woolfika 2 Napisano April 20, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan danas isterao motor i zaverglam da upali, on upali i odmah se ugasi.Skinem filter za vazduh proverim svecice, ok. Upalim ga bez filtera i creva za iberlauf on radi.Stavim filter i crevo za iberlauf on nece da upali.Izvucem crevo iz filtera, motor radi normalno.Tako je radio jedno minut ili dva na leru. NA iberlaufu izlazi zivo gorivo dok motor radi.Ugasim motor da proverim ulje kad ono krene da siklja vise benzin i ulje zajedno. Izgleda da karburatori davali vise goriva ili se nalivao, ne znam sta je. Sad treba da teram kod majstora. Da li je moguce da je crklo nesto ozbiljnije, karike ili tako nesto? Poludeo sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je motor ostavljen kao ispravan,moguce da igle na karburatorima ne zatvaraju najbolje,pa je pretocio gorivo u motor,bilo bi dobro da ga ne palis sa tolikom kolicinom tako retkog ulja,zameni ulje i filter trebalo bi da bude ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan katastrofa i jeste pisao sam o tome stavicu ti link pukle sve 4 hilzne to ti je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=6506 ovdje sam pitao sto se desava to izgleda da svaka r6 ima isti problem motor mog druga je dimio na iber crevo kad smo ga otvorili videli smo uzas. sve 4 hilzne i morao je kupiti citav blok 400 evra pol;ovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano April 20, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=6506 ovdje sam pitao sto se desava to izgleda da svaka r6 ima isti problem motor mog druga je dimio na iber crevo kad smo ga otvorili videli smo uzas. sve 4 hilzne i morao je kupiti citav blok 400 evra pol;ovan Ne dimi na iber, nego izbacuje benzinsku paru zato sto se karter nalio benzina. Nisam valjda ja te srece da mi pukne blok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pokusaj samo ulje da zamenis,mozda nije neki preveliki kvar,kod mene na motoru je bio slican slucaj,na kraju sezone je ostala slavina goriva otvorena,i tako je dovezen iz svice,kada smo ga skinuli sa prikolice i upalili slicna stvar,ulja je bilo previse...ustvari vise benzina nego ulja,staje 3l a ja sam ispustio skoro 5,zamenio ulje i sve ok...e sad ako je kod r6 boljka da se sjebe blok onda je to druga prica,kao sto neko pomenu iznad,mada ja nisam chuo za to,ali ako ne dimi,probaj zamenu ulja verovatno ce ti to resiti problem,a i svakako je najjeftinije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 20, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan e sad ako je kod r6 boljka da se sjebe blok onda je to druga prica,ali ako ne dimi,probaj zamenu ulja, Ja za tu boljku prvi put cujem, ako se dogodilo na jednom motoru ne mora da znaci da je to slucaj sa svakim. U svakom slucaju ti podji prvo od najjeftinijeg, sipaj novo ulje pa vidi sta se dogadja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 20, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto usrah sa predhodnim topic-om. e sad ako je kod r6 boljka da se sjebe blok onda je to druga prica,ali ako ne dimi,probaj zamenu ulja, Ja za tu boljku prvi put cujem, ako se dogodilo na jednom motoru ne mora da znaci da je to slucaj sa svakim. U svakom slucaju ti podji prvo od najjeftinijeg, sipaj novo ulje pa vidi sta se dogadja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja znam bar za 3 takva slucaja motor je palio i radio ok isao je odlicno ali je dimuckao na iber i kad je vlasnik odlucio da vidi sta je .vidjeli smo uzas i u servisu su nam rekli da modeli od99god do 2003god imaju fabricku gresku tanke hilzne 1mm koje znaju puci usljed velikog opterecenja. a posto yta masina vrti malo mnogo obrtaja tu i jeste problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano April 21, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru mom na banditu se tokom zime, dok je motor spavao u garaži, više od 2 litra goriva iz rezervoara slilo u karter. :shock: Kvar se manifestovao slièno kao tebi. Ima i tema negde u "Garaži", proèešljaj malo.. On je ispustio "to" iz kartera, stavio novo ulje i filter, i motor opet radi kao i pre. Pošto ga nije ni turirao na 10.000, ni vozio, ništa se nije sj...alo.. Nadam se da je i kod tebe ovako banalan sluèaj. Javi šta je bilo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano April 22, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Motor je upalio i odmah se ugasio.JA sam drndao osigurace i kablove jer sam najpre mislio da je neki kontakt. Najveci problem je sto sam ga ja verglao dobrih 20 minuta. Da li je moguce da od verglanja on nalije 2 litra benzina u karter? Ispustio sam ulje i sipao drugo i sve ok. Kocka mi je rekao da je trunje u rezervoaru, zaglavi iglice u karburatoru. Ocistio sam rezervoar, videcemo kako ce se ponasati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 22, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan trebalo bi da pogledas onda i te karburatore da ti se ne bi desila ista sitvuacija jos jedared. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider 3 Napisano April 29, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Ljeljenča Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno otjeraj nekom da ti otvori te karburatore prije zamjene ulja,jer ce ti proliti ponovo.Ili su prljavi ili su se ukrutili okrugli gumeni dihtunzi,hoce to prilikom dugog stajanja,nista strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Maj 2, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno otjeraj nekom da ti otvori te karburatore prije zamjene ulja' date='jer ce ti proliti ponovo.Ili su prljavi ili su se ukrutili okrugli gumeni dihtunzi,hoce to prilikom dugog stajanja,nista strasno.[/quote'] odneo sam karburatore na ciscenje. Kaze majstor da su bili puni smole, od dugog stajanja verovatno. Sad je sve u redu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 2, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nista od katastrofe? Eto vidis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...