BIGDADDY 451 Napisano Jun 16, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vežbalo se za vikend... BigDaddy & Tiamat video lagani off road. Riders of the storm BmwF650 x 2: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jun 16, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, zato je Funduro i napravljen, tek cemo da ih teramo. Ne znam za tebe, ja ceo dan juce nasmejan, nerviram ukucane "sta si ti toliko srecan?!", legao sinoc da spavam, osmeh i dalje tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 16, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, zato je Funduro i napravljen, tek cemo da ih teramo. Ne znam za tebe, ja ceo dan juce nasmejan, nerviram ukucane "sta si ti toliko srecan?!", legao sinoc da spavam, osmeh i dalje tu. Izem te u pravilo da se ne vraćaš uvek istim putem. Taman sam se naoštrio na makadam i zemljane puteve kad ono opet tvrdi asfalt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jun 16, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Veruj mi, to je proveren princip sa kampovanja, nikad nazad istim putem, zivotna filozofija bre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jun 19, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Bio juce motorom do posla i razmisljam se kad sam se vracao, koji je najbrzi put od centra grada do Zemuna - i ono naravno ispadne preko Kosutnjaka, 2 kruga molim lepo Covece koliko se razlikuju krivine na motoru od krivina u kolima! Kosutnjakom sam prosao dobar broj puta kolima, znam vec gde da kocim, gde da dodam gas, a sa motorom Vidim tek koliko covek moze da vezba tehniku voznje motora, koliko nemam pojma i koliko tek treba da naucim! Posle bas gledao Twist of Wrist 2 i video da pravim vecinu onih pocetnickih greski, trzam gas u krivinama, kocim u krivini, previse cvrsto drzim korman itd. Ima da se vezba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jun 25, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan O lude glave, ja se juce nesto zagledo pa reko da obrisem prasinu sa motora i onda malo po malo jos ovo ovde i ovo ovde i jos ovu sitnicu i .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 25, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan O lude glave, ja se juce nesto zagledo pa reko da obrisem prasinu sa motora i onda malo po malo jos ovo ovde i ovo ovde i jos ovu sitnicu i .... E sad znam koga treba da zovem kad nešto krene naopako Svaka čast na volji i na radionici. Ja juče isto krenuo sa briskanjem a završilo se sa dolivanjem destilovane u akumulator. Ono što mi je interesantno bilo je da prva leva i zadnja ćelija su morale da se dopune. Valjda su bliže toplotnim izvorima, motor levo, desno izduv pa više vode isparava iz njih. One u sredini na maximumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jun 25, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Danas kupio neko rusko k2 sredstvo za odmascivanje, sad se sija ko pasje mudo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 27, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Supruga, Sin, Snaja, Sestra od Snaje, Kcerka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jun 27, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Masalaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jun 29, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Supruga, Sin, Snaja, Sestra od Snaje, Kcerka Pokvarices tu decu bre! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jul 2, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas uzeo da ocistim i podmazem lanac i eto saznao sam lanac ipak nije u crnoj vec u srebrnoj boji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jul 3, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas uzeo da ocistim i podmazem lanac i eto saznao sam lanac ipak nije u crnoj vec u srebrnoj boji Život čine male stvari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jul 8, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desi kad covek skrene (sa puta)? Desi se offroad na Kosutnjaku naravno =) Vozio po onim zemljanim stazama , odlican je osecaj. Podignes vizir, osecas miris sume, sva cula na maksimumu, motorce prede ispod tebe a ti samo jezdis. =) Pa malo zaigra zadnji kraj, prokliza tocak a ti gas da ga ispravis i samo teras dalje. U prirodnom stanistu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jul 10, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ev ti još jedna slika tvog crvendaća, pošto vidim da voliš da se fotografišeš. Mislim da je onaj crni lepše ispao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jul 11, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis ne vidi se od ove crne susilice za ves? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Jul 24, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Posto se drugi clanovi sekte baskare po moru, ja sam zaduzen za ovonedeljni feljton. Danas sam uspesno zavrsio svoju prvu majstoriju na motoru! Naime u drugoj i trecoj brzini kad bih malo jace ubrzavao cuo se neki metalni zvuk sa sredisnjeg dela motora, smanjim brzinu ili prebacim u visu brzinu i zvuk bi nestao. Posumnjao sam na lanac, da ne kaci negde i to se ispostavilo tacnim, donji roler lanca se skoro skroz bio pojeo i on je bio krivac! Taj roler je u stvari rolnica od neke gume i sluzi da se lanac u ekstremnim polozajima vrti po njemu a ne po ramu ili izduvu. Na F650 postoje dva rolera, gornji i donji. Posto prodavnice trenutno nemaju roler na lageru, za prvu pomoc mogu da se zamene gornji i donji roler, dok deo ne stigne. To sam uspesno i obavio. Ko bude trazio taj deo, to je broj 11 na slici: Vidi se da ista ta rolnica br. 11 ide i na gornji i donji roler lanca. Kataloski broj za BMW F650 '94 je 27722345831 . Video sa objasnjenjem postupka se moze videti ovde: Ako nekome bude zatrebala pomoc oko ovoga, slobodno nek salje poruku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Avgust 11, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Al si je zamenio, svaka ti čast 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 11, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih trebao to isto zameniti ali tebe nisam skontao, ako čekaš da ti stignu, čime si ih onda zamenio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 11, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sad pregledah i klip, i mogu reći da nisam ni zano da postoji taj donji roler.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Avgust 11, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Imas donji i gornji roler, vidi se na klipu, mozes da im zamenis mesta dok cekas da stignu novi, ta rolnica moze da se skine. Lanac veoma retko dohvati gornji roler dok se donji cesce istrosi. Po Clymer upuststvu rolere bi trebalo podmazivati na svakih 10 000 km. I da bicu iskren, stigli su mi novi roleri i to sam lepo kod majstora ugradio, voleo bih ja da ceprkam svasta po motoru ali jos dugo vremena ce ipak pravi majstori sredjivati moj motor =) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Avgust 12, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imas donji i gornji roler, vidi se na klipu, mozes da im zamenis mesta dok cekas da stignu novi, ta rolnica moze da se skine. Lanac veoma retko dohvati gornji roler dok se donji cesce istrosi. Po Clymer upuststvu rolere bi trebalo podmazivati na svakih 10 000 km. I da bicu iskren, stigli su mi novi roleri i to sam lepo kod majstora ugradio, voleo bih ja da ceprkam svasta po motoru ali jos dugo vremena ce ipak pravi majstori sredjivati moj motor =) Eeeeeeeeeeeeeeeee, bio prisutan na popravci. Momci znaju znanje uključujući i male i velike majstorluke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Avgust 12, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm inace zvuk koji mi se javljao na 4000 obrtaja u drugoj i trecoj je i dalje tu, tako da to nije bilo do rolera lanca Rekose mi da se pomirim sa tim, verovatno tacno u tim obrtajima motor stvori neku vibraciju pa nesto negde trese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Avgust 12, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm inace zvuk koji mi se javljao na 4000 obrtaja u drugoj i trecoj je i dalje tu, tako da to nije bilo do rolera lanca Rekose mi da se pomirim sa tim, verovatno tacno u tim obrtajima motor stvori neku vibraciju pa nesto negde trese. Postoji uvek mogućnost da bude Gremlini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano Avgust 13, 2014 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima ... Zna li neko koje su mere za sajle gasa i kvačila za F650 1994. god. Uradio bih rezervne , a izbegao bi da postojeće skidam samo zbog merenja ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...