Jump to content

Moto Zajednica

da li neko ima iskustva sa jawom ts 350

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova

eo ovako... zeleo bih da kupim jawu ts 350 ali takodje zelim da znam kakvi su utisci vas koji ste vozili isti  ?  da li se cesto kvari, koje su joj prednosti a sta su joj mane  ?  pozdrav svima  i hvala :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

hmmm ima ovde JAWAsa dosta i sigurno ce ti neko vec nesto odgovoriti. Za pocetak pronadji temu JAWA mania... vec tamo ces verovatno naci dosta informacija

• Drug član, 2265 postova

Puno trosi, lenja, lose koci, nije pouzdana, ali zato vrlo jeftina.

Neke stvari ipak zavise od primerka do primerka, pa mozes i relativno dobro da prodjes. Najveca muka je sa strujom, pa je pozeljno da je 12V verzija i sa elektronskim paljenjem.

• U prolazu, 24 postova

pa to da puno trosi sam cuo ali isto tako kazu i da moze da kad se lepo usteluje ne trosi puno pri nekoj normalnoj voznji... meni taj motor treba da se lepo naucim da vozim jer sam pocetnik ,,, a i malo sam krupniji pa bi jawa odgovarala ;D   

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Citat: Puno trosi, lenja, lose koci, nije pouzdana, ali zato vrlo jeftina.

Ja bih dodao i da se fantasticno gura i to kilometrima  :D :D :D KUPI MZ!!!! Pa se vozi kao covek...

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: Keeway Cruiser 250

Ako hoćeš doba rmotor za male pare, možda bi mogao da razmilsiš ii o IŽ Planeti, ima slične karakterisitke, ali je pouzdaniji, a takođe je jeftin. Mislim da je ipak bolji od Jave, mada se neki nece sloziti.  E sad, razlog što ovo pišem je što ja prodajem moj, pa ako te zanima, javi se ::)

Link na oglas je: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=56020.0

• U prolazu, 24 postova

pronasao sam jawu u mom mestu ... covek je ceni oko 270evra,fali joj zadnja guma jer je propala od stajanja .. motor kupljen nov i presao samo 3000km za celih 20 godina :)  nisam pametan sta da radim ...  pomagajte ?    da li je to pametno uzeti i malo srediti ili da zaobidjem to i uzmem nesto sto se vozi  ?  pozdrav

jozamladen: a sto se tice IŽ-a razmislicu pa cu ti javiti 

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: Keeway Cruiser 250

Ma vazi, nije nista obavezno ;) A sto se tice te jave, dobro razmisli, jer motor koji je za 20 godina presao samo 3 000 km nije bas dobro resenje, jer je previse stajao, i pitanje je kako ce da se pokaze. Zasto je to tako moze da ti objansi neko ko se bolje razume od mene u motore.  Ako bas hoces jawu onda mozes da nadjes i neku drugu. 

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

Kupi, nećeš pogrešiti. Ja sam kao klinac sa Javom išao na more. Nema tu šta da se pokvari. Treba je samo lepo naštelovati. Ona ima dva para platina, mora se poštovati redosled štelovanja. Troši oko 6 litara. Sa srećom se vozio!

• Podržavam 2

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013
  Citiraj

Citat: Puno trosi, lenja, lose koci, nije pouzdana, ali zato vrlo jeftina.

Ja bih dodao i da se fantasticno gura i to kilometrima  :D :D :D KUPI MZ!!!! Pa se vozi kao covek...

Ovo potpisujem i ja! Kad sam je kupio, ortak me je pitao jesam li uz nju dobio i pistolj. Na moje pitanje zasto, odgovorio mi je da se ubijem. Vrlo brzo sam shvatio i zasto...

Kasnije sam kupio MZ ETZ-a 250, prvo polovnog, a ubrzo i ganc novog, pa sam jednog momenta imao i vozio 2 momada. Sta da ti kazem osim da sam se rodio! Motor koji se zove "sipas i vozis". Jako bitna prednost nad Jawom je da ima napred disk-kocnicu umesto dobosa, pogotovu u saobracaju sa ovako nepazljivim i bezobzirnim vlasnicima automobila. koliko se secam, ETZ je i drasticno zivlji i laksi motor. Neko duze vreme sam cak i prodavao delove za njega, i koliko se secam, jedina slabost motora su bili iglicasti lezaj u maloj pesnici (promenis za 20-ak min ako znas kako), viljuska 010 i zupcanici u menjacu (dali od 2-e ili 3-e brzine, ne secam se), ali to je stradalo najcesce zbog nasilnickog menjanja brzina. Da, i oprugica koja drzi polugu menjaca u horizontalnom polozaju, ali je za promenu trebalo rasturiti "pola motora".  Da se razumemo, i ovo malo stvari je crkavalo reeeetko, ja sam za tih 4-5 godina koliko sam vozio MZ-a promenio jednom ili dva puta iglicasti, i to je sve od kvarova. 1997, kad sam kupio Kawu GPX-a 750, gledao sam kako tip sa ETZ-om zeza mog ortaka na BOL-D-ORu (e sad dali bese750 ili 900) na malom krugu na Uscu. Krene prvi, vrte mali krug, i tip mu pobegne i sustigne ga od pozadi, cak uspe i da ga obidje. Moj se ortak naljuti, pa se dogovore da moj ortak sada krene prvi. Nije bilo sanse da mu odmakne. Ja sam tek kupio Kawu, nisam se jos navikao na 107 KS umesto 21, pa sam probao da se jurim sa njima, drzao sam tipa u 3-oj, bio brzi u 2-oj , ali nedovoljno da ga obidjem. Na malom krugu si ako si vrteo krugove bio stalno u levom nagibu, samo manje ili vise nagnut. MZ je lagan motor, pa je za obaranje dusu dao, samo ako ima dobre gume. Znaci, ako treba, prezali neki dinar vise i kupi MZ-a. Srecno!!!

• U prolazu, 24 postova

zaista mi znace svi vasi komentari .. jer ja sam nov u svemu ovome ali dobro kako se kaze niko se nije rodio pametan ;D kad sagledam stvar manje cu biti mastan i musav ako kupim Mz-a  :D :D :D  hehehee  ......    ipak meni treba da se ucim u svakom smislu te reci pa tako da ne verujem da cu pogresiti puno ako kupim i jawu mada sam razmisljao i o mz-u  ...  sacekacu jos neko vreme dok ne skupim jos para pa ce mi onda biti lakse da odlucim :) :)

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Samo da dodam: Sada je smesno a tada za malo da bude tragicno! Da li ste znali da jawa moze i u rikverc? Kao sto neko gore spomenu Jawu samo treba ustelovati...e mi nismo znali da je ustelujemo jer smo imali po 14 godina pa posle apena i petnaeske seli na jawu pa malo pogresno paljenje podesili pa je bajk imao 4 brzine ali unazad... :) :) :)

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/
  Citiraj

nasao sam  MZ - ETZ 251  1990god ali treba generalna da se radi ..   da li se to isplati uzimati ?   

zavisi koliko para i sta tacno treba da se radi na motoru... ja sam vise za kombinaciju -malo vise para, samo sedi, sipaj i vozi-

ako treba sve ukupno da te kosta 400-600 eura onda bolje kupi odmah nesto sto ne treba da se radi generalna...

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Posedovao sam MZ ETZ 250 svojevremeno cele tri godine,i navozao se kao ni na jednom drugom motoru,a imao sam ih nekolicinu.Za sve vreme eksploatacije uložio sam u svećicu,platine i lanac sve u svemu 20 nem. maraka ;D Pazi kad mi se ni guma nije probušila ;)

Na osnovu svog iskustva sa motorima,i ja bih ti preporučio varijantu sedi i vozi,jer sve ostalo je gubljenje vremena,živaca i novca.

Svakako ti želim dobru kupovinu i sigurnu vožnju,dakako uvek sa kacigom na glavi :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja