Jump to content

Moto Zajednica

Kako sa 27KS na ??KS? Motori za nemacko trziste...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova

Evo pitanje za sve motoriste koji su imali ili imaju motor pravljen za nemacko trziste sa 27KS... LM imam yamahu XS 400 i ona je pre nekih petnaestak godina uvezena iz nemacke. I ima samo 27 ks... A ne ugusena verzija bi trebalo da ima nekih 38ks. E sad naslusao sam se raznih mogucih razloga kako su ti motori udavljeni, ali niko nezna da mi kaze tacno "to i to" i odakle mu ta informacija, neka knjiga ili internet sajt ili slicno... Moj motor nije jedini koji je tako udavljen, ima ih raznih, i poprilicno mnogo kao sto su GS 500, GPZ 500 - mislim da ima u cak 2 varijante, sa 50 i 27 KS a inace ima 60KS... Uostalom bikez.com ima lepo razvrstane motore na klasicne i one sa "reduced effect", tj udavljene...

Da li neko zna sta treba uciniti da predje sa 27 na 38ks?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova

konkretno za tu yamahicu ne znam, ali skokni do podforuma garaza, pa iz lepljive iskopaj tehnicko, radionicko uputstvo, tu mora da pise kako je zadavljena, da li blokiran usis, da li blokiran izduv, da li su druge dizne u karburatorima, CDI,...

Imam manuel za moju yamahu od ranije i tamo ne pise nista... A na netu nisam nasao... Naravno ako nekome treba manuel za XS400 slobodno neka trazi, dobice ga na kopiranje...

Ako ne nadjes nista u usisu onda je sigurno CDI.(A to puuuno kosta)

Na usisu nema nista, na izduvu nema nista... Sta je to "CDI"? Moze li kratko objasnjenje?

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Na usisu nema nista' date=' na izduvu nema nista... Sta je to "CDI"? Moze li kratko objasnjenje?[/quote']

CDI=Capacitive Discharge Ignition. Ignitor, paljenje ili crna kutija kako ga kod nas zovu. Obicno je stvarno crne boje i neophodan je za rad motora. Nema pravila gde se nalazi na motociklu, buduci da moze biti zakacen bilo gde.

Na usisu nema nista' date=' na izduvu nema nista... Sta je to "CDI"? Moze li kratko objasnjenje?[/quote']

CDI=Capacitive Discharge Ignition. Ignitor, paljenje ili crna kutija kako ga kod nas zovu. Obicno je stvarno crne boje i neophodan je za rad motora. Nema pravila gde se nalazi na motociklu, buduci da moze biti zakacen bilo gde.

Jesi siguran da to ima na motoru iz 1979? Verujem da nije nikakav problem da se sa strujom nesto procacka na novijim motorima (od 1985) i smanji snaga, ali na motoru sa jos centrifugalnim razvodom paljenja, tj platinama, neverujem... Na sajtu http://www.motorbikes.be/en/ lepo pise da moj motor ima 38ks... Sto znaci da sigurno nije pravljena jedna verzija sa 27ks vec i sa 38 ks, ali u cemu je razlika izmedju ova dva!!!

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Jesi siguran da to ima na motoru iz 1979? Verujem da nije nikakav problem da se sa strujom nesto procacka na novijim motorima (od 1985) i smanji snaga' date=' ali na motoru sa jos centrifugalnim razvodom paljenja, tj platinama, neverujem... Na sajtu http://www.motorbikes.be/en/ lepo pise da moj motor ima 38ks... Sto znaci da sigurno nije pravljena jedna verzija sa 27ks vec i sa 38 ks, ali u cemu je razlika izmedju ova dva!!![/quote']

Nije nikakav! Ako mogu nesto da pomognem, tu sam :P

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

GPZ500S ja sam mu nasao sta je na motoru su stavljene slabije dizne tacnije oznaka 100 a kad sam stavio 130 motor je poludio ali je trebalo uraditi vakumetriju i prestelovati ventile. sretno

• Zainteresovan, 577 postova

idi na

http://www.yamaha-xs400.de.vu/

ako ne sprehas svapski, idi preko babelfisha ili...

uglavnom, tamo pod motor gde pise makina sa 45 konja imas dosta toga.

sad, ovo je kasniji model od 1982 sa dve bregaste i cdi-jem. svejedno, cackali su sa bregastom, sa diznama u karburatoru, sa promerom usisa, cdi-jem.

proveri usis, ne vidim kako mozes da znas da nije cackano, jer nisu stavljali pregradu kao sto vidis, vec kontinualno suzavali presek.

na par foruma za stari model pominju drugu bregastu i suzeni usis.

keni roberts licno budzio svoju, umetnuo bregastu za 38 konja, oznake 1M0

imas srece sto moj ortak sacuje jednu, pa sam kopao nesto :wink:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja