Jump to content

Moto Zajednica

koji akumulator ?

Recommended Posts

• U prolazu, 87 postova

Pozdrav kolege,

doslo vreme da menjam akumulator,pa bih vas molio da mi napisete gde ima da se kupe i koji su dobri?

hvala i uzivajte u lepom vremenu  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Pozdrav,

uzmi onaj koji je odgovarajući za tvoj motor.

Mi radimo Exide i Landport. Do sada nismo imali lošu povratnu informaciju.

Za BMW F650GS ide kiselinski YB12AL-A2. Kod nas je Exide 3.304,00 Din trenutno.

Ako ti treba još koja informacija baci pogled na www.pegaz-moto.rs ili se javi.

• Drug član, 1041 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Eto koje slučajnosti danas izdahnuo i moj akumulator (a i bilo mu je vreme preko 5 godina)  ;)

Lepo upalim motor oblačim opremu i on radi,pa kad se malo ugrejao ugasim da još nešto uzmem iz kuće i kad tako obučen u komplet opremu krenem da upalim kad ono prc... ??? samo automat radi škljoc škljoc škljoc...i ništa  >:( ali neda meni djavo mira kad sam već u opremi vožnja se mora obaviti, spojim kablovima na kombi i pali bez problema znači došao mu kraj...ali ja sam ipak vožnju obavio  ;D pa makar palio i na guranje...

Elem,sad bitnije pitanje za markone: pregledao sam vašu ponudi i cene su ok ali me zanima šta je bolje uzeti Exide ili Landport pošto razlika u ceni nije neka značajna, ili je sve jedno, inače meni treba YB14L-A2.Kakva su iskustva sa jednima i drugima pošto sada mogu da biram pa bi ako je moguće da izaberem bolje (kao i svako  ;) ) pa me interesuju iskustva ako neko ima volje da napiše...

• Drug član, 1950 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ja sam kupio Exide cini mi se bas taj koji ti spominjes i zadovoljan sam. Uvek ce da se nadje neko da kaze da ova ili ona marka ne valja. Meni exide radi posao odlicno.

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

I ja sam uzeo Exide pre oko nedelju, dve.

Ne fali im nista. Imas 6+6 meseci garanciju. Uvek ce se neko nacii ko je ima lose iskustvo sa nekom markom.

Eto npr ja sam imao sa Unibatom, a skuplji su od exide npr.

• Drug član, 1950 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Sto se tice marke sxide stavio sam njihov akumulator u svoj auto koji je dizelas. Dve zime mi auto pali kao mina po najvecem mrazu.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Exide je najvece smece od akomulatora, pisao sam o tome a  dobar sam sa deckom koji ih uvozi  ( znam broj reklamacija ), Unibat je mnogo bolji a Varta najbolja.....

Da se neko ne uvredi ja sam pisao a i drugi na forumu pa procitajte.....

Eto koje slučajnosti danas izdahnuo i moj akumulator (a i bilo mu je vreme preko 5 godina)  ;)

Lepo upalim motor oblačim opremu i on radi,pa kad se malo ugrejao ugasim da još nešto uzmem iz kuće i kad tako obučen u komplet opremu krenem da upalim kad ono prc... ??? samo automat radi škljoc škljoc škljoc...i ništa  >:( ali neda meni djavo mira kad sam već u opremi vožnja se mora obaviti, spojim kablovima na kombi i pali bez problema znači došao mu kraj...ali ja sam ipak vožnju obavio  ;D pa makar palio i na guranje...

Elem,sad bitnije pitanje za markone: pregledao sam vašu ponudi i cene su ok ali me zanima šta je bolje uzeti Exide ili Landport pošto razlika u ceni nije neka značajna, ili je sve jedno, inače meni treba YB14L-A2.Kakva su iskustva sa jednima i drugima pošto sada mogu da biram pa bi ako je moguće da izaberem bolje (kao i svako  ;) ) pa me interesuju iskustva ako neko ima volje da napiše...

Kao što neko reče sa svakom opremom imaš i nekog nezadovoljnog. E sad, da li je Exide baš takvo smeće kao što ga je Dzigorius neodmereno okarakterisao...

Mi smo ih prodali ove godine baš dosta i niko se još nije žalio. Jeste da nismo servisno mesto i da se reklamacija rešava na drugom mestu ali u odnosu na broj prodatih akumulatora bar jedan čovek bi nas pozvao za reklamaciju da ih je bilo u većoj meri.

Mi smo zadovoljni i i dalje radimo samo Exide i Landport. Da smo imali problema sa akumulatorima sigurno bi promenili dobavljača. Budi uveren.

Landport ili Exide... Meni svejedno a i iskustva su nam ista. Pa ako veruješ Dzigoriusu (nema razloga da mu ne veruješ) ti uzmi Landport.

• U prolazu, 87 postova

Slazem se da Varta i Bosh imaju dokazan kvalitet i ime im je najzvucnije kod nas. To me podseti kada su se pojvili mobilni telefoni, sve marke osim Alkatela i Eriksona su proglashene djubretom, tako je i sa svim drugim manje poznatim stvarima kod nas. U svakom slucaju, pitanje je da li je odnos cene i kvaliteta korektan, ako kupim akumulator koji je tri puta jeftiniji od Varte, tesko da mogu ocekivati isti vek trajanja. Meni je bitno da on daje deklarisanu snagu i da je punjiv bez problema.

Meni sutra stize (bar su obecali ;D ) novi Exide, pa cu videti kakav je.

@ markone, verujem da nabavljas akomulatore bas od coveka o kome pricam.....naravno da cene igra glavnu ulogu i Exide jeste najeftini.....mene licno je izdao i to iznenada ostao bez struje, izdao me je cak i Unibat ( tezi sam maler ) ali po broju reklamacija Exide ja na prvom mestu, dok recimo varta skoro da nema ni jednu.....

Meni licno je jako bitno da imam pouzdan akomulator jer jednocilindricni motor sa 650 ccm se jako tesko pali na gurku tako da pomisao da sam daleko od pomoci moze da napravi veliki problem....dok ove sa 2 i vise cilindara nije propblem upaliti na gurku...

Tako da svako zna sta mu je ciniti?????

• Drug član, 1041 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Danas bio u prodavnici i poručio Exide pa valjda će biti dobro...jedino što Landport imaju samo sa gelom a tu je već razlika u ceni značajna,ali i do sada sam imao klasični akumulator i radio je preko četiri godine.Uglavnom poslepodne su me zvali da sutra stiže pa će i taj problem biti rešen... :)

• Drug član, 2265 postova

Landport - zamenio dva puta u garanciji, oba puta prespojila celija.

Prvi izdrzao manje od nedelju dana i ostavio me na putu. U neku ruku sam imao srece da nije ranije crkao, jer sam se noc pre te voznje vracao oko 3-4 ujutro i nisam bio bas blizu kuce.

Zamenio za drugi, ovaj je izdrzao jedno 3 nedelje, na svu srecu blizu kuce su mi skliznuli prsti sa kvacila, da bi shvatio u pokusaju startovanja da je i ovaj mrtav. Ipak ostade struje nesto i bio je zagrejan motor pa sam uspeo na guranje da upalim i da se vratim.

Treci akumulator sam trazio bilo kakav drugaciji i dobio Unibatov ekvivalent, koji je za sada naduze izdrzao.

Inace, model akumulatora je YB7-A, ne mora da znaci da su i drugi modeli Landport-a smece, ali to u moj motor vise nece ici.

P.S. Pre nego sto neko pita kako da su oba crkla, i da nije zbog ovog ili onog, struja na motoru je potpuno ispravna.

@ Dzigorius, cesto je varnica zavisna od akumulatora i ako on ugine, mozes slobodno da guras do kuce, neces ga upaliti tako.

@ Dzigorius, cesto je varnica zavisna od akumulatora i ako on ugine, mozes slobodno da guras do kuce, neces ga upaliti tako.

Znam da nekima treba pobuda, ja sam mog nekako upalio na guranje a imao je recimo struje da jedva sija neutral lampica, nisam siguran kad je moj motocikl u pitanju ali mislim da bi trebao da upali i bez akomulatora kao sto je mogla i Honda koju sam vozio bez njega dugo vremena...

Tako da je negde moguce a negde ne, sad me ovaj moj kopka, bas cu da probam na silazu u garazu da odvrnem klemu i da ga pustim nizbrdo

@ markone, verujem da nabavljas akomulatore bas od coveka o kome pricam.....naravno da cene igra glavnu ulogu i Exide jeste najeftini.....mene licno je izdao i to iznenada ostao bez struje, izdao me je cak i Unibat ( tezi sam maler ) ali po broju reklamacija Exide ja na prvom mestu, dok recimo varta skoro da nema ni jednu.....

Meni licno je jako bitno da imam pouzdan akomulator jer jednocilindricni motor sa 650 ccm se jako tesko pali na gurku tako da pomisao da sam daleko od pomoci moze da napravi veliki problem....dok ove sa 2 i vise cilindara nije propblem upaliti na gurku...

Tako da svako zna sta mu je ciniti?????

Nije nikakva tajna od koga nabavljamo akumulatore - svi podaci stoje na svakom akumulatoru na uvoznoj deklaraciji. Firma Andreja iz Temerina je uvoznik.

He, he... probaj da upališ Yamahu Stratoliner 1900 na gurku ;)

hehehe ne gura mi se ni apenac......nije isti covek ovo su Marens akomulatori to mi je skoliski drug a i na drumu smo godinama pa znam iz prve ruke

• Drug član, 2265 postova

...Landport - zamenio dva puta u garanciji, oba puta prespojila celija...

...Inace, model akumulatora je YB7-A, ne mora da znaci da su i drugi modeli Landport-a smece, ali to u moj motor vise nece ici...

Drugaru se isto desilo, ne znam koja je oznaka akumulatora, u pitanju je zatvoreni AGM od cini mi se 10 Ah.

Nazalost, izgubio je dokumentaciju, a samim tim i oko 50e koliko ga je akumulator kostao. :-\

Sve sam blizi zakljucku da LP akumulatori ipak jesu smece. ::)

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Od proleca pa do marta-Varta ;D

U kadetu koji je saranjivao crnog konja na dve godine..crna varta traje vec 5 :o

Bosh u mazdi..onako..vuce mi struju puno alarm..pa oce da ga iscedi ako se ne vozi ;)

U Ondi jace od godinu..i zimus za dedamrzove.. pali bez problema..

U mza uturio suvi..kao za ups..kazu da traje oko 8 god.. i Nikakvo odrzavanje :D

Markone, dobavi ti i Vartu..pa da ljudi mogu lepo da izaberu..

Ja te stvari kupujem u Dimitrijalu..iznad Trpkovica..malo posle sa desne strane ;)

Nervira me sto moram da kotrolisem vodu u kumulatoru..jer na velikim vrucinama oce da izlapi..

A zimus nisam ni otisao da produzim garanciju..

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Мønsтеr 620 i.e.

Yuasa људи. Закон акумулатор а и цена свемирска. Вреди сваки динар.

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Nema tih para koojima se mogu platiti živci izgubljeni zbog jebenog EXIDE akumulatora.

Zaključak : bolje plati u startu malo više za dobar akumulator, nego kasnije kupiti 2 akumulatora , a pri tom opet uzeti taj skulji i bolji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja