Jump to content

Moto Zajednica

F650Gs Dakar: Nagib Copave

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: BMW F650 GS Dakar

Za sve one sa vise iskustva od mene imam pitanje kako su resili problem copave kod Dakara (motor je suvise nagnut) .

Kada mi je pod punom ratnom opremom (bocni koferi i zadnji plus torba) imam ozbiljnu bojazan da ce se srusiti. Sada , na putu sam ga vezivao na trajektima .

Da li je resenje nova , duza ili da varim i da je produzim ili da se namesti da pada pod ostrijim uglom (ako moze).

Ko zna neka pise.

Hvala svima

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

skini i zuni cekicem da se ispravi ili ako ti se ne skida onda na acetilen malo zagreji pa iskrivi koliko treba

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

meni je skoro aprilia falco pala na stranu posto je nozica mnogo kratka i stopa je u suprotnu stranu  , resio sam problem tako sto sam navario parce metala ispod fabricke stope

• Svrati ponekad, 299 postova

imao sam bmw-a r850r koji mi se  kada je bio pun kofer i sa bocnim tobrama prevrnuo preko copave a ona ostala otvorena....jako velik nagib ima copava na bmw-u.to sam resio tak osto sam je produzio za 1.5 cm mada tada sam naisao a problem pri sklapanju copave i centralnog.prvo mora da se sklopi centralni pa copava nekad to iritira ali jbg vise nije bilo problema zbog prevrtanja a mogoa sam da ga parkiram svuda dok nisam produzio to bas nije bilo izovdljivo uvek....

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Meni isto motor kad je natovaren ima zelju da se prevrne preko nozice.Jos je problem na starim BMW-ima taj sto osovinica na kojoj stoji nozica zna da dobije lokera,pa je problem veci. Spas sam nalazio tako sto sam trazio neravan teren da mogu motor da ostavim tako da mi neki tocak ode u rupu,a nogica da ostane na bregu. Sada sam produzio nozicu za 1.5 cm,pa ce mo videti da li ce to dati dobre rezultate. Postavicu kasnije i slike kako to sve izgleda kod mene. :zdravo:

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Nmoj nista da budzis ,skini je i pazljivo ispravi da nbi pukla. Kada to uradis nemoj vise da SEDIS na motoru dok je na { kako kazes }copavoj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja