Jump to content

Moto Zajednica

Put od Sjenice do Prijepolja - pitanje

Recommended Posts

• Integrisan, 8446 postova

Pozdrav,

Da li neko zna da li je put od Sjenice ka Prijepolju (skrece se sa puta Sjenica-Nova Varos negde 12-13km posle Sjenice) asfalt i ako nije, u kakvom je stanju taj put?

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

Ja sam hteo da prođem od Manastira Mileševo pravo prema Sjenici. Prvi Km je bio odličan asfalt a onda odjednom veoma zapušten makadam. Dok sam ja razmišljao šta dalje, naišao je neki taksista pa sam od njega saznao da na tom pravcu postoje i tuneli za koje nije siguran da li su uopšte prohodni jer su se pre neku godinu urušili. Zato sam se vratio nazad za Prijepolje i preko Nove Varoši i Zlatara stogao do Sjenice...

• U prolazu, 14 postova

Ćao svima :)

Ajd prvi post, pa da bude nešto korisno.

Juče sam pokušao da prođem tim putem (pešice). Čim vidite ono "pokušao", znate koliko je sati...

Polovinom prošlog veka neko je došao na ideju da se tuda probije magistrala (bar su tuneli tih dimenzija), od toga se odustalo, ostao je put sa desetak potpuno završenih tunela, koji sad služi kao pokazna vežba na temu "čemu služi putarska služba" - urušavanje litica će brzo širok put pretovriti u kozju stazicu gde svaki čas treba preskakati i zaobilaziti gromade i sipare, a tu i tamo je nikla i čitava šumica.

Elem, kroz 1-2 tunela bliže asfaltu se može proći i kolima, ali posle toga ostaje stazica koja nije ni za bicikl (ja sam biciklista, vozim MTB, znam šta pričam :) ) - i koja će uskoro preći u stazu uklesanu u liticu, i to u boljem slučaju. Posle nekoliko km i ta staza nestaje i treba vam neki meštanin koji zna fore da vas provede kroz ceo kanjon. Prošle godine je tu nestao holandski biciklista.

Dakle, ni od delimičnog prolaska motorom nema ništa, ali parkiranje motora na bezbednom mestu (one litice se urušavaju nasumično i redovno, reklo bi se) i šetnja kroz napuštene tunele je sjajno iskustvo. Ko se ne boji visine i zmija, može i da uđe u kanjon. Posle nekoliko km se dolazi do litica na kojima stanuje kolonija beloglavih supova od tridesetak ptica. Mada, za ovakvu šetnju treba odvojiti 5-6 sati.

Može se proći preko vrha Zlatara, solidnim makadamom koji vodi kroz prelepu šumu - odvajanje je iznad parkinga kod manastira. Ima i put ispod Prijepolja, za koji znam da je makadamski, ali nisam prolazio. Ucrtan je na GE.

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja