Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Moze, al da ima sitne ruke, ja sto imam lopate tesko :D, a ja nikako taj xenon da odradim vise me nervira mnogo ovo fabricko svetlo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mng bela ona led sto sam ti dao, na skuteru sto sam prodao sam imao neku manju sa manje onih diodica, ali je sijala kao xenon :D

po meni su odvratna fabricka svetla na modelu 06-08, bukvalno malo dalje ispred motora se baca snop na kratkim koji niti je dovoljno sirok niti ima duzinu da se sve lepo vidi, vise kao dnevna svetla dodje, a sa dugackim, isto sra....

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

Iskreno imam fabrichko svetlo ( do dushe h11 kao aleksanda), I sasvim sam zadovoljan, ksebon imam na kolima, dovoljno mi je :D

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n 06'

istina tanka su svetla bas, mislio sam da malo popravim stvar sa bolljom sijalicom... kolko bi izasao dobar ksenon sa ugradnjom?

15e,imas na kupujem-prodajem. Nema tu mnogo ,,dobrih,, xenona, kupis balast i uz njega dobijes sijalicu i kad izgori sijalica samo promenis,a mozes sam da ugradis,3min posla.

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Z1000

U bre, nema me 10 dana i vi svasta napricaste, citam vec pola sata :takoje:.

Ocigledno da imate vise vremena od mene da se zezate sa makinama ili se bolje organizujete. Nego, mene muci sledece, desava se to da kada odrzavam neku konstantnu brzinu osecam trzaje, cimanje masine. Sto sporije to su trzaji izrazeniji, kao da trazi gas. To me bas nervira, hocu da prodjem ulicom lagano, deca, ljudi, vozila, a on se cima kao da imam treskavac u ruci. Nemam problem kad zavrnem gas da nece da ide, naprotiv ide ki metak, ali kad pustim gas puca kao da sagoreva vodu a ne benzin. A desi se i da kad krenem sa bas bas malim gasom on se ugusi, knedla i ugasi.

Onako laicki, pretpostavljam da ili je filter u haosu, ili ceo rezervoar, pa jos mozda svecica, a moze biti i dizna. Sve u svemu puno mozda a ja pojma nemam. Majstor kaze videcemo a ja izgore. Jel imao neko od vas ovu igranku?

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

Zamenio sam lanac i lancanike, neverovatno koja promena...

A kakvu promenu si zapazio?

Jel u voznji?

Ja nesto gledam moj lanac i razmisljam dal je za menjanje, pa me bas interesuje...

U bre, nema me 10 dana i vi svasta napricaste, citam vec pola sata :takoje:.

Ocigledno da imate vise vremena od mene da se zezate sa makinama ili se bolje organizujete. Nego, mene muci sledece, desava se to da kada odrzavam neku konstantnu brzinu osecam trzaje, cimanje masine. Sto sporije to su trzaji izrazeniji, kao da trazi gas. To me bas nervira, hocu da prodjem ulicom lagano, deca, ljudi, vozila, a on se cima kao da imam treskavac u ruci. Nemam problem kad zavrnem gas da nece da ide, naprotiv ide ki metak, ali kad pustim gas puca kao da sagoreva vodu a ne benzin. A desi se i da kad krenem sa bas bas malim gasom on se ugusi, knedla i ugasi.

Onako laicki, pretpostavljam da ili je filter u haosu, ili ceo rezervoar, pa jos mozda svecica, a moze biti i dizna. Sve u svemu puno mozda a ja pojma nemam. Majstor kaze videcemo a ja izgore. Jel imao neko od vas ovu igranku?

I ti bese imas drugi auspuh?

Ovo se meni desava, filter vazduha je cist kao suza cistio sam ga pre mesec i po dana. Rezervoar ima negde kao rdju ali to ima samo gde idioti nabiju pistolj za benzin misle da je dubok rezervoar pa ga malo zagrebu ali ne verujem da to pravi toliki problem.

E sad Uzeo sam juce za ciscenje dizni winss aditiv, sipao sam ga i preso 40ak km odprilike malo ga gazio i mogu da kazem da ima kao manja promena da manje cima, ali ipak cima kao tebi.... Iz auspuha ako neces da puca zapusi ,,pair valve`` i onda nemas taj problem. A svecica sto se tice ja cu da ih zamenim najverovatnije za 2-3-4 dana pa da vidim mozda bolje proradi...

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

po meni su odvratna fabricka svetla na modelu 06-08, bukvalno malo dalje ispred motora se baca snop na kratkim koji niti je dovoljno sirok niti ima duzinu da se sve lepo vidi, vise kao dnevna svetla dodje, a sa dugackim, isto sra....

Čini mi se da si ti to nešto "sprčkao" kad si zadnji put menjao sijalicu :))

Normalno je da far baca 50-ak metara, kod mene je bar tako, i odlicno osvetljava put a o dugom da ne pricam. To je jedina stvar što ga nisam zamenio, jer je odlično svetlo.

Mozda si podigao rep mnogo ?!

Nisam svetla nista dirao, skidao sam samo plastike one oko fara kada sam lepio foliju preko njega, ali i pre toga je isto bilo, sijalice nisu menjane. Slikacu veceras pa ces videti o cemu pricam. A rep mislis na amortizer da sam pojacao? To jesam skoro pred kraj, ali zato sto imam 100 kila i uvek uglavnom vozim brata on jos 85...

Bije, al na zadnji kad se picne :) .

Po meni su ocajno svetlo ali stvarno, ili nisam naviko, skuter sto sam imao ranije sa xenonima bolje osvetljavao put nego kola :D

Ako neko provali sta je ono sa seckanjem neka kaze, meni majstor nesto spomenuo lanac kao dobio raskorak, pa jedna strana zategnuta druga opustena i zato...

• Svrati ponekad, 155 postova

A kakvu promenu si zapazio?

Jel u voznji?

Ja nesto gledam moj lanac i razmisljam dal je za menjanje, pa me bas interesuje...

Pa osim klaparanja koje je nestalo :-), postojalo je nekakvo cimanje pri nizim brzinama, i pri promeni brzine i davanju gasa nije "llinearno"primao i iso , nego nekako na cim... Sada sve ide ko podmazano....

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Au sta vi pricate sineeeeee, linearno prima gas zbog lanca, ne valja mu svetlo (a ima crnu foliju preko fara) vec se dodaju aditivi na 15k km itd, show!

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Z1000

Prvo probaj da ustanovis na kojim TACNO obrtajima ti trese nezavisno od toga u kojoj si brzini?

Izmedju 3-4k najvise.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja