Jump to content

Moto Zajednica

Tesko Verglanje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs twin

-riknuo mi akomulator i to skroz ( to sam cuo da se jos nekom desilo na ovom motoru ) nije imao struje uopste (znam da vam ovo nije logicno, al verovatno su se istopili kontakti untra, kod celija il sta vec)

- pokusavao sam na gurku i to vise puta, al nista

- kad sam stavio drugi akomulator , motor nije hteo da upali, i to tako sto nije imao snage da izvergla (prespajao sam i na auto)

- uzgred imao sam problem i sa relejom, ali sam resio....(ismirglao spojeve)

-ono sto sam primetio posle toga je da se glavni prenos(magnet) malo teze okrece.

- takt kad sabija radi ok, sledeci takt isto ok ( vrit se po inerciji) ,medjutim sledeca dva takta kao da bas tesko idu )

- kad pokusam da zaverglam alnaser nema snage da ga upali... ( jednom sam uspeo iz mnogo pokusaja , kad je bio prespojen na auto, ali posle isto)

-Kad krenem na gurku okrene nekoliko puta i onda blokira tocak...

- da li je moguce da su se rastelovali venti (ili sta je vec moglo da bude )

ili jel ima neko ideju sta bi moglo da bude

pre toga motor je radio odlicno (motor je qingqy 200gy-b , a masina je kopija suzukia dr200).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pa ima 4 takta. Svaki drugi krug radilice u GMT pravi se kompresija u cilindru i pali. Znachi trebalo bi da ide jedan ipo krug lako, pa pola (ili manje) kruga teshko (ili nikako).

Ne znam da li taj model ima dekompresor neki (obichno ih imaju motori koji imaju jedan cilindar, ali uglavnom vece zapremine). Ako ima dekompresor, onda te on zeza 99%.

Ako nema, onda hmmm....

Proveri opet kontakte na releju. Ako ima kontakt, ali nije bash dobar, moze da se desi da vrti, ali da nema dovoljno struje da obrne kad napravi kompresiju.

Ako nije ni to, jedino mi pada na pamet da mozda nije neki lanac pretegnut u agregatu... :S

Aj pishi shta ima novo kad pregldash.

Pa ima 4 takta. Svaki drugi krug radilice u GMT pravi se kompresija u cilindru i pali. Znachi trebalo bi da ide jedan ipo krug lako, pa pola (ili manje) kruga teshko (ili nikako).

Ne znam da li taj model ima dekompresor neki (obichno ih imaju motori koji imaju jedan cilindar, ali uglavnom vece zapremine). Ako ima dekompresor, onda te on zeza 99%.

Pola kruga se oceca kako pravi kompresiju (ide teze , kao opruga) sledecih pola kruga ide lagano (valjda vucni takt ...) sledeci krug pravi problem...(sto bi nekoj logici trebao da ide skroz lagano...) kad predje pola kao da ga koci nesto...

Proveri opet kontakte na releju. Ako ima kontakt, ali nije bash dobar, moze da se desi da vrti, ali da nema dovoljno struje da obrne kad napravi kompresiju.

Nije probao sam i direktno na alnaser...ista prica

Ako nije ni to, jedino mi pada na pamet da mozda nije neki lanac pretegnut u agregatu... :S

Aj pishi shta ima novo kad pregldash.

Hvala ti, probacu da nastelujem....(to sam rasturao.... ali cini mi se da je i pre toga zezalo...)

Skini svecicu pa probaj da okrecesh magnet. U momentu kada pritiska ventile bice malo teze, ali ne neshto preterano. I probaj da zavrglash bez svecice. Mozda ti je dobra kompresija :P

e da, i ne reche mi jel imash dekompresor ?

• Drug član, 2265 postova

Nema dekompresor. A to da ide lakse pa teze je normalno. Ako palis na gurku, moras da odglumis dekompresor tako sto ces presaltati u petu i u brzini ga gurnuti da prodjes GMT, a zatim palis, inace blokira tocak. (probao kad crce akumulator, cak i u trecoj brzini dok dvojica gurase ume da blokira i to sam skakao na zadnje sediste u momentu pustanja kvacila da bi mozda okrenuo).

Fabricki akumulator se inace tako ponasa. Upalice na keca i na -10 posle nevozenja i ne dopunjavanja kao da si ga vozio juce, da bi jednog dana bez ikakvih naznaka umro.

Elem, kad umre akumulator, ne pomaze gurka, tako da se ne vredi truditi. Eventualno imas nestabilan i slabiji ler gas, i nakon dodavanja gasa se ugasi.

Nego nisam te razumeo, novi akumulator nije uspeo da izvergla ili ni taj od auta? Ili si to resio sa relejem?

Jel sad sve kako treba (osim tog problema koji mislim da je ustvari normalna pojava koju nisi ranije uocio  :) ?

Nego nisam te razumeo, novi akumulator nije uspeo da izvergla ili ni taj od auta? Ili si to resio sa relejem?

Stavio sam novi akomulator ,nije hteo lepo da vergla ni kad je prespojen na upaljen auto . Uspeo sam jednom da ga upalim ali posle dosta pokusaja. Nisam ga ostavio da radi, vec probao ponovo i ista prica.

Jako je cudno sto je pre tog riknjavanja akomulatora  motor radio idealno.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

I tako dolazimo do zakljucka da je detektiv kokni koli nesto gadno zaj..bo :D ;D :D salim se.

I ja imam slican problem na kineskom skuteru.

Crko akumulator odjednom(izgubio nekji spoj u njemu) i kad sam stavo nov akumulator,alnaser samo cvrkne ali ne okrece,sreca napravi mu kinez kurblu :D.

Skini svecicu, vidi kako ide, pa pishi ovde :)

kad skinem svecicu i okrece ga

Medjutim provalim da imam problem i sa relejom(automatom) paljenja.

Kad mi je otkazao akomulator probao sam sa drugim, i u cim sam stavio kleme krenuo je da vergla.

Posle toga sam skroz rasturio rele i ismirglao kontakt "prekidaca"  kojim elektromagnet (ko razume shvatice) zatvara spoj.

Posle toga delovalo mi je da radi ok.

Sad i bez svecice nece da vergla osim ako se ne spoji klema direktno na alnaser.

Mada, mogao bi i anlaser da proveris (cetkice, biksne...)

Alnaser je dobar  rasturao sam ga , deluje ko nov, cetkica odlicne...

Kad se spoji na alanser direktno, nekad hoce da obrne neki krug a nekad blokira (tesim se da se samo  akomulator malo ispraznio).

Btw jel znate neku radnju gde bi mogao da uzmem ovaj automat , kapiram da su manje vise slicni za bilo koji motor slicne i vece snage.

I tako dolazimo do zakljucka da je detektiv kokni koli nesto gadno zaj..bo :D ;D :D salim se.

http://www.youtube.com/watch?v=KEn1hdmUPdM&feature=related#t=0m37s

....,sreca napravi mu kinez kurblu :D.

Ovaj je "bez da ima" kurblu.

E sad kad skinesh svecicu skini poklopac gde je magnet i probaj da okrecesh magnet pa vidi dal zapinje negde :)

Probacu prvo da zamenim automat ( motor sam sklopio jos pre 10ak  dana, pa mi se ne isputa ulje ponovo...) pa ako onda ne uspe idem na ovaj korak...

Hvala !!!

A nije magnet u ulju. Bar ne bi trebal oda jeste. Ne znam taj agregat, ali trebalo bi da mozesh da pridjesh magnetu bez otvaranja delova koji su u ulju.

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

A nije magnet u ulju. Bar ne bi trebal oda jeste. Ne znam taj agregat, ali trebalo bi da mozesh da pridjesh magnetu bez otvaranja delova koji su u ulju.

. ...  ::) ::)

Ne bi smelo da ima u magnetu ulja. Ako ima, to onda neshto ne valja, neki semering mozda. A mozda je to bilo ulje od lanca koje se nakupilo pa ti izgledalo kao da ima ulja.

Provericu kad stignem , jos jednom... Inace sam stavljao neki Motul Engine Clean pre zamene ulja... posle toga sam primtio da kaplje ulje sa te strane (  kapljica ili dve dnevno) onda sam dotegao srafove ( mislio sam malo se rasrafio... .. ali verovatno je do toga...)

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

mislim da ni na jedmom motoru magnet ne stoji u ulju.. to je prosto nemoguce...  ::) ::)

hhaa druze da znas da na svakom malko vecem motoru stoji magnet i celo palenje u ulju

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

mislim da ni na jedmom motoru magnet ne stoji u ulju.. to je prosto nemoguce...  ::) ::)

hhaa druze da znas da na svakom malko vecem motoru stoji magnet i celo palenje u ulju

??? ???

• Svrati ponekad, 378 postova

Skini svecicu, vidi kako ide, pa pishi ovde :)

kad skinem svecicu i okrece ga

Medjutim provalim da imam problem i sa relejom(automatom) paljenja.

Kad mi je otkazao akomulator probao sam sa drugim, i u cim sam stavio kleme krenuo je da vergla.

Posle toga sam skroz rasturio rele i ismirglao kontakt "prekidaca"  kojim elektromagnet (ko razume shvatice) zatvara spoj.

Posle toga delovalo mi je da radi ok.

Sad i bez svecice nece da vergla osim ako se ne spoji klema direktno na alnaser.

Mada, mogao bi i anlaser da proveris (cetkice, biksne...)

Alnaser je dobar  rasturao sam ga , deluje ko nov, cetkica odlicne...

Kad se spoji na alanser direktno, nekad hoce da obrne neki krug a nekad blokira (tesim se da se samo  akomulator malo ispraznio).

Btw jel znate neku radnju gde bi mogao da uzmem ovaj automat , kapiram da su manje vise slicni za bilo koji motor slicne i vece snage.

http://www.youtube.com/watch?v=KEn1hdmUPdM&feature=related#t=0m37s

....,sreca napravi mu kinez kurblu :D.

Ovaj je "bez da ima" kurblu.

Imas radnju kod Ade u Radnickoj ulici blizu "vitro group-a"

..

...

Imas radnju kod Ade u Radnickoj ulici blizu "vitro group-a"

Ha ... bas juce sam uzeo u toj ranji.... :)

hvala

{btw kad citiras.. mozes slobodno da obrises tekst}

• Drug član, 2265 postova

Jeste magnet u ulju na tom agregatu, batali za sada tu ideju.

Ako vergla kada su direktno kleme na anlaseru, onda je na relaciji akumulator-anlaser, a to sto ne okrene svaki put je takodje normalno ponekad ako je slabiji akumulator, a verovatno da se jeste malo ispraznio prilikom eksperimentisanja.

Inace, na mom motoru je jedino kineski akumulator (a ovi kao nisu kineski  ::) ) palio na dodir tastera dok nije uginuo i uvek imao snage da okrene, 2 akumulatora sam inace zamenio u garantnom roku, na kraju  od drugog proizvodjaca, koji se za sad dobro ponasa, ali ipak nije to to kao sto je bilo sa kineskim, desilo se 2-3 puta da nije uspeo da ga okrene iz prve.

Naravno da sam dao 100e za Yuasu verovatno bi bila lepsa situacija, al nekako bi mi bilo teze da svarim da je akumulator 10% vrednosti motora.

Promenio sam rele(automat paljenja). Kad skinem svecicu vergla, a sa njom nece, mozda predje jedan krug.

Tako da se nadam da se akomulator ispraznio i da ce kad uspem da prespojim na auto da se malo "razradi" (obzirom da nisam vozio motor mesec dana, sto zbog ovoga, sto zbog tone drugih obaveza).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja