Marokanac 1882 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Vratio sam se sa odmora od samo 25 dana sve zajedno sa putem do Beograda i doneo sam neke "sitnice" da obradujem "Afrikicu"....... Top-case "Kappa" 46 lit. Roll-bar (domaca Srpska radinost - AcaPn iz Paracina) Auspuh - "Race Exhaust" (domaca Srpska radinost - Robert iz Ade) + neke sitnice - kocione plocice i kit lanac DID sa lancanicima (Guevara Shop) Mogu vam reci da se Afrikica ...........obradovala. Docekala me radosno, upalila je iz treceg puta..........i to sa novim zvukom (trazio sam najotvoreniju varijantu od Roberta)......CUJE SE ! Dogovorio sam se sa par prijatelja da za vikend idemo do Lambarene oko 245 km od Librevila i da nastavimo do gradica Fougamou koji je oko 100 km posle Lambarene. Dogovor je da u subotu krenemo do 12:30 jer svi radimo, ponecemo sendvice pa cemo rucati oko 40 km od LBV ........gradic NTUM, ima jedan restorancic "Santa Barbara". Tu smo i prve slike napravili........... Dok sam vadio sendvice iz Top-case..........ispade mi tegla krastavcica i onako u kesici se razbila......... Nista strasno, pojeo sam skoro sve.........pazeci da ne progutam i neko parce stakla.........eh, sta je glad - ni slomljeno staklo je ne moze zaustaviti. Natavili smo do Kango gde smo sipali gorivo ........ Auspuh odlicno radi, imam osecaj da motor bolje "dishe".........vrlo zadovoljan pokazujem ga prijateljima (francuzima) i oni ne mogu da veruju da kosta samo ..........180 evra. Svi kazu da je cena oko 500 do 700 evra...............zinu od cuda kada im kazem pravu cenu....... Eugene (Ezen) ima predstavnistvo WW i uvozi Apriliju...........ovaj put je povezao ovaj prelep model. Nastavljamo bez zaustavljanja do Lambarene...........direktno u hotel koji smo rezervisali. Hotel je jednim delom ukrasen slikom na zidu........... Stizemo, parkiramo motore, uzimamo kljuceve od gazdarice hotela.......... Skidamo prtljag i na brzaka se spremamo i odlazimo u jedan restoran na veceru.........lokalni specijaliteti........ Jeli smo .........divlu svinju, bujon od ribe "Yara", Lamanten (sisar iz porodice delfina koji zivi u rekama), file od ribe "Kapiten" sve zacinjeno sa lokalnom paprikom "pili-pili" i pirinac, banane i manjoka. Bruno......... Eugen....... Rishar..... tu je i sofer pick-up a koji nas prati...... tu su i deca Kristijana koji je kineziterapeut........ Zan Pjer....... Posle vecere smo otisli van Lambarene nekih 5-6 km...........da posetimo lokalni bar... gde smo malo probali lokalne raznjice........ Vratili smo se u hotel .........na spavanje, sutra ustajemo u 07:00 i idemo do Fougamou, put je odlican.......ima nekih 20 km laterita, ukupno oko 100 km. Ujutru posle popijene kafe..........krecemo....... sipamo gorivo........ dobro......ne sipamo bar svi, ja cekam sa strane.......imam dovoljno.......(sipao sam sinoc ) Na asfaltu smo uzivali.............pun gas, kad dodjosmo na laterit.......zaustavio sam ih da se slikamo...... a onda su i mene slikali......... Nastavili smo.......i ubrzo sam ih pretekao i otisao.......jer Afrikica se odjednom nasla u svom elementu......kada stojis.....moze lepo da ide 90 - 100 km/h..........Istina malo skakuce, ali od radosti........ :D Malo sam odmakao........tako da sam stao kad sam dosao na asfalt i slikao njihov dolazak............ A ja............prasnjav, ali sretan..........zaista, onako lepo sam se osecao........... Napravili smo malu pauzu i nastavili do Fougamou........ Ubrzo smo stigli do jedinog hotela u Fougamou...... A onda, nazad gas do Lambarene .........na rucak. Rucali smo u restorancicu......."Le petit Detour" sto bi se na Srpskom reklo "Malo skretanje sa puta"........ Pivo nas osvezilo........."Regab" i "Castel"........... Posle rucka .......ispratila nas je gazdarica (izrazito visoka Kamerunka)... I gas do Librevila........ Ukupno smo presli nesto vise od 700 km....... Bez ikakvih problema, sa puno puno radosti......... Stigao sam do kuce (mislim ove ovde u Gabonu)...........Afrikica prasnjava, ali nasmejana i prelepa......... Ne, zaista ne preterujem.............pa pogledajte sami..........zar nije lepa ? Ja ........malo umoran.........ali zadovoljan. Afrikicu smo parkirali u njenu garazicu pored Yamahe Grizli Quad i Jet-ski od komsija........... Pozdravi smo se ..........zadovoljni i svako na svoju stranu. Ona na zasluzeni odmor ........a ja pod tus. Uskoro.........cim budem imao malo vise vremena postavicu slike sa puta koji smo Verica i ja "odvozali" na odmoru........obisli smo celu Grcku i 2 veca ostrva (Krf i Krit) za 15 dana.........sa oko 4.500 km........ Pozdrav svima...........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 23, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek, voznja neverovatnim predelima. Hvala Marokanac! Jedno pitanjce! Ocigledno je da ekscentri za zatezanje lanca i centriranje tocka, nisu na istom polozaju. Postoji li neki razlog za to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jul 24, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan .........Afrikica prasnjava, ali nasmejana i prelepa......... Ne, zaista ne preterujem.............pa pogledajte sami..........zar nije lepa ? A kako i ne bi kad joj pala sekira u med ;D Krstari Gabonom i to sa Marokancem koji je ne stedi p.s. Lalajko oko sokolovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce! Ocigledno je da ekscentri za zatezanje lanca i centriranje tocka, nisu na istom polozaju. Postoji li neki razlog za to? Jedan odgovor: Prijatelju, to isto pitanje sam sebi postavio kad je stigla Afrika, proverio sam .........tocak nije "navucen" na jednu stranu, lanac ide pravo, nije ni meni jasno............ Uskoro cu menjati lanac i lancanike pa se prosto pitam dali da ostavim ovakav odnos zatezaca ili da postavim kako treba ......pa da vidim kako ce tocak tada biti. Videcu, ali i mene kopka..........ovo je prvi put da sam video da su zatezaci u totalno drugom polozaju........Blesavo izgleda ali nikakav problem ne stvara.......evo vec par hiljada kilometara. Ako neko ima ovakvo iskustvo ili savet...............dobrodosao je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Marokanac, lepo se vi tamo vozite po Africi....nego moram da primetim svaki put kada pravis putopis, uvek se bogato jede, prava gozba i bogata trpeza......nema gladnih 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto ...............ali kad god sednemo da jedemo (mislim ja sa ovim francuzima i gaboncima) oni se kao nesto cude koliko ja jedem..........mada ni oni ne zaostaju mnogo. Istina ovde nema gladnih................to je sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je cuti da nema gladnih, zapravo mi nista ni ne znamo o Africi, ti si nam prozor u Afriku i to na Africi.......svaka cast, samo uzivaj vidim da su svuda lepi tereni za enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Jul 24, 2010 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Svako voli da se prošeta u novim "krpicma" pa tako i Afrika Šetanja joj je prijala a vidim i tebi. Znači kada staviš rol barove sledi opet nov putopis. Čekamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Jul 24, 2010 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan marokanac, putopisi su ti uvek nekako opuštajući i pozitivni..svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan @katerina u pravu si ...........Afrikica kao i svaka zenska voli da se sepuri sa novim krpicama (nov pleksi, nov top-case, nov auspuh)..........danas cu joj montirati rol-barove...........bice prava manekenka @bajone hvala, drago mi je da ti se svidja................ uskoro cu spakovati put kroz GRCKU............ima lepih slika............bice.........samo mi nedostaje vreme. Pozdrav............iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Zaista je lepo videti naseg coveka kako se voza i radi u Africi. Sada kada Afrikanci sacnaju za Race topove jos ces ti Marokanac nakraju postati zastupnik Race izduva za Africko trziste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Avgust 2, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jos ti samo fale gume sa cepovima, pa da bude prava africka Afrika Znam da ti nisu potrebni cepovi, nego 'nako zbog izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Avgust 2, 2010 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Prelijepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 3, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan @motoras mogu ti reci da bi ovde "sigurno" mogao da nadjem zainteresovane za auspuh RACEXHAUST i to mozda celih 2 - 3 osobe............ pa dobro i mali biznis je .................biznis. @ Aca-pn imam Aco ja zadnju gumu sa kramponima i to Michelin Desert (ostavili mi nemci .....onaj par nemaca sto je putovao kroz Afriku a ja im bio domacin na kratko)..........nego me mrzi da je montiram dok ne potrosim ovu MITAS koju imam pozadi trenutno. @ Roki-Roki Hvala................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Avgust 3, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan baš ljepo, ajde sada je Grcka na redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Avgust 5, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna sjajna reportaza, bravo Marokanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...