Jump to content

Moto Zajednica

Delovi za Hondu CBR 600 F4i - taktika oko naplate i zamene

Recommended Posts

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Zdravo svima,

Debelo se razmišljam da li je ovoj temi mesto u ovom podforumu, ali verujem da će je premestiti moderatori ako sam pogrešio.

Dakle:

Odem ja na more kolima sa klincem i ženom, a ostavim drugu motor da se vozi (isto je i on radio, normalan dečko, normalno vozi).

Parkira on motor pre neki dan, i posle par trenutaka sa 20tak metara gleda kako neka žena (džipom) ide u rikverc i - ne staje...

Obara motor na levu stranu, lomi retrovizor i tegić, grebe masku, desnu plastiku, rep, ručicu kvačila,i desni dekl motora...

Plastike nisu polomljene, ali su fino izgrebane.

Staje, vata se za glavu i kaže platiće.

Sad meni treba savet kako je najbolje da se postavim da ne moram još iz svog džepa da vadim pare, a da ne budem ni bezobrazan pa da joj uzmem mnogo više nego što je napravila štetu:

- mislim da nije realno tražiti da se kupe nove oštećene plastike (ako se ne varam, maska cirka 400€, stranica 350, rep valjda slično...)

(ipak, ako me ubedite da je to pravo rešenje - možda i popustim :)

- traženje preko interneta, ebay-a, pa pretpostavljam da plastike (u boji) mogu naći za 200+200+200 €?

- Farbanje. Ovo je najekonomičnije rešenje (o kome ja ne moram mnogo da lupam glavu) ali je problem sa nalepnicama. Motor je Crven, a krila sa strane su mu crna. e pa stranica je u stvari crna, a ostatak oko krila je urađen u crvenim nalepnicama (ako sam dobro video) - gde da nađem crvene nalepnice sve i da se rešim za tu varijantu?

- dekl je malo izgreban, retrovizor levi polomljen, kao i tegić, a ručica kvačila izguljena. Može da se zavari retrovizor i ručica je upotrebljiva, ali ne želim da krpim motor, hoću da izgleda normalno.

Dajte savete, za koji dan ću ići da se vidim sa njom, pa kako da se postavim.

A da popunimo evro izveštaj?

Kako bih prošao kod osiguranja?

Mogu li njim ada tražim nove oštećene delove? (nisam kasko osiguran) - njima mi ne bi bilo žao da uzmem svaku paru...

Dajte savete...

Rado primam PP ako neko ima nešto od pomenutih delova (za crveno-crnu CBR) na ponudu...

p.s. - kakav bedak. aj' ti sada kada prodaješ motor ubedi ljude da je pau u mestu i zato prefarban (ako se rešim za tu varijantu), a ne da je zgužvan pri nekoj suludoj brzini pa krpljen... :(

p.s.2 - ako baš navaljujete, mogu i preporuke (i tel) ko bi mogao u BGu da mi pogleda motor i proceni koliko bi me izašlo farbanje...

Hvala ljudi unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

ako ti plastike nisu izlomljene onda ti osiguranje priznaje samo farbanje istih,ostale izlomljene delove mozes naplatiti od osiguranja po pravoj ceni. E sad najbolja varijanta je da ti to sve lepo izracunas koliko te izadje pa dignes gore jos 200e i eto.

Ma da - osiguranje - lopuže.

Motor je crveno - crna verzija sa odvojenim sedištima kao na RRu. Evo je slika skoro identične:

http://images03.olx.com/ui/1/04/12/10070212_1.jpg

evo šta kaže centar S:

cene u dinarima:

Maska: 105025

stranica L: 88414

rep: 79537

retrovizor: 11809

ručica kvačila: 5197

tegić: 1782

Fino, zar ne?

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: R1150RT

Pazi ovo: osiguranje mozda jesu po nekom lopuze, ali mislim da sasvim korektno odredjuju procene. Ako su polomljene plastike - platice ti plastike, a ako nisu - onda farbanje. Ali farbanje podrazumeva NORMATIV za pripremu materijala u smislu ciscenja, gitovanja, brusenja, spricanja, brusenja, farbanja, ... sve na djuture bude lepo u novcima. Ja sam imao stetu na kolima (ne verujem da se isuvise razlikuje kod motocikala jer se radi o steti nastaloj na drugom vozilu koju snosi osiguravajuca kuca imaoca vozila koje je nacinilo stetu - obavezna polisa osigurajna) i procena sa radovima je bila 25.000 dinara iako je cela popravka izasla 50E!

E sada, pitanje je da li ce onda osiguranje da ganja vozaca jer je on kriv za nacinjenu stetu! Tebi je mozda vise u parama da te osiguranje isplati, a zeni je bolje da se dogovorite.

Kako bih ja uradio: ako mozemo da se dogovorimo da ona plati koliko kosta popravka (osim plastike tu i nema neke preterane stete, masina ok, viljuske ok???) realno i nek da nesto za cast i to je to. Ona se izvlaci da je osiguranje ne dere i ne ganja (osim ako osiguranja to ne rade, sta ja znam, mene nisu ganjali za stetu koju sam napravio svojom krivicom) i svima lepo.

:D

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Čoveče,pa kakve su to cene u centru S?! Jesu li normalni?! Oklopi(komplet) imaju i po oglasima oko 850e(nadam se da nisu kineske sa ebay-a)

maska 105 hiljada?! ...ili ...jel sam dobro procitao

Drug je imao pozitivno iskustvo sa osiguranjem! Najgore je kada se desi to sto se tebi desilo,nece krivac da poveruje koje su cene i u startu misli da ga lozis i vec nastaju problemi...reci mu cene i ima da te otera u pm...

javi obavezno kako i sta je ispalo

A šta da radim sa delovima koji su blago iskrivljeni?

Tek sam danas skapirao da mi poluga menjača prolazi na par mm od lanca, i da mi je ceo levi nogaster blago iskrivljen ka unutra.

Dekl alternatora mi je takođe izgreban. Nije puno, ali jeste. I ako ga farbam, kako ja posle da ubedim kupca (kažem kasnije, kada dođe dan) da je motor u mestu pao?

I ja sada kada joj kažem da hoću i te delove da zamenim, može ladno da se desi da gospo'ja počne da se nervira i da mi objašnjava da im nije skoro ništa. Možda i neće, ali mrzim ovakve situacije.

Gotovo da bi mi bilo bolje da su popucale i plastike i nogostup, i dekl da je ozbiljnije izgrebaj :(

• drkadzija, 1229 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Bojim se da ako nije odma policija bila na uvidjaju da od gospodje sa džipom i njenog osiguranja nećeš videti ni dinara....makar je takvo neko moje iskustvo.....nadam se da će tvoje biti drugačije..... >:(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja