Jump to content

Moto Zajednica

Djelovi za Kawu, narucivanje ili pravljenje?

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Dosta njih zna da imam raspali GPZ 500 S koji nesto kao sredjujem i sad je na red dosla masina. Trebaju mi dihtung ispod glave i ispod cilindra, gumice ventila, klipovi, karike i najvjerovatnije i razvodni lanac, naravno sve novo.

Nasao sam na sajtu BikeBandit sve djelove, set dihtunga za cjelu masinu 110 Dolara, klipovi 100 Dolara, karike 100 Dolara i lanac 80 Dolara, sve zajedno 390 Dolara ili oko 300 Eura, sto je realno gledajuci super povoljno. Medjutim to je USA sajt a najblize sto salju je Bugarska i postarina do tamo je 180 Dolara ili oko 150 Eura, sto je kako god da ga gledas preskupo.

Na drugom sajtu, ovoga puta Britanski Wemoto nasao sam lanac i set dihtunga, sve u Srbiji za 145 Eura + Carina, sto mi odgovara, ali nemaju klipove i karike.

Nabasao sam na par tema u kojima se spominje pravljenje klipova i karika kod Crnobrnje i slicnih firmi, al mi to malo  :-\

Mislim necu da jedem go..a i te sto dolaze iz Amerike je neko napravio, nisu s Marsa pale, al opet meni djavo ne da mira. Vidio sam da ima pozitivnih iskustava sa MotoGuzzi-jem, jeli jos neko koristio te pravljene klipove i karike na nekom malo jacem motoru i kakva su iskustva?

P.S. Mozete i cjene da navedete onako okvirno, da znam sta je isplativije

P.P.S. Ili ako neko ima ideju kako da ovo sto bih narucio sa BikeBandita dodje iz Amerike u Srbiju za nekih 50 najvise 100Eura

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Znas li neki sajt, nisam bas dobar sa svapskim, a i ovaj americki sam jedva nasao.

• Drug član, 1847 postova

a Sale je "jedna od mogućnosti"

zbilja, ako ne budeš džarao po netu i vrteo telefone, nećeš imati uvid u moguće cifre.

amerika i engleska su predaleko i vremenski a u švabiji imaš većinu stvari.

npr komplet dihtunga sa gumicama je od 60 do 80€ kako gde al dok se donese itd..

kakogod, matematika ti sledi.

Imao sam prije par mjeseci, kad sam spomenuo u nekoj temi nabavljanje djelova, PP od jednog clana (nije Sale) koji nabavlja stvari iz inostranstva i cjene su bile  :o :o :o gumice ventila 9eura/komad znaci samo gumice skoro koliko i cjeli set dihtunga ili karike 90 eura po klipu, skoro duplo. Ostale cjene su bile tu negdje. Razumijem ja da tu ima dosta troskova, al meni je to previse.

Kroz par tema sam nabasao na ime Sale iz Trstenika koji donosi iz Njemacke, sad samo je pitanje kakva je njegova matematika, nazvacu ga ujutru da vidim, manje ce da me kosta od ovoga sto mi je trenutni izbor.

Usput i dalje ostaje pitanje da li neko zna neki Njemacki sajt na kome ja mogu malo da bunarim djelove, tek da znam koji mi je izbor?

Cuo sam se sa Saletom, dobra mu je matematika, tako da cim dobijem platu prvo cu da rasturim masinu do zadnjeg sarafa, da ne bude nekih iznenadjenja, pa cu da narucujem djelove kod njega. Osim ako me ne usere neka bolja kombinacija, u sta cisto sumnjam

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Au arny al ti nemas srece sa tim motorom,bolje bi te sluzila neka cvaja,a i jeftiniji su delovi ;D ;D,........malo se salim ;).

Nego jesi li trazio polovne dobre klipove,i neke delove koji mogu polovni,da te izadje jeftinije,a ono sto mora novo da kupis(dihtunge,gumice ventilia i sl.).

Au arny al ti nemas srece sa tim motorom,bolje bi te sluzila neka cvaja,a i jeftiniji su delovi ;D ;D,........malo se salim ;).

Nego jesi li trazio polovne dobre klipove,i neke delove koji mogu polovni,da te izadje jeftinije,a ono sto mora novo da kupis(dihtunge,gumice ventilia i sl.).

Ovo je dijagnoza jos od zimus jer od tada je motor u garazi u Risnu, a ja na fakultetu u Beogradu, drugih problema nisam imao (nije ni da sam ih nesto zeljan).

A imas pravo, po glavobolji koju mi je napravio podsjeca me na Tomosa, samo sto je ovo ipak pravi motor i vrjedan je te glavobolje i truda. I pravo da ti kazem djelovi i nisu nesto skuplji, polovna glava sa ventilima kosta 120Eura a ima u njoj samoj vise materijala nego su na cjeli BT potrosili.  ;D

Inace sto se kupovanja polovnog tice:

Dihtunge i gumice ventila moram stavit nove.

Klipove nemoram, htjeo sam ali sam se predomislio.

Karike vec imam polovne, nije to Tomos pa da mozes da stavis kakve hoces.

Razvodni lanac ocu da kupim novi da bi mogao u miru da se vozim i ne razmisljam o tome koliko je istegnut.

Nije to Tomos pa da ga mozes popravit super-ljepkom i cekicem  ;D .

Poslje ove intervencije ovo ce biti motor za sledecih 50.000 "sipaj i vozi", a meni je jedina sreca sto sam ga jeftino dobio pa mi se sav ovaj sex isplati, to i cinjenica da nemam namjeru da ga prodam

nazovi ovog decka dobija delove iz SAD

svakih 15 dana poslacu ti pp ;)

Zvao ga danas, kaze "to je star motor, tesko za to naci djelove", dade mi par brojeva od ljudi koji bi mogli nesto da imaju, kaze "imaju oni nekoliko motora na gomili", ja mu kazem da me interesuju samo novi djelovi, on rece "ma neces to nigdje naci, star je to motor, jedino da pitas njih imaju li nesto polovno".

Nista onda, hvala, dovidjenja!

Polovne vec imam, sta ce mi tudji  :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja