Hellboy 2 Napisano Jun 30, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Hidraulicni ili uljni spaner ne radi kako treba. E ima li iko da se nesto razumije oko njih, problem je sto on u sebi ima jednu kuflicu od nekih 3mm, ta kuglica drzi spaner da se ne vrace nego da drzi spaner zategnutim, a kuglicu gura ulje tako nekako to radi, e sad u tom dijelu nema ulja i ne znam da li moze bit da se negdje nesto zacepilo, ne radi posao uljna pumpa ili je jednostavno vrisnuo spaner i mora se mijenjat. Ako iko ista zna oko ovoga molio bih da pomogne jer nigdje ne mogu naci spaner bar da se posluzim da vidim dal je do njega i kako to onda iskontrolisat ili servisirat da bi se rijesio moj problem. On normalno radi, ali cim ugasim motor cuje ce neko cak tj. spaner se nekako otpusti u istom momentu kad ugasim motor pa me je strah da kad se on otpusti ne prezubi jbg...Sta mi je za radit????//??///?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Jun 30, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan brate i sam kazes da nemas dotok ulja proveri sve kanale da nije neki zapusen pa javi , ulje stalno mora dolaziti do spanera bio on ispravan ili ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 30, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Kako i cime da provjerim pritisak ulja, je li moguce da nema dovoljno pritiska pa ne dolazi do spanera? Mislim da on nateze dok je motor upaljen i dok radi, e kad ga ugasim cuje se neko cak i spaner se opusti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan zar tebi nije spaner na oprugu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jul 1, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Jok na ulje pod pritiskom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Jul 1, 2010 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan zar tebi nije spaner na oprugu? Jok na ulje pod pritiskom... Kod mene je Pegaso 98 godiste i nema nikakvu kuglicu samo opruga :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jul 2, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan E jbg i ja bih volio da je i meni mehanicki sa oprugom al nije vec je ulje pod pritiskom Ima li iko spaner za moj motor 99god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 2, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aoooo brate ala si ti urnisao mašinu .... skinite taj španer, skinite kompletan karter i isperite ga dobro. Ali BAŠ BAŠ dobro. uzmi tanku sajlu i kanal kojim dolazi ulje lagano pročačkaj. Mora da prolazi jako lagano i bez zapinjanja. Ako sajla imalo zapinje znači da je kanal zapušen. Hoće to od nemenjanja ulja, pregorelog ulja, ulja koje "dospi samo da ima, i tako prži ulje ko sretan...." kada to uradiš, skini, proveri uljnu pumpu. Takodje je dobro isperi. na netu potraži tehnički crtež ili bar rasklop motora kako bi bili sigurni šta treba da skidate i kako da radite. Zaobidji majstore po principu "ja to znam bez crteža" Po principu rada uljnog španera ne bi trebalo da može ikada da se pokvari sem da je nekim čudom oglodjan pritiskač lanca, pa da zbog toga španer izadje iz ležišta i recimo da se zaglavi. Tvoj motor je po ovome na 100 km od totalne generalke... sada imaš mogućnost da ga pretreseš i vidiš šta sve nije ok i da to središ kako valja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jul 2, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan A nije urnisano nista, samo sto taj spaner zeza. On je sredio taj kabal od svecice, skratio ga i sad je ok, mada cu ga morat mijenjat, spaner u principu ok radi dok je masina upaljena i sve super, e jedino kad gasim masinu cuje se neko strak, e to me zabrinjava, inace je sada sve ok. Majstor ovaj koliko sam ga ja skapiro takodje radi sve po skici, trazi po netu sta i kako bi trebalo da stoji i kojekakvi pritisci i cuda i po tome radi... Ako iko ima ovakvu apriliu volio bih da cujem od njega da mi kaze da li se i njemu taj zvuk cuje kad gasi masinu...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...