Jump to content

Moto Zajednica

Udes u Kragujevcu, naselje Vasariste

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova

Juce se na Gornjemilanovackom putu desio strasan udes u kom je ucestvovao karavan, jugic i Yamaha(nisam video oznaku) po recima ocevidaca kriva je devojka koj je vozila karavana i izlazila iz sporedne ulice, momak na motoru je nosio kacigu to sam uspeo da snimim, svi u ovoj saobracajci su zesce razvaljeni a momak sa bajka je preziveo..Hitna je dosla pola sata nakon udesa a nalazi se na 1km i dva semafora odatle e to je za najvecu osudu!!!!!!!! Nadam se da je bajker ok.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Can't cure stupid, 81 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 točka

Ma to su vecinim djubrad sta rade u hitnoj. Primer je kad je neki lik razbio glavu na svirci i zovemo hitnu, javlja se neka zena i objasnimo sta je i da on ostao bez svesti, a zena odgovara ,, pa donesite ga sami, ne mozemo mi sve ,, (4km od bolnice, a niko kola nema) tada samo joj sve po spisku i spomenuli da cemo se zaliti na to, kad eto cuda hitna za 2 min je stigla.

Mogu samo da zamislim kako je bilo tom sta je cekao pola sata

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja sam 91. imao stravican udes i jadva sam preziveo, covek koji je med. tehnicar je pritrcao i zaustavio mi krvarenje i 100% mi je spaso zivot......bio mi je svedok na sudu i rekao je da je pogledao na sat i da je hitnoj trebalo 40 minuta da dodje i da me pokupi, inace sam bio udaljen manje od 1km od urgentnog centra.......

Sta reci osim da je to strasno zalosno sto oni iz hitne pomoci izgleda ne prave razliku kad ih zove neka baba od 90  godina  zato sto joj je skocio pritisak i kada imaju saobracajku gde smo mi motociklisti izlomljeni i krvarimo....

Nadam se da ce momak da se oporavi a za hitnu nemam reci......

• Drug član, 1392 postova

Sta reci osim da je to strasno zalosno sto oni iz hitne pomoci izgleda ne prave razliku kad ih zove neka baba od 90  godina  zato sto joj je skocio pritisak i kada imaju saobracajku gde smo mi motociklisti izlomljeni i krvarimo....

pa ne prave

jer razmisljaju ovako:

baba je matora pa ce da umre isli mi do nje ili ne

a ovaj sto je seo na motor je budala kad zna da moze da pogine pa ko ga sad jebe neka krvari pa se mozda posle i opameti i nama ubuduce bude manje posla

ko ne veruje neka pita ljude koji su posle saobrcajke sa motora bili u urgentnom

skoro da oce da te biju kao koji si Q vozio motor jel si ti normalan? ko te sa j*be sedi tu krvav i cekaj i ostave te poslednjeg pa kad te srede obavezno ide pitanje a jel ces i dalje da vozis motor?

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Mislim da je veoma GLUPO tako pricati o ljudima iz Urgentnog. Kao sto ima retarda koji voze motor a i dobrih biker-a, tako ima i tamo crnih ovaca, ali ima ljudi koji su spasili ko zna koliko zivota.

• Can't cure stupid, 81 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 točka

Mislim da je veoma GLUPO tako pricati o ljudima iz Urgentnog. Kao sto ima retarda koji voze motor a i dobrih biker-a, tako ima i tamo crnih ovaca, ali ima ljudi koji su spasili ko zna koliko zivota.

Ne pricamo o svima iz urgentnog. Ima postenih ljudi koji bi uvek pomogli, a naravno i onih suprotnih koje boli briga za sve pa tako i za neciji zivot :-\

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 250

Evo ovako,informacije iz prve ruke takoreci...

Momak se zove Svetislav i odrasli smo zajedno,odmah sutradan mi je poslao poruku da mu je polomljena leva noga i odmah smo se culi telefonom.

Momak je bio parkiran NA TROTOARU dok je cekao drugaricu,iz pravca med skole prema jezeru(G.Milanovcu), iz pravca jezera je isao Jugo sa preko 100kmh,a iz pravca Velikog parka se ukljucivala devojka sa svojim vozilom,e sada,verovatno zbog nepreglednosti raskrsnice i lepo parkiranih vozila ona nije ni videla "pobesnelog" juga, jugo kaci njen auto,rotira par puta i pravo u nesrecnog Svetu. tacno je da je hitna pomoc udaljena dva semafora i da im je trebalo pola sata da stignu ??? ,devojka je ok,vozac juga je po Svetinim recima ispao na zadnje bocno staklo....i nemam pojma sta je sa njim niti me zanima kad je vozio preko 100kmh na putu na kojem je ogranicenje 40kmh! Sveti su odmah operisali nogu i pitanje kako ce to da se zavrsi,ali posto vidim da prica preko telefona normalno verovatno ok,kolko tolko...motor je verovatno za bacanje.

Rekao mi je da je ovaj magarac sa Jugom kriv,jel da je vozio u skladu sa ogranicenjem,i devojka bi se ukljucila normalno a i on bi mogao da ukoci na vreme ili barem uspori...najveci paradox u svemu tome je sto je on bio NA TROTOARU,i sto tu znaju i ljudi da setaju sa decom ka Sumaricama ili ka Sumarickom jezeru.

Izgleda da vise nigde nismo sigurni...

Oces da kazes ako sam razumeo da su ga zgazili na trotoaru??????????????

Ja vozim Yuga ali Yugo u gradu sa 100km/h je preterivanje...... nedavno sam isao za BGD i nisam presao 80...90 i kazem da je to auto koji ide do 80km/h  sve preko toga je krajnje opasno......

Nije taj Yugo kriv kako kapiram nego je ta cura izletela Yugu koji navodno ide 100 na sat......

E moj prijatelju osudjujes vozaca Yuga koji je bio na glavnom putu....nisi pomislio da je ta cura nesmotreno izletela???????????????

Znas meni je neka slicna cura izletela i ja sam se direktno zapalio u nju a isao sam ok 40km/h...naravno ona je rekla da sam ja isao brzinom svetlosti i da me uopste nije videla...istina je da je ona meni izletela na 20 metara i da sam stigao da je udarim u vrata ali je nisam preleteo......a da sam isao kao sto je ona rekla ili bi poginuo na njenim vratima ili bi preleteo 50 m........

Nemoj olako donositi zakljucke, nikoga ne branim ali razmisli malo?????

Najbitnije je da je kolega dobro......nadam se da ce sto pre biti na motociklu:))))))))))))

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Kolegi zelim brzi oporavak!!

Sto se tice ostalih ucesnika u udesu vrlo je moguca informacija da je vozac juga isao toliko brzo jer su oba vozila a i motor poprilicno polupani. Prolazio sam tuda dok je policija vrsila uvidjaj i prizor je bio strasan. Kriva je ova riba jer je neoprezno izletela iz sporedne ulice i to je jasno. Ali, ako je taj lik vozio zaista brzo onda je i on dobrim delom kriv. Da je postovao ogranicenje koje vazi ukocio bi bez problema i kolega ne bi bio povredjen na trotoaru! Samo dvadesetak metara nize od mesta udesa je osnovna skola, a preko puta nje srednja medicinska. Sreca pa je raspust i nije bilo dece, mada na tom mestu uvek ima dosta pesaka koji idu ka Sumarickom jezeru pa je zaista sreca da jos neko nije povredjen! A iz pravca odakle se kretao jugo je nizbrdica i dugacak pravac pa zaista nije tesko postici veliku brzinu

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ja sam ocevidac posle nesrece. Motor je jedva ostecen, stojao je oboren na levi bok na trotoaru i nisam video neka veca ostecenja, cak mu nisu ni farovi bili polomljeni. Kaciga na motoru. Nikako mi nije bilo jasno sta ce motor na trotoaru i zasto je tako malo ostecen (bar kolko sam video u prolazu kolima).

Ja bih u ovom slucaju potpuno iskljucio krivicu devojke AKO JE STVARNO JUGO VOZIO oko 90-100.

Kao sto Sith rece, nizbrdica od poslednje krivine do mesta udesa ima bar 1.5km zaleta a i krivina poslednja je jako blaga kojoj prethodi opet nekih 2 km zaleta. Moze se bez problema tu voziti i 150 ulica je dobro asvaltirana ali je dosta uska. Nekoliko sporednih ulica koje izlaze na nju imaju "kriva ogledala, eto to vam je pokazatelj preglednosti. Ulica iz koje je devojka isla nema. Sith je zaboravio da kaze da je iznad mesta nesrece (pravac za "zaletanje" u ovom slucaju) Dom za nezbrinutu decu a takodje i dom za zbrnjavanje starih osoba. Da ponovim ispod mesta nesrece je osnovna i srednja skola a TAKODJE i studentski dom. Dakle ostoji JASAN RAZLOG zasto je tu ogranicenje 40 kilometra na sat. Ulica iz koje devojka izlazi je strasno uska i svako ko dolazi iz pravca GM mora da skrece maltene prvom brzinom da ne bi zakacio onog koji tu ceka stop znak. Raskrsnica jeste nepregledna jer vozila cesto parkiraju malo iznad raskrsnice da bi isli u "Let`s do it" prodavnicu alata koja se nalazi na raskrsnici. Takodje ide u prilog da je Yugo isao brzo jer se karavan zaustavio zakucan u banderu i okrenuo je se za nekih 90 stepeni. Verovatno bi se okrenuo vise da tu nije bilo ivicnjaka i bandere. Yugo je bas bio polupan...

Ako je Yugo stvarno vozio 90-100, kriv je 100% to je moje ubedjenje.

Kolegi bajkeru se nadam da ce se brzo oporaviti.

PS:40 minuta za hitnu pomoc!!?!?!? Ja bih trceci stigao za 15!!!!!!!!!

PS2: Ja stalno kad idem na Jezero parkiram bas na isto mesto gde i doticni decko!!  :-\! Prodavnica ima klimu i lepo je snadbevena...

Mislim da malo brkate stvari.....

Ajmo ovako, ja sam vozio 160km/h motocikl, peglao sam koliko sam mogao i jos sam ubrzavao, odjednom lik presece duplu punu i ja se saatavim u njega bez oduzimanja gasa??????????

Ko je kriv ja sto sam 160 jel da sam isao 60 on bi stigao da bezbedno presece duplu punu????????????

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 250

Oces da kazes ako sam razumeo da su ga zgazili na trotoaru??????????????

Ja vozim Yuga ali Yugo u gradu sa 100km/h je preterivanje...... nedavno sam isao za BGD i nisam presao 80...90 i kazem da je to auto koji ide do 80km/h  sve preko toga je krajnje opasno......

Nije taj Yugo kriv kako kapiram nego je ta cura izletela Yugu koji navodno ide 100 na sat......

E moj prijatelju osudjujes vozaca Yuga koji je bio na glavnom putu....nisi pomislio da je ta cura nesmotreno izletela???????????????

Znas meni je neka slicna cura izletela i ja sam se direktno zapalio u nju a isao sam ok 40km/h...naravno ona je rekla da sam ja isao brzinom svetlosti i da me uopste nije videla...istina je da je ona meni izletela na 20 metara i da sam stigao da je udarim u vrata ali je nisam preleteo......a da sam isao kao sto je ona rekla ili bi poginuo na njenim vratima ili bi preleteo 50 m........

Nemoj olako donositi zakljucke, nikoga ne branim ali razmisli malo?????

Najbitnije je da je kolega dobro......nadam se da ce sto pre biti na motociklu:))))))))))))

Hoces da kazes da su iste sanse da je izbegne kada ide preko 100kmh i 40-50kmh???Ne osudjujem ni tog sa jugom,ali da se razumemo da je cak i sam kolega rekao da njega krivi,bas zato sto je vozio tom brzinom.Ja sam samo preneo sta je kolega meni rekao.Cinjenica je da je devojka izletela i da snosi krivicu,ali opet ne mogu da razumem tog lika,bas iz razloga koje je BigBad naveo (da ne citiram).Pogotovu zato sto je uz tu raskrsnicu pesacki prelaz.

Kolega je vedrog duha i to je dobro,pitao me je kad ce da idemo na fudbal al pod uslovom da igra polutku ili da bude golman.. ;D

Znaci,nisam ja olako donosio zakljucke zato sto nisam bio tu,nego kolega.I sam je rekao da je Jugo isao u skladu sa uslovima i ogranicenjem,mogao bi da odreaguje,ovako je ona uzrok a lik sa jugom posledica,a nas kolega je kolateralna steta.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Mislim da malo brkate stvari.....

Ajmo ovako, ja sam vozio 160km/h motocikl, peglao sam koliko sam mogao i jos sam ubrzavao, odjednom lik presece duplu punu i ja se saatavim u njega bez oduzimanja gasa??????????

Ko je kriv ja sto sam 160 jel da sam isao 60 on bi stigao da bezbedno presece duplu punu????????????

Druže, razmisli malo dali bi te taj neko uopšte i video pri "peglanju" od 160 km/h.

Baš negde na ovom forumu sam našao američko istraživanje nezgoda u kojima učestvuju motociklisti, najčešći prouzrokovač je neko drugi, a krivica motocikliste je po pravilu u brzini kretanja (samim tim manjoj mogućnosti da bude primećen).

Nismo baš merodavni da vršimo virtualni uviđaj ovde, ali je činjenica da bi i ova tema a i crna hronika bile mnogo siromašnije kada bi bili svesni koliko smo ranjivi i slabo vidljivi pri ozbiljnijim brzinama.

Bravo za Misu. Jos jednom da napomenem za Dzigija. Da je Yugo krsio zakon za 20km/h, znaci da je vozio 60, ukocio bi 100% bez problema.

Devojka nije kriva, stojim i dalje iza toga.

Te fore ako neko vozi u gradu 100+ a neko izadje na stop meni je uvek kriv onaj sto vozi 100 i vise i zakon bih promenio da to gleda tako.  :-\

Dzigi ovo za duplu punu je mnogo tezi prekrsaj. Duplu punu ne smes nikad da predjes, nikad. A na stop prolazis ali kad se uveris da je bezbedno. Devojka je verovatno lose procenila, verovatno je videla Yuga ali nije mogla da proceni tacno njegovu brzinu.

PS: Ne poznajem devojku, niti znam ko je ona da ne bude da je branim.

Pazi slazem se da nije poredjenje isto, duplu punu nikada ne sme da presece......

Ali ko ce da dokaze da je Yugo isao preko ogranicenja??? Niko to je vasa subjektivna procena.......vozac yuga ce reci da je isao 60 ili koliko je vec ogranicenje???

Devojka nema dobru procenu i po meni je apsolutno kriva, ako je yugo i isao brzo ona je to morala da vidi i da proceni da ide brze od ogranicenja i da SACEKA, SACEKA!!!! da on prodje.......e sad to sto ona ne zna da vozi i nema dobru procenu zato ce i da naebe u ovom slucaju......

Pa sto nisu na tebe i mene naleteli???? Kako nas nije niko pokosio, pa i sam znas kako se ovde vozi i ako prodjes i na zeleno to ne znaci da te neko nece pokositi, reci zar nije tako?????

Niko nikoga ne brani, ovo je diskusija ali realno gledano ona to nemoze da dokaze, i ona je 100% kriva...pustite vi to sto je on sa Yugom jurio........to niko ne moze da dokaze a svakom sudiji je jasno da je ona istrcala..........

Bolje je vise sacekati nego pozuriti.........to je realna logika.....koja nudi bezbednost, a njoj nije palo na pamet da ceka.....

bigbad86 nemoj da se ljutis ali taj tvoj motor ocigledno ne moze da predje 100km/h kad tako pricas

Te fore ako neko vozi u gradu 100+ a neko izadje na stop meni je uvek kriv onaj sto vozi 100 i vise i zakon bih promenio da to gleda tako.  :-\

To znaci da sledeci vikend kad buem otisao da vozim oko avale neki ljakse moze opusteno i legalno da me ubije tako sto ce sa sporednog puta iza krivine bez gledanja da izadje traktorom na ulicu?

Znas sta znaci STOP ???

Ja idem 200km/h? Ok pisite mi kaznu za prekoracenje ali ako ti imas stop ti MORAS da me propustis pre nego sto se ukljucis!!!!!

Jeste to od mene neodgovorno tako da vozim ali to nije razlog da mi neko oduzme zivot zar ne?

E ako je slucaj takav da te vid dobro ne sluzi ili lose procenjujes brzinu ti kad vidis (ili cujes) motor ti CEKAJ da on prodje makar to bio skuter koji juri 20km/hI nikad NEMOJ da predpostavljas da se vozilo koje dolazi ulicom sa prvenstvom prolaza krece u okvirima ogranicenja brzine.

uff nemoj da me mesas sa nekim licimernim pravednikom koji se folira da stalno vozi po propisima itd itd.

Imao sam ja svoje prolaze od 120(da moj motor moze preko 100 ;) ) gde je ogranicenje 30!!!!! (Dobro tad je bilo 40, sad novim zakonom je 30)

ALI

Ja sam prosao 120 na mestu gde je tad bilo ogranicenje 40. Fora je u tome da je to vrlo siroka ulica na koju se na oko pola nizbrdice ukljucuje jedna ulica koja izlazi od glavnog ulaza skole. Ta ulica ima STOP znak. Ali i pre STOP znaka postoji nekih 30-ak metara livade desno i levo tako da onaj koji nailazi iz ulice ima dosta mesta da osmatra glavnu ulicu i proceni da li ima nekoga i koliko se krece. Ja sam prosao oko 120 kada je bilo oko 4-5 ujutru. Kuca i trotoara nema sa desne strane a sa leve je vrlo sirok trotoar i nema ni kuca ni dvorista. Fakticki nenaseljeno mesto, periferija grada gde je sagradjena skola.

E ja sam tu smatrao da je u to doba noci i u tim ulovima bezbedno proleteti 120 kmh. U ulici gde se desio udes nije. Otprilike je bezbedno do 70kmh, pod uslovom da imas dobre gume, kocnice i dobar refleks. Moze i ABS pride.

Ali sa Yugom koji ima ASS (ako stane, stane) nije bezbedno voziti 90-100 u uskoj ulici sa puno dece, pesaka itd itd.

Da sumiram:

Ako je devojka izletela na STOP kriva je nevezano sto je on isao brzo.

Ako je devojka stala, pogledala levo i videla Yuga u daljini, lose procenila i krenula YUGO je kriv. Jeste ona lose procenila, al opet je on preterao.

Meni mnogo boli uvo za "pravila" saobracaja i ogranicenja. Da si ti uff ili ti Dzigi proleteli ulicom gde sam ja proleteo 120 i ja bih navijao za vas  u sebi "TO CARE". Ili autoputem 200. Zabole me. Meni je vazno pre svega da ne ugrozim sebe i druge.

Zamislite vas dvojica ovo.

Hipoteticka situacija:

Yugo ga gari 90-100 odozgo. Majka sa duplim kolicima(blizanci) se upucuje ka slabo preglednom pesackom prelazu (koji je tu, obelezen!!!). Pogleda levo i procenjuje da je bezbedno da predje ulicu. Zena nije vozac i ne zna da oceni brzinu precizno. Kola su bila parkirana malo iznad pesackog kod "let`s do it"-a i ona je cak morala predje tockice od kolica da spusti na kolovoz da bi videla ima li koga. Umislila je da je bezbedno i prelazi ulicu. Yugo koji zbog parkiranih kola malo iznad raskrsnice i svoje neprilagodjene brzine uslovima saobracaja nije video zenu da  dolazi ka pesackom da sa namerom da predje. Strahovit udarac i skripa kocnica. Dupla kolica lete u vazduh  i udaraju u banderu kod koje je bio parkiran motorcikl. Oba blizanca ginu na mestu. Majka biva udarena u predelu butnih kostiju. Obe noge bivaju instantno prelomljene otvorenim prelomom a ona pravi "zvedzu" u  vazduhu i pada glavom na beton. Lobanja puca i krv i mozak se rasipaju po asvaltu. Deca koja se ublizini vracaju iz skole vrsite od gnusnog prizora, i bivaju potresena za ceo zivot. Muskarac koji sedi u svojoj sobi i gleda utakmicu u naselu Vasariste ceka da mu se vrati zena sa dva sincica koja dolazi iz pravca parka. (devojka je dolazila iz pravca parka) Ali ona nece nikad doci.

Daleko bilo!!! :-X

I sad ko je kriv? Zena sto je mislila o tome dal da svrati u istu prodavnicu gde je i motorista je bio parkiran da kupi mleko i plazmu za decu ili ce to da uradi kad bude bila u "Rodi" jer su tamo pelene na akciji pa ce joj biti usput.

U ovom nedaj boze nikome slucaju je sad vozac Yuga kriv a po tvome bi bila zena jer nije dobro procenila.

Cak i zakon kaze da je vozac u 99% slucajeva kriv kad udari pesaka.

Ako je devojka stala, pogledala levo i videla Yuga u daljini, lose procenila i krenula YUGO je kriv. Jeste ona lose procenila, al opet je on preterao.

Yugo ga gari 90-100 odozgo. Majka sa duplim kolicima(blizanci) se upucuje ka slabo preglednom pesackom prelazu (koji je tu, obelezen!!!). Pogleda levo i procenjuje da je bezbedno da predje ulicu. Zena nije vozac i ne zna da oceni brzinu precizno. Kola su bila parkirana malo iznad pesackog kod "let`s do it"-a i ona je cak morala predje tockice od kolica da spusti na kolovoz da bi videla ima li koga. Umislila je da je bezbedno i prelazi ulicu.

Otisao ja u sumu da ulovim fazana za rucak.

Dosunjam se i nanisanim kad u tom trenutku neki bajker na motoru se priblizava i vidim da ce fazan da pobegne i opalim ali lose procenim pa umesto fazana skinem bajkera sa njegove krosaljke.

Sta ima on da vozi kroz sumu kad ja lovim fazane?

Uostalom ja nisam kriv jer sam ja porcenio da ga necu ubiti - ON je kriv jer je vozio mnogo brzo pa je sustigao metak

Auuu ljudi spustite loptu, nema potrebe za takvim tonom........

Posto je ocigledno da se nemozemo sloziti, ti bigbad izlazi na trougao i STOP i racunaj da ovi drugi idu ispod ogranicenja i nadaj se da ces bezbedno svaki put da izadjes i da se ukljucis.......ja cu uvek da sacekam i sigurno cu duze da zivim od takvog razmisljanja koje ti nudis i ta cura koja je maloumno izletela......

Najsmesnije je to sto Yuga predstavlajs kao pobesnelog Ferarija u rukama maloletne dece.......ejjjjjj ko vozi Yuga 100 u gradu...pa NIKO, veruj meni ja ga vozim znam koliko mu treba da ubrza a i zakoci.......

A za ovu zenu sto pricas nije isto, pesacki se mora postovati.......ali majka bi opet LOSA ispala majka zato sto treba da bude svesna da svakakve budale voze i da joj nije garant da ce preziveti ako je na pesackom......

Glupa je diskusija, oces da kazes da cura koja je izletela na STOP nije kriva a da Yugo ide ko Ferari.....

Mislim da nema potrebe da diskutujemo dalje........de ja te cura da je pitamo???? hahahhah ako je mladja neka nam objasni sta je ona mislilala???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja