Jump to content

Moto Zajednica

folk i rock bajkeri - poštovanje različitosti (time is now)

Recommended Posts

• motoras, 2486 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Temu sam postavio jer sam redovan posetilac moto skupova od 1998. godine, kad motorom kad kolima kad peške, nebitno

a u međuvremenu su se moto skupovi pretvorili u vašare i utrku ko će više da navuče "civila" i kako da se umili svima

pa se počelo sa koncertima Van Gogha (koji će qrac Van Gogh na moto skupu???????????????)

a sećam se vremena kada je Pera Džo bravirao solo po 15 minuta

i kada je svirka bila od Doorsa do Bily Idola, preko Steve Ray Vaughana i ZZ Topa

i kažem lepo

OHRABRIMO ONE KOJI VOLE HEVI i TREŠ METAL I NARODNJAKE DA POČNU DA PRAVE SVOJE MOTO SKUPOVE

i ovde biće više mesta za nas

:)

hvala

He,he,he...Stari roker nije bio na to skupu gde je svirao Van Gogh...Uaaaaaa,buuuuuu ... Eeeee,kad se samo setim onih dobrih starih moto skupova kad su svirali neki bendovi za koje nisam cuo u zivotu. Da vidis bato sta je RNR kad zapeva Slog u Sremskoj Mitrovici...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Bilo bi zanimljivo da se oglase svi ovi zagovornici narodnjaka na skupovima i kazu kom klubu pripadaju i da li se ikada u klubu pricalo o nekom tamo folk skupu... ?

Meni nece biti cudno ako se niko ne javi i ako u stvari vidimo da su to neke individue koje ustvari nigde nisu clan tj. da su to likovi koji se niti sta pitaju niti ce ikada biti u prilici da naprave nesto tako nakazno...

P.S. cudne kriterijume za dobre ribe imate... ccc... to sto joj viri sisa iz uske majice govori samo koliko ste vi u stvari plitki i ko ce vam roditi decu... male narodnjake... jeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!

pa zar misliš da ce se netko javiti kada se zna da postoje ljudi u klubovima koji su takvog mišljenja kao ti , koji su spremni napraviti shou sa nekim tko voli nešto drugo ili drugacije od tebe ili vas. kada vec sada misliš da su to ljudi sa predznakom " niko i ništa" kako i sam kažeš. pa iz teksta se vidi da si spreman na linc prema takvim osobama. pa dali uopce netko tko vozi motor mora biti clan nekog kluba, pa i tu si ogranicen po pitanju slobode i opredjeljenja. i kriteriji za " ribe" su ti cudni ako se ne poklapaju sa tvojima, vjerijatatno su i svi srolje ako ne navijaju za klub za koji ti navijaš?

koliko vidim,nitko od zagovornika narodnjaka i slicno nije u organizaciji niti jednog moto susreta,valjda ce tako i ostati  :D

zivio RNR!!!

ma tko ce to znati. među organizatorima sigurno postoje ljudi koji vole i neke druge glazbene stilove pa i narodnjake samo uz ovako nasljeđenu filozofiju o bikerima ne žele istrcavati. sami organizatori nemaju hrabrosti probati uvesti nešto novo u program moto susreta. i ja sam za R"n"R ali kao tolerantnoj osobi nebi mi smetalo nekoliko narodnjaka sa smislom a takvih kao ja ima puno. šta bi se desilo kada bi se to desilo - vjerovatno ništa pogotovo u Srbiji ili Makedoniji I Bosni.

• , 1322 postova

koliko vidim,nitko od zagovornika narodnjaka i slicno nije u organizaciji niti jednog moto susreta,valjda ce tako i ostati  :D

zivio RNR!!!

ma tko ce to znati. među organizatorima sigurno postoje ljudi koji vole i neke druge glazbene stilove pa i narodnjake samo uz ovako nasljeđenu filozofiju o bikerima ne žele istrcavati. sami organizatori nemaju hrabrosti probati uvesti nešto novo u program moto susreta. i ja sam za R"n"R ali kao tolerantnoj osobi nebi mi smetalo nekoliko narodnjaka sa smislom a takvih kao ja ima puno. šta bi se desilo kada bi se to desilo - vjerovatno ništa pogotovo u Srbiji ili Makedoniji I Bosni.

i ja slusam i Gibonija,Tonija,Jinx i sl...ali je moje misljenje da to nema veze sa moto susretom,kao ni narodnjaci

nego,bila je nedavno i tema o pivu na susretima  ;),pa zamislite sta bi se desilo kada se spoji to i narodnjaci,tko bi ziv stigao kuci  :D :D :D

šta bi falilo da se na nekom moto skupu npr. nešto ovako sluša (tj. neki bend da odsvira)?

rjeci ti se pozlatile ali i moguce je kada bi organizatori ( vecih moto susreta ) zajedno sa gradovima i pokroviteljima  htio izaci iz dosadnih stereotipova organizoranja i pogotovo kada bi pristao na manju zaradu. možda ne takvu facu ali nekog manje planetarno popularnog - da.

BILLY IDOL je jedan od rjetkih bikera pjevaca hard rocka, punk rocka, post-panka, novog vala ali i ostalog. da nije imao sudar dok se motorom vracao iz studija i zaradio šipke u nozi mogao je i glumiti u filmu Jamesa Camerona tj. terminaror 2 a i u još nekima.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

U sutjesku me pozvao lik koji ni r od roka nije cuo, o motorima zna da njihov predsednik mesne kancelarije vozi mnogo dobar motor, ali je pekao ribu tamo i odusevio se ljudima koji su dosli u njihovo malo misto i bilo mu je mnogo drago sto je deo toga i sto promovise selo u najboljem svetlu!

Kad sam mu se javio samo sto nije zaplakao jer sam jedini kog je pozvao i ko se odazvao pozivu. pozvao me je u jagodini kad su igrali prijateljsku utakmicu,pa video moju devojku da vozi motor i pravo kod mene..... a ja dosao iz pozarevca sa firetown-om. sedeo je sa nama i pricao sigurno ceo sat kad je zavrsio sa obavezama!

Coveku je bilo bitno druzenje i nista vise, za razliku od nekih drugih!

• U prolazu, 25 postova

Po meni nije problem da neko slusa drugaciju muziku,nego sto pokusava da ga slusa tamo gde to nikada nije islo.Ja ostajem zaostao Rocker,i mislim da takvoj(folk) muzici nije mesto na moto susretima.

OVO NE PUSTATI NA MOTO SKUPOVIMA!!!  ;D

• U prolazu, 0 postova

e Olja,svaka ti je ka da je od Njegosa. Olju za predsednika ...  ne znam,bilo cega.Samo tako,ne daj da nas zavade ovi ljudi zli (ovo se naravno salim)

• motoras, 2486 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Kad smo taki,treba nam zabraniti da se druzimo ;D. Nego,mislim se ja,da nije ovo opet neka zavera protiv nas rokera? U sve pore drustva su se uvukli narodnjaci. Ja mislim da su neki (necu da ih imenujem) koji su zapoceli ovu temu,a i neki koji su se ukljucili kasnije,dobili pare od nekih ljudi (necu da imenujem) koji vladaju estradom da uniste ovo malo RnR scene koja zivi u Srbiji. A mozda se iza nikova "Mile Fazer","Sinisa7" ili "T-zex" kriju neki ljudi koji imaju interes da na motorijadama sviraju narodnjaci,pa pokusavaju da nas zavade. Sve se mislim,sede mi brade,da se to mozda nisu u nase redove uvukli neki Kitic,Sakic ili Popovic pa mute li mute...

A mozda i gresim...

• Svrati ponekad, 139 postova

e Olja,svaka ti je ka da je od Njegosa. Olju za predsednika ...  ne znam,bilo cega.Samo tako,ne daj da nas zavade ovi ljudi zli (ovo se naravno salim)

E ovo mi je već neko rekao ranije ;D.

verujem da ima ovde na forumu još ženskog sveta ali nisu tako brbljive kao ja al bi imale sigurno koju pametnu da kažu:):)

Evo jedna pesmica za sve (i za sve ljude koji poštuju RAZLIČITOSTI u svakom smislu pa i muzičkom).

Bitno je da se ne toleriše KIČ I ŠUND.

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Kad smo taki,treba nam zabraniti da se druzimo ;D. Nego,mislim se ja,da nije ovo opet neka zavera protiv nas rokera? U sve pore drustva su se uvukli narodnjaci. Ja mislim da su neki (necu da ih imenujem) koji su zapoceli ovu temu,a i neki koji su se ukljucili kasnije,dobili pare od nekih ljudi (necu da imenujem) koji vladaju estradom da uniste ovo malo RnR scene koja zivi u Srbiji. A mozda se iza nikova "Mile Fazer","Sinisa7" ili "T-zex" kriju neki ljudi koji imaju interes da na motorijadama sviraju narodnjaci,pa pokusavaju da nas zavade. Sve se mislim,sede mi brade,da se to mozda nisu u nase redove uvukli neki Kitic,Sakic ili Popovic pa mute li mute...

A mozda i gresim...

Hhahahahahahahaaa... legendoooooo.... Vaistinu Kitic, Sakic, Popovic....

Mile Fazer ... aj reci gde sam rekao da se mora pripadati nekom klubu ?? Pitao sam jer ljudi poginuse nesto da mi objasne pa reko da vidim koji to klub zagovara protivprirodni blud... UOPĆE nisam rekao tako nesto... a i da jesam, zar ovo nije DEMOKRACIJA pa svako moze da kaze sta hoce....

Easy rider.... pozdrav za zaostalog rokera... ubo si poentu, jer, zaista nekoj muzici nije mesto na moto skupu....

e pa stari rokere ovo vec odstupa od teme, ali posto sam prozvan mislim da imam prava na repliku!

Dok su neki moji drugari okoreli "rokeri" slisali kao mali cvetak zanovetak i zadnjih 20 godina to poricu ja sam odrastao na caletovim plocama roka iz `70-ih, koje imam i cuvam i danas! Od rok opere guberbeg, preko original singla "hair"( zlatni omot iz usa koju je caletu poslao njegov sticenik koji je zavrsio tamo po izlasku iz doma...), 4 albuma santane, jednog hendrixa....raznih remixa tipa grupe exeption koja svira klasiku na elektricnim gitaram koju sam najvise slusao dok sam spremao prijemni.... skoro nadjem karte za premijeru domace "kose" sa brankom kockicom, kartu za deep purple...... da ne nabrajam dalje, deda mi je svirao gitaru od 1932. ispred kafane moskva..... i posle zarobljenistva i lili marlen ispratio sve sto se desavalo sa gitarom na sceni... znaci od samog starta vec 3 generacije mi se u kuci slusa rok! juce uvatim caleta da slusa mejdene dok pece rakiju npr...... ali:

Smatram da svako ima pravo da uziva na svoj nacin jer za mene moto skupovi za to sluze, a ne za zaradu tako da bi bilo da se prave neki fensi moto skupovi gde ce ici ljudi koji imaju para i slusati muziku koja im odgovara i to debelo placati!Ubacite u sankove viski od 10.000din i to ima musterije, nije problem, ali kad cujem promocija tocenog piva po ceni od 100 din dize mi se kosa na glavi! Nekad davno sam bio vrlo blizu da otvorim prvu pivnicu u gradu, u to vreme BIP je pravio pivo.... a inace diplomski sam branio na temu prerade vode za proizvodnju piva, pa malo kapiram i pivo......

Mnogo mi je lepse da radim i mislim kako meni trenutno odgovara nego da izigravam sad nekog rokera, bajkera ili sta vec! Debelu koznu jaknu na motoru nosim kao opremu, a ne da bi se svrstao tamo ili ovamo.

U pravim rok kaficima je uvek pice bilo bar 10% jeftinije nego u drugima, bar kod nas. tamo se sve zasnivalo na drugarstvu, prijateljstvu... koliko su nam samo puta na racun kuce donosili rostilj pred zoru,pice da ne spominjem...

Jos jedna prica u takvom kaficu, nekadasnjem metal klubu za docek nove ispraznilo se i neki stariji likovi se zapili i slusaju im se trube ali ne mogu da nadju na kompu,kao nema... ponudim se ja i nadjem. dok sam napravio listu i vracam se kod drugara za sto da zavrsimo pice ono na stolu stoji jos jedna tura pica, prasetina, jagnjetina, kiso kupus i pogaca i proja i sve to u kaficu a ne u kafani!

uuuuu prozvao si me moram jos malo

Kad sam radio kao konobar kod nas u(kaficu) moto klubu nekada davno.... mnogi bajkeri iz grada i okoline me i dan danas prepoznaju, postuju i cene odatle... zapili se drugari i zezali se, ali dolaze neki stariji gosti, direktori nekih firmi... a meni mladja stalna musterija trazi sepulturu da pustim, ja objasnim da ne smem da teram ljude koji imaju mnogo para, bla,bla i odem i pitam ih jel moze, mada su i oni bili pod gasom. kazu moze ali posle da pustis jednu nasu pa sta oces, ja kazem ok, pustim sepulturu, a njihova je bila neka klasika ne secam se, svi se odusevili pesmom, odslusali smo jos jednu klasicnu( jer su se svi primili i narucili jos po pice onako zainteresovani sa cim cu dalje da ih iznenadim,pa nisam stigao da promenim) i nastavili dalje sa rokanjem i svi srecni i zadovoljni.....

Izvinite malo za off ali bio sam prozvan!

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ljudi a zasto ne delite muziku na dobru i losu,a ne na neki rock,punk,rap,narodnu....

Zar nema u svim pravcima dobre muzike...

A mozemo postaviti i glasanje ko je za raznovrsnu muziku na skupovima a ko ne?

Raznovrsna +1

nisam za toliko raznovrsnu muziku na jednom skupu, ali da se istim danima na razlicitim skupovima slusa razlicito, da!+1

skoro sam cuo da se organizuju zurke domace muzike `90ih i to veoma posece, nisam mogao da verujem, ono 200 na sat itd

a da umalo da zaboravim moji su cekali asfaltiranje ulice 300 godina a ja sam roker malo vise od 80 godina,hahahaha

daj boze

evo sad me muci zajecar zbog grupa koje gostuju pa kombinujem turu od preko 500km da bi isao! a planirao sam kostolac na 12km jer moje magare ne moze na zlatibor gde svi idu

A mozda i gresim...

sad si nas otkrio, šta cemo mi sad? pozdrav od mile kitica.

• U prolazu, 51 postova

Po otvaranju ove teme prvi post je bio takav da su neki mislili bukvalno da bi sad čovek napravio grand paradu od moto skupa, mislim da to nije hteo reći, ili jeste :o :o :o :o :o :o :o :o

opet malo igre reči

ne bih ja od moto skupa pravio grand paradu nego pružio mogućnost da poštovaocima folk zvuka bude ponuđeno nešto što bi ih verovatno odvojilo od potrebe da dolaze na rockerske moto skupove

dakle, diverzitet

različite vrste moto skupova, za svačiji ukus

a ne zbrlj rockofolka samo zato što se misli da rockeri imaju tapiju na motore i pravljenje moto skupova

dakle

u jednom gradu folk bajk skup

u drugom rock bajk skup

pa neka se organizatori koji vole da naplate to što se trude i trče oko organizovanja moto skupa (što uopšte nije ni lako ni jednostavno) na vreme prešaltaju na ono što im se više isplati (i da me više ne ubeđuju kako su oni tu samo da bi nama napravili ugođaj...  ::) )

a mi ćemo opet imati opuštenciju

samo treba dati alternativu

to sam teo  :)

Po otvaranju ove teme prvi post je bio takav da su neki mislili bukvalno da bi sad čovek napravio grand paradu od moto skupa, mislim da to nije hteo reći, ili jeste :o :o :o :o :o :o :o :o

opet malo igre reči

ne bih ja od moto skupa pravio grand paradu nego pružio mogućnost da poštovaocima folk zvuka bude ponuđeno nešto što bi ih verovatno odvojilo od potrebe da dolaze na rockerske moto skupove

dakle, diverzitet

a ne zbrlj rockofolka samo zato što se misli da rockeri imaju tapiju na motore i pravljenje moto skupova

dakle

u drugom rock bajk skup

pa neka se organizatori koji vole da naplate to što se trude i trče oko organizovanja moto skupa (što uopšte nije ni lako ni jednostavno) na vreme prešaltaju na ono što im se više isplati (i da me više ne ubeđuju kako su oni tu samo da bi nama napravili ugođaj...  ::) )

t-zex sada si malo dosadan s tim tupljenjem, do sada si mogao vidjei da ima onih koji su protiv, da ima onih koji su za, da imaonih kojima je svejedno i da ima onih koje boli qurac za sve to skupa. ajde se ti uhvati posla pa organiziraj to što ti je u glavi pa cemo svi mi vidjeti na šta ce  to liciti a onda ce drugi organizatori znati dali da, dali ne.

• U prolazu, 51 postova

opet malo igre reči

dakle, diverzitet

dakle

u drugom rock bajk skup

t-zex sada si malo dosadan s tim tupljenjem, do sada si mogao vidjei da ima onih koji su protiv, da ima onih koji su za, da imaonih kojima je svejedno i da ima onih koje boli qurac za sve to skupa. ajde se ti uhvati posla pa organiziraj to što ti je u glavi pa cemo svi mi vidjeti na šta ce  to liciti a onda ce drugi organizatori znati dali da, dali ne.

ja sam dosadan a ti ne čitaš ništa  :P

neću JA da organizujem, negu ću da tupim dok nekome ne pukne film i kaže

daj i to da probamo

i ko koga uopšte pita da li je za ili protiv?

neko će nekome da zabrani da pravi folk bajk skup?

a za dan rock bajkera, ako me se sete - sete

ako ne, moja najveća nagrada će biti to što sam ohrabrio folkere da naprave svoju priču

i ostave nas na miru

;D

opet malo igre reči

dakle, diverzitet

dakle

u drugom rock bajk skup

pa neka se organizatori koji vole da naplate to što se trude i trče oko organizovanja moto skupa (što uopšte nije ni lako ni jednostavno) na vreme prešaltaju na ono što im se više isplati (i da me više ne ubeđuju kako su oni tu samo da bi nama napravili ugođaj...  ::) )

to sam teo  :)

t-zex sada si malo dosadan s tim tupljenjem, do sada si mogao vidjei da ima onih koji su protiv, da ima onih koji su za, da imaonih kojima je svejedno i da ima onih koje boli qurac za sve to skupa. ajde se ti uhvati posla pa organiziraj to što ti je u glavi pa cemo svi mi vidjeti na šta ce  to liciti a onda ce drugi organizatori znati dali da, dali ne.

ja sam dosadan a ti ne čitaš ništa  :P

neću JA da organizujem, negu ću da tupim dok nekome ne pukne film i kaže

daj i to da probamo

i ko koga uopšte pita da li je za ili protiv?

neko će nekome da zabrani da pravi folk bajk skup?

a za dan rock bajkera, ako me se sete - sete

ako ne, moja najveća nagrada će biti to što sam ohrabrio folkere da naprave svoju priču

i ostave nas na miru

;D

pa dosadan si, tjeraš druge da neku tvoju ideju isprobaju jer bi ti htio da se održavaju posebni skupovi za rockere posebni za folkere da bi vidio kako ce to izgledati. organiziraj i gledaj sam pusti druge da dišu pa ako dođu dobrodošli..možda ce tako neko imati opištanciju od tebe i tvojih ideja.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja