posle kukaš,jaooo ovo ono,tel,kako si-dobro sam....

jbg ova te zeznula,malo jače zabola kočnicu...

bitno da si ti dobro

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Imao si ti druze vise srece nego pameti jer je ta kaciga smesna zastita ali eto srecom takva putanja ti je bila da je ona odradila posao . Ajde da mi jos neko objasni pojam KACIGA ZA SUVOZACA ? Ona moze biti losa , polomljena , stara ili sta vec ... nije mi bas to jasno ? Ko su vama suvozaci ? Neki neprijatelji ?

Imao si ti druze vise srece nego pameti jer je ta kaciga smesna zastita ali eto srecom takva putanja ti je bila da je ona odradila posao . Ajde da mi jos neko objasni pojam KACIGA ZA SUVOZACA ? Ona moze biti losa , polomljena , stara ili sta vec ... nije mi bas to jasno ? Ko su vama suvozaci ? Neki neprijatelji ?

Ne znam za Vas,tj one koji su to napisali,ali ja retko imam suvozaca ;)

Mali je free za dvoje,mek amortizer,malo sediste,nema mesta za noge...

A na Gileri sva sreca nisam imao nikog nazad,jer ko zna sta bi bilo,gde bi odleteo...

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ukoliko se zadesi da nekoga trebam da prebacim motorom to ne želim da radim ukoliko nemam kacigu za nju, a ova Shiro kakva god da je zadovoljava neke standarde i naravno da je nova... naravno kada bi imao konstantu suvozačicu da bi joj kupio full face ali za prvu pomoć ova je extra iako je jet  ;)

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

ukoliko se zadesi da nekoga trebam da prebacim motorom to ne želim da radim ukoliko nemam kacigu za nju, a ova Shiro kakva god da je zadovoljava neke standarde i naravno da je nova... naravno kada bi imao konstantu suvozačicu da bi joj kupio full face ali za prvu pomoć ova je extra iako je jet  ;)

Pa baci se onda na trazenje suvozacice sa opremom  ;D

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Da napises to u oglasima da trazis? Navedi obavezno sta od opreme mora da ima, i u kojim velicinama. Neka se mozda javi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja