slavisa978 104 Napisano Avgust 28, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan ... молим поштоване колеге и другаре који су искуснији да ми дају савет на који начин, чиме и у којим временским интервалима да подмазујем ланац ... напомињем да од скора возим трансалп 600 в 2000. тј 99. годиште ... хвала унапред и извињавам се ако је слична теме већ била ... живели! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakin015 2 Napisano Avgust 28, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan Ja lanac podmazujem na svakih 500km(priblizno). I posle svake kise obavezno. Prvo ga dobro operem naftom , sperem vodom, dobro ga osusim pa tek onda sledi podmazivanje. Lanac podmazujem sprejem ze podmazivanje lanca. Tih sprejeva imas u (skoro) svakoj prodavnici auto delova. Razni proizvodjaci , razne cene i naravno kvalitet. Kazu da se kvalitetno moze podmazati i uljem sto guscim SAE 90. Samo sto ga onda moras ostaviti da se dodro ocedi da ti nebi isprskao tocak i onoga ko vozi iza tebe. I naravno ako podmazujes uljem mnogo vise se hvata prasina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7604 Napisano Avgust 28, 2010 MotoDJIR.com, 1427 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega je detaljno opisao ciscenje lanca i potpuno podrzavam... Sto se tice spreja preporucujem Motul(najpopularniji),ima da se kupi u svakoj boljeopremljenoj radnji ili u zadnje vreme Bel Ray(Moto Land,Moto Pegaz)...po meni poslednji za nijansu bolji,ima manje i vece pakovanje tj.boca.... Pri prskanju ostavlja film bele boje...kada bela boja nestane,vreme je za novo prskanje... Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Avgust 28, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan хвала пуно на саветима ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Avgust 30, 2010 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj Bardalov sprej,meni uprskao celu zadnju felnu.Motul ne prsti po felni uopste. A lepo sam pitao onog lika u Biker shopu ima li razlike od Motula,a on ma kako da ne,odusevices se.E bas sam se odusevio ???. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1927 Napisano Avgust 30, 2010 Drug član, 2875 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mass.rs/?strana=40&submenuheader=3#LANAC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Avgust 30, 2010 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan kad se podmazuje lanac,vruc posle voznje ili pre voznje(hladan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Avgust 30, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet da nabavis neki automatski podmazivac lanca, napunis rezervoar mazivom i miran si 2-3000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Avgust 30, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan kad se podmazuje lanac,vruc posle voznje ili pre voznje(hladan) Vruc najbolje. Moj ti je savet da nabavis neki automatski podmazivac lanca, napunis rezervoar mazivom i miran si 2-3000 km. Dobitna kombinacija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Avgust 30, 2010 festina lente, 754 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Postupak koji ja znam je da se na svakih 500km ocisti faminom hladan lanac, kada se dobro ocisti njime ispere se vodom (pod pritiskom), onda se okrene mali krug motorom da se lanac malo zagreje i onda se naprska sprejem (shell se pokazao extra za svoju cenu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...