Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• enduro exploring, 500 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Ako si sačuvao "staru", daj je nekom, ili prodaj za nešto simbolično jer je stara max dve godine. U odnosu na ostale kojima je stara po 10-20 godina, to je novo.

Pa poklonio sam je majstor Bokiliću :-) , Trebo sam da se posavetujem ranije kod tebe.

Sećaš se da sam ti pričao da sam imao one čudne vibracije, pa sam odlučio da zamenim i taj absorber da vidim dal je to pravilo problem. Na kraju balade, problem je bio u lancu, jedno 4-5 osovinica je usled prljavštvine zapeklo. Ništa što ribanje sa petrolejom nije sredilo. Sada je mnogo bolja situacija, ima još uvek mala gotovo nečujna vibracija i to zbog Sebinog predjeg crashbar-a. To je kao neko sitno brundanje, kad stavim nogu na crash bar....nema brundanja  ;)

Ide ko zmaj....i dalje sija  :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 43 postova

ok,ok niste me razumeli,nisam pitao da li je lako da se skine i stavi druga vec da li pasuje od necega i da li je neko nesto probavao....i naglasio sam /u svojoj reziji radio/   ali ok

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW F650GS DAKAR

Kolega je na KLE-u upakovao svaki pojedinacno u unutrasnju gumu od bicikla i tako nabio i stavio...nije bilo lufta,ako mislis na to sto ti lancanik par mm. ima hod.

• U prolazu, 43 postova

bravo nengobl to volim da cujem,jer u slucaju da neki deo ne daj boze nema da se nadje,volim da cujem druge alternative...sreca sto ovo ima da se nadje i nije skupo i jos je veca sreca da mi jos ne treba,nego ajd da pitam za ne daj boze,jer volim da imam sve u rezervi a ne da danas sutra cekam da stigne 20 dana u sred sezone i moram da molim majstore...e zbog toga sve uradim sam i budem spreman a ne kao neki od nas zavise od nekih tamo sto samo znaju da pametuju,malo sam ogorcen na to isto pametovanje kod nasih ljudi sve znaju u teoriji samo

bravo nengobl to volim da cujem,jer u slucaju da neki deo ne daj boze nema da se nadje,volim da cujem druge alternative...sreca sto ovo ima da se nadje i nije skupo i jos je veca sreca da mi jos ne treba,nego ajd da pitam za ne daj boze,jer volim da imam sve u rezervi a ne da danas sutra cekam da stigne 20 dana u sred sezone i moram da molim majstore...e zbog toga sve uradim sam i budem spreman a ne kao neki od nas zavise od nekih tamo sto samo znaju da pametuju,malo sam ogorcen na to isto pametovanje kod nasih ljudi sve znaju u teoriji samo

Karl, dakle i ja sam radio to sa gumom od bicikla, ali nije to to. Može da reši problem, rešilo ga je...... ali koliko dugo  će trajati...to se ne zna.

Dakle, original sam naručio, stigao za manje od 7 dana. Zamenio i sada sam miran. 

• U prolazu, 43 postova

Pa  Davore o tome i pricam valjda bi to alternativno resenje sa gumom od bicikle i slicno,trajalo tih 7 dana kojih bi morao da cekam za bilo koji deo ne samo za to,mnogo mi je da ga ne vozim toliko,jer bar ja vozim svaki dan i prelazim puno.  /ljudi remontuju ceo trap na kolima kada je nuzda/  Ne pitam zbog toga sto hocu da ustedim i slicno,daleko od toga,rekoh trudim se da imam sve duplo jer zivimo gde zivimo...ali ok izvinjavam se necu vise nista da pitam jer izgleda da nisam nista naucio od 1990.godine od kad sam poceo da vozim motore....zavrsavamo nadam se temu hvala svima od sada kupujem samo u prodavnici izvinjavam se jos jednom

Pa Davore o tome i pricam valjda bi to alternativno resenje sa gumom od bicikle i slicno,trajalo tih 7 dana kojih bi morao da cekam za bilo koji deo ne samo za to,mnogo mi je da ga ne vozim toliko,jer bar ja vozim svaki dan i prelazim puno. /ljudi remontuju ceo trap na kolima kada je nuzda/ Ne pitam zbog toga sto hocu da ustedim i slicno,daleko od toga,rekoh trudim se da imam sve duplo jer zivimo gde zivimo...ali ok izvinjavam se necu vise nista da pitam jer izgleda da nisam nista naucio od 1990.godine od kad sam poceo da vozim motore....zavrsavamo nadam se temu hvala svima od sada kupujem samo u prodavnici izvinjavam se jos jednom

Druze...ja sam samo rekao sta sam ja uradio jer si postavio pitanje na forumu. Ti radi sta se tebi svidja. Ja stvarno nemam problem  :)

Elem, išao ja malo na off road pa mi poispadali oni crni poklopci na samom ramu.Iako su bili lepljeni lepkom, izgubih ih negde...sam bog zna gde

https://onedrive.live.com/?cid=8DD35AA789EB428A&id=8dd35aa789eb428a%21237&v=3

U svakom slučaju BMW rešenje je za 2 poklopca oko 5$,da čeka se oko 7 dana, al ja svratio do uradi sam pa uzeo ove gumene poklopce , 4 komada za 55 rsd  ;)

https://onedrive.live.com/?cid=8DD35AA789EB428A&id=8dd35aa789eb428a%21236&v=3

Što bi rekli Piroćanci "pojeftino"

Sada izgleda ovako, malo su i lakši od originalnih BMW-ovih , motor ide malo bolje  ;)

Evo kako izgleda sa njima... :takoje:

https://onedrive.live.com/?cid=8DD35AA789EB428A&id=8dd35aa789eb428a%21238&v=3

• Podržavam 1

• U prolazu, 43 postova

Naravno da nema problema kad se stavi novo ali sta kad nema novog..ko da ceka toliko..svako se ponesto doseti i uradi i zasto ne podeliti sa ostalima

Naravno da nema problema kad se stavi novo ali sta kad nema novog..ko da ceka toliko..svako se ponesto doseti i uradi i zasto ne podeliti sa ostalima

Tako je, evo ja čekam da ti uradiš one rolne za lanac, jer si skinuo sa moje nekorišćene rolne mere...pa da podeliš to sa mnom  ;)

• U prolazu, 43 postova

naravno samo ovaj put sam nasao identicnu vodovodnu cev samo je ostalo da isecem na meru onu od 30ak mm ili u colima posto je cevka u pitanju  :na_glavi: kad mogu nogare za stolicu da sluze kao cepovi i mi cemo od vodovodne cevi napraviti rolere  :)  :)  e tako volim da cujem od tebe...danas rasturim neku masinu za ves kad ono identicne gume kao nase za lancanik :jee1: ali ima po jedna guma u ves masini tako da mi treba jos jedno 10ak masina da rasturim da sakupim sve,javljam uskoro koji je model cini mi se gorenje al nisam siguran oznake,pronasao sam i coveka iz gorenja pa ce mi poslati,,xaxa moram da kazem na kraju da se salim da ne pomisle oni koji me ne poznaju da sam luuud...elem a strugar i dalje vice lako cemo polako itd nece ni za pare,kaze to se ne kvari tek tako ima dana,bojim se da cu morati unuka njegovog nerodjenog da zamolim kada mu ostanu masine u nasledstvo

Zovi Bokilića i pitaj ga za moje gumene apsorbere. Ja sam njemu dao....nije u redu da ja pitam za njih.

Ja imam poseban odnos sa njim,ali ako sam mu dao sada su njegove, nisu više moje  :)

Idi pogledaj....dogovori se...umesto da obijaš veš mašine  :P

I na čauru i dalje računam da ću je dobiti  :)

ne treba mi jos hvala bogu,nego htedoh da te pitam da nemas neke stolice da poskidam cepove sa nogara trebaju mi :jee:

Stolice nemam...ali imam cepove. Kupio sam 4 komada. Iskoristio 2. Ljudi smo dogovoricemo se...

E sad ti meni ne bi verovao kad bih ti rekao da sam ih stavio jos pre nedelju dana

A imas neki poseban razlog da se raspitujes po forumu za gumene absorbere koji ti posle ne trebaju kao I za poklopce koji ti inace ne trebaju jer si ih vec montirao ???

• U prolazu, 43 postova

imam,trebace mi svasta,ne samo to jer stize jos jedan koji ce da se sklapa iz pepela,eto sad znas otkrio sam konacno sta je u pitanju,ajde sad zamisli stize ram agregat,plastike i jos neki delovi a ostalo da narucim iz bmw,pa koliko ce to da kosta?? nije m iprvi put da to radim ali ne znam sve gde sta kako o njemu i volim da cujem misljenja i iskustva drugih,cemu sluzi forum nego za razmenu iskustava,,svi mozemo da odemo u radnju kupimo i odemo kod majstora da nam zameni i posle...ima jos ovde ljudi koji imaju isti motor valjda,kao sto je decko pre neki dan rekao da je neko na nekom kle nesto probao i uradio e takva iskustva zelim da cujem a ne   -odes kupis majstor ugradi-... i to je to..  ne mora bas ne sve da se uvek ima odgovor ima nas jos

imam,trebace mi svasta,ne samo to jer stize jos jedan koji ce da se sklapa iz pepela,eto sad znas otkrio sam konacno sta je u pitanju,ajde sad zamisli stize ram agregat,plastike i jos neki delovi a ostalo da narucim iz bmw,pa koliko ce to da kosta?? nije m iprvi put da to radim ali ne znam sve gde sta kako o njemu i volim da cujem misljenja i iskustva drugih,cemu sluzi forum nego za razmenu iskustava,,svi mozemo da odemo u radnju kupimo i odemo kod majstora da nam zameni i posle...ima jos ovde ljudi koji imaju isti motor valjda,kao sto je decko pre neki dan rekao da je neko na nekom kle nesto probao i uradio e takva iskustva zelim da cujem a ne -odes kupis majstor ugradi-... i to je to.. ne mora bas ne sve da se uvek ima odgovor ima nas jos

Ti si moj novi idol Karl :jee1:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja