Jump to content

Moto Zajednica

Šabac - Soko Grad

Recommended Posts

• Strucnjak, 1658 postova
  • Motocikl: CRF300L

Unapred moram da kazem da ovo i nije bas pravi moto putopis, jer sama voznja i usputna mesta nisu bas "dokumentovana" kako treba. Poenta je da onima koji nisu ovde bili skrenem paznju na neke zanimljive detalje koje bi neki od vas voleli videti. Razlog za ovo je to sto smo potpuno neplanirano krenuli na ovaj put u 2 sata popodne. Do tamo ima 125km u jednom smeru, sto je sa ybr125, u dvoje, malo duze putovanje, pa nije bas bilo vremena za lsikanje usput. Krenuli smo bez dinara, tj bez novcanika, sa taman toliko goriva za oko 300km. Nije bas pametno, ali.. :)

Ovo smo mi:

1.jpg

Ovo je pored neke kafane na pola puta. Put je vecim delom jako los. Tj deo posle Loznice gledano od Sapca. Inace saobracaja je bilo uzasno malo, a od motorista samo jedan na citavih 130km! Uredno se javio, sto uvek pomalo obraduje..

2.jpg

Put je prilicno jednolican. Samo jedno skretanje, na poslednjih 9km. Znaci ovde i nisu bas ohrabrujuci :)

3.jpg

5km pred ciljem motor mi se ugasio na nizbrdici i nije hteo da upali. Da se motor ugasio je u ovom slucaju jako tesko primetiti jer se i kad radi jedva cuje :)  Alnaser vrti, ali nista... Prvo sto mi je palo na pamet je da pogledam svecicu. Skinuo sam je, malko ocistio i motor je upalio i radio dalje bez problema. Moguce da nije ni bilo do nje, vec da je u pitanju i pregrevanje posto su na tom delu usponi i do 16%! Mada nije pokazao neke druge simptome. Bitno je da je proradio i idemo dalje...

4.jpg

5.jpg

A dok sam se ja "mucio" oko svecice devojka je uspela da uhvati jednu zanimljivu situaciju gde je covek za malo pokupio kravu iza krivine

6.jpg

Dalje je put jako lep na oko ali nepregledan i pun skljunka

7.jpg

8a.jpg

Ovo je cuveni krst na brdu iznad manastira. Ovo je snimljeno iz podnozja sa puta kojim se prilazi manastiru

8b.jpg

Ovde se tacno vidi koliki je uspon na nekim srecom kratkim deonicama:

9.jpg

Dalje u sledecem postu, dok spremim slike...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ovo je prvo sto vidite kada prilazite manastiru. Ribnjak , potok... Raj za dusu.

1.jpg

Zatim statua episkopa Nikolaja iza koje se vidi serija malih vodopada koji nastavljaju ka prethodno pomenutom ribnjaku kroz dvoriste

2.jpg

3.jpg

8.jpg

9.jpg

Ovo je pogled ka krstu koji se nalazi na levom brdu. Tamo su ostaci neke stare tvrdjave (soko grad) ali nisam siguran iz kog je perioda.

10.jpg

Uredjena bastica

7.jpg

Terasa restorana koji nazalost nismo mogli probati usled zaboravljanja novcanika :(

6.jpg

prostor oko same crkve

4.jpg

5.jpg

Krecemo pesice od manastira ka krstu. To je los strm seoski put kojim se pesaci oko pola sata uz solidan uspon. Do krsta je rasporedjeno 10 malih "kucica" pored puta u kojima su redom ispisane i ilustrovane Bozije zapovesti. Nisam ovde postavio sve slike tih "kucica".

1.jpg

Izmedju dva vrha je razapeta srpska zastava

2.jpg

Neke od pomenutih kucica

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

11.jpg

Izraz lica govori o usponu (ili o fizickoj spremnosti i nedostatku zileta :) )

9.jpg

Srecom, nailazimo na besplatnu hranu :) Mnogo nam je znacilo jer smo na put krenui bez para i sa praznim stomacima

10.jpg

Ovo je verovatno neki tip kafane sudeci po natpisu :)

12.jpg

Evo malo slike tog "puta". zanimljivo za svakog hard core enduro vozaca :) Inace, vide se tragovi motora na pojedinim mestima.

13.jpg

15.jpg

16.jpg

O kakvom usponu je rec svedoci ovo:

19.jpg

I na vrh sveg tog brda, imate prijatelje :)

18.jpg

Malo detalja sa poslednje zaravnine pred ulaz u ostatke starog grada i poslednjeg uspona do krsta

20.jpg

21.jpg

21b.jpg

Tu srecemo veselu druzinu koju nisam smeo direktno da snimim pa sam se pravio da snimam okolinu:

Dolazimo do poslednjih stepenica

22.jpg

Nakon kojih idu ove metalne.

Jos samo malo

23.jpg

Na samom pocetku ovog uspona smo pregazili jednu manju reku, pri cemu sam se jako izblamirao pruzajuci ruku casnoj sestri koja je dolazila iz suprotnog smera da joj pomognem da predje. Nisam znao da im nije dozvoljeno da "pipaju muskarca", kako one to kazu :) Pitao sam ih: "sestre, koliko ima do gore?" na sta mi je jedna odgovorila: "dug je put do raja...". Nisam siguran da li je to bila sala ili je mislila ozbiljno, posto joj je izraz lica bio nekako izmedju zacudjenog i zabrinutog.

i to je to! desetak metara visok krst

1.jpg

Malo nepismen natpis:

2.jpg

Pogled ka zapadu

5.jpg

Tu je uvek korpa za donacije. Moram priznati da sam bio u iskusenju da pozajmim 150din za pljeskavicu u povratku posto smo umirali od gladi, ali covek posle procitanih 10 zapovesti od kojih je jedna "ne kradi" i pred silazak niz stme stepenice, uz polupokvaren motor, postane iznenadjujuce sujeveran, te smo trpeli glad jos 3 sata dok nismo stigli kuci :)

6.jpg

Vreme da se ide kuci. Za pocetak, "strasni" silazak niz metalne stepenice koje odzvanjaju i ugibaju se pod svakim korakom. Farmerke su uvucene u carape zbog krpelja, cisto da napomenem, da ne bude komentara :)

IMG_1860.jpg

Gmizavaca ima na sve strane

a ovom fali rep

IMG_1755.jpg

Jos neke slike sa povratka

IMG_1866.jpg

IMG_1869.jpg

IMG_1874.jpg

IMG_1888.jpg

IMG_1890.jpg

IMG_1893.jpg

IMG_1894.jpg

I to je to.. Jos jednom se izvinjavam sto nije u pitanju pravi Bajkserski putopis, vec vise planinarski, al jbg.. Bice bolje sledeci put, ipak mi je ovo prvi na forumu :)

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

jako ljepo i uopce se ne trebaš izvinjavati. ona zmija je, mislim, bila otrovnica po obliku glave a po šarama bi rekao da je ljutica. svaka cast.

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 251

Da l tog jedinog motoristu niste sreli na ležećim policajcima kod BRAVO marketa u Loznici?

Tu sam pozdravio dvoje na motoru, a sad mi liče na vas  ;)

Da l tog jedinog motoristu niste sreli na ležećim policajcima kod BRAVO marketa u Loznici?

Tu sam pozdravio dvoje na motoru, a sad mi liče na vas  ;)

Nismo. Ovo je bilo na otvorenom negde pre obilaznice oko Loznice

jednostavna i za ''spremanje''

Ne bih ja to golim rukama dirao :) I da, moram da priznam da je snimana sa maksimalnim zumom sa 3m i da samo izgleda kao da sam joj junacki prisao :)

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Lepa tura! :)

Moram je ponoviti kad mi se ukaze prilika,samo ovaj put bih mogao i do krsta gore,pre neki dan nisam hteo/smeo sam da idem,vec sam i zaboravio put :)

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

I ja sam mislio da ponovim, samo malo ozbiljnije (sa parama i hranom) i da ostanem gore malo duze

Mozes da prenocis u Soko Gradu,u onoj dugackoj zgradi,ne naplacuju ti nista,nego ostavis "donaciju" u crkvi,koliko mislis da treba...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja