Jump to content

Moto Zajednica

XRV750 Africa - menjac ?!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Imam jedan mali problem, pa reko ajde da pitam..

Danas se vracam sa ade, i pocepam ga malo jace da bi brze usao u levu traku.. I sad nisam siguran da li sam saltao iz trecu u cetvrtu..

Prebacim ga u sledecu brzinu , pocepam ga i pustim gas, kad odjednom motor naglo usporava i urla! Normalno obrtaju u crvenom! Sto znaci da je isapao iz brzine?! To mi je treci put da mi se desilo?! ZASTO?! Prelazim dosta, i ne desava se cesto.. Prosli put mi se to desilo jos negde tamo krajem marta! A prvi put prosle godine negde u oktobru :D I to samo kad je bila ostrija voznja :)

Jedan kolega mi je rekao kao, moguce da nije lepo usao u brzinu  ??? a ne verujem da su mu se pojeli zupci  :/ To je afrika bre  ;D

pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pa izmedju 3. i 4. nema ler (samo izmedju 1. i 2.), tako da ta varijanta da "nije lepo ushao' mi ne deluje moguca. neshto je tu drugo u pitanju.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

desavalo se meni na brdo motora da malo slabije poguram menjac i da motor na trenutak se ponasa kao u leru i onda sam uleti u brzinu. Moze da se desi to.

Meni se deshava iz prve u drugu da ga omashim ponekad pa drekne, ali za ostale stvarno nije. Shto ne znachi da je nemoguce :)

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Meni se deshava iz prve u drugu da ga omashim ponekad pa drekne, ali za ostale stvarno nije. Shto ne znachi da je nemoguce :)

da si vozio nekad apenca onda bi navikao,on ima ler izmedju svake brzine ;D

Dobro i meni se desi da slabije poguram menjac pa udje u ler pa sto kazete kad drekne  ;D

Danas, promenim ga u sledecu brzinu, odvrnem mu malo gas (povuce normalno) i pustim ga.. I u tom otpustanju mi se sad desilo da se vratio u nizu brzinu..

Sta ga znam, nadam se da nije neki veci problem..

Ovako lepo radi.. Lepo saltam brzine sve je ok, i kad vozim normalno i kad ga punim..

A taman sam juce pomislio kako mi se dugo nije desio ovaj problem, stvarno sam baksuz  >:(  :)

pa onda vozi "lepo" i nemaš problem.  ;D

bolje da ne znaš koja je tarifa rasklapanja a i šire

Potrudicu se  ;D Ma vozim ga u glavnom "lepo", ali desi se da ga i odvrnem posteno :)

Ne zelim da znam.. :) Mada kad bolje razmislim, bolje da saznam  ;D Onda sigurno nece prici crvenom polju :P

• Zainteresovan, 501 postova

proveri da nije neki nosac motora ili sraf popustio pa motor pri dodavanju ili popustanju gasa previse "zakrene" i pogura polugu menjaca

da si vozio nekad apenca onda bi navikao,on ima ler izmedju svake brzine ;D

Joj znam, imam jedan primerak u garazi :) Josh kad se pojede klin... :P

• Svrati ponekad, 227 postova

To se i meni desi na TA, ne cesto ali se desi (3-4 puta do sada), ali sam tada bas przio i to bas izmedju 3. i 4. brzine.

Na motorima nije menjac kao na autu, na Hondi AT i TA (bar prema servisnom uputstvu) su slicni menjaci, tako da su 3.i 4. kompleksno poredjane gde 3 ili vise zupcanika moraju da se pomere da dobijes zeljenu brzinu, pa je moguce da ga nesvesno ne gurnes dovoljno dugo i jako da bi se uklopile brzine. Na manjim obrtajima je manja razlika obrtaja zupcanika tako da se na manjim obrtajima to redje i desava.

Postavicu jednu flash animaciju da mozete direktno da vidite kako u stvari funkcionise "mesani" menjac kod motora.

promeni ulje i gas

Sipao sam kvalitetno ulje! Marly-jevo.. Ne znam tacno oznaku.. 1100 - 1200 din litar! Mada sta ga znam, nesto i nisam mnogo zadovoljan.. U glavnom za sledecu sezonu ide drugo..

A tiraninu hvala za ove video klipove, koje tek sad vidim.. I hvala na objasnjenju.. Sad je sve mnogo jasnije.. Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja