suzanags 7 Napisano Jun 4, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Kojim redom se radi karburator i da li ima neka predradnja sem stelovanja kad preliva i nece ni malo da kresne? Bar da upalim a onda odoh kod majstora, koji se da li vezbao na istom ispravi stvar. ??? Hvala na savetima "odguraj ga kod majstora" - bio ja od tada i preliva a sto puta sam sam delio savete da japanske karburatorte ne treba dirati ako rade! :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa prvo proveri zasto preliva,da nije upala neka prljavstina pod iglicu,ako jeste ocisti ,proveri da nije ostecena iglica,ako jeste zameni je i nasteluj nivo,ako ima migucnost stelovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 4, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Ma majstor mi je i cistio karburator a zbog novog filtera mi je i pomerao nivo goriva u karburatoru i sad... Da li bi bilo dovoljno da malo zavrnem ili bi trebalo jos nesto da odradim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ja te nisam bas najbolje razumeo..... jel pitas kako da u takvom stanju oteras motor do majstora,ako je tako i ako imas slavinicu,kad upalis motor i u toku voznje zavrci i odvrci slavinicu i tako se otkotrljaj al pazi da ne padnes . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako preliva definitivno je iglica tj gumica na njoj, ili je krta, ili neki trun ne da da dobro zatvori. A ako nije to , a majstor stelovao, onda nije dobro nastelovao, pa plovak pusta vise goriva koje preliva lonce. kod mene plovak treba da pocne da gura iglicu kad je pod 90 step. sa telom. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
macija greda 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan plovak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni su prelevali karbovi zbog propalih gumica na prikljucnoj dovodnoj cevcici na karburatorima (ima neki naziv al ga ne znam), jedva sam nasao kvar, sve je bilo u redu a preleva i kada tako preliju previse, odmah "probiju" svecice i mozes da ih bacis, zato posle nece da upali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 4, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan zbog novog filtera mi je i pomerao nivo goriva u karburatoru Vreme je za novog majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1941 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Poklopi karbove i probaj da upalis. Ja sam pucao para i para i svi su mi sredjivali toliko da stignem do kuce i motor otprilike vise nece da upali (na kraju ga dao za neke smesne pare jer sam odlepio). Sledeci motor, po mogucstvu bez karbova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ti j motor udavljen gorivom zbog prelivanja karba , zatvoris slavinu i palis ga sa punim gasom , pod uslovom da svecice rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 5, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama, reseno smanjenjem nivoa goriva, sad jos mora fino da se nasteluje karburacija verovatno kod majstora kako treba i bice ok. Nego me interesuje, desava se i obrnut slucaj, sta kada sve radi a svece ne dobijaju uopste goriva, da li je jedini put rasturanje karburatora (ako ispustanjem goriva sa dna karburatora ne dobijemo nista)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zapusene dizne, ciscenje zavisi od tipa karburatora mozda mogu i spolja da skinu i ociste a da ne skidas karb... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 6, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Samo dizne? Može li bit i neki drugi deo kraba blokira, drugo sem karburatora ne mož biti mislim al da pitam i ne skitam ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dizne najverovatnije, moze tu da bude i neki ventil, ili siber na karbu, opisi malo bolje, postoji mogucnost da sada nemas nivo benzina u solji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 6, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Teoretsko pitanje jer dešava se da svećica posle dosta verglanja suva a motor ne pali a to uvek nekad nekom zatreba pa i meni. Hvala na interestingu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo dizna pa nivo u solji pa ventili, tim redosledom od prilike... Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan bas tako ,znaci nema goriva,ili je zapusena slavina ili filter ili prazno lonce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 7, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan A slavina da li se rastavlja ako je recimo do nje ili? Da li se ona zaprlja ikad ili je tu membrana u pitanju, ako ne ide gorivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 7, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve se rastavlja al' se nesto tesko sastavlja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1941 Napisano Jun 7, 2010 Drug član, 1085 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno mozes rastaviti slavinu i ocistiti je. Meni je bila pustala, ocistio sam je i bilo je posle sve ok. Uletelo je verovatno neko trunje, nesto iz rezervoara. Mozda bi trebao da ocistis i rezervoar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black 7 Srbija 3 Napisano Jun 8, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Druze, sve te matematike oko toga sta moze biti su u stvari gomila pretpostavki koje mogu i ne moraju biti tacne. Neznam ko ti je radio karburatore, ali te mogu uputiti na coveka koji je meni resio problem sa kojim sam se zevzecio mesec dana. Djole u Novom Sadu, za okvirno 60-80 eura odradi sve sto oko karburatora treba uraditi. Imas na forumu i njegov broj i ostalo, adresa je mislim Vatroslava Jugica neki broj, ako ti treba javi pa mogu iskopati i telefon. Covek je meni stvarno sjajno odradio motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefannn 0 Napisano Jun 4, 2019 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti problem svecica bude suva kad je skinem planiram da kupim nov karburator , sta bi moglo da bude ako ni posle toga ne bude motor hteo da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...