DzOkS 1174 Napisano Maj 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo gde smo bili Evo svanuo je i taj dan, pripremljeni, srecni i voljni za pokret vec smo bili na iglama. Posle kafice obukosmo se i krenusmo na put o kome smo dugo razmisljali. Kilometri su se redjali i dok smo se vozili vec smo se dogovorili da cemo prvu pauzu da pravimo kod koce worriora u Lacarku kod SM, Tako i bi. Domacin je pekao prase i pripremao se za sutrasnju slavu a mi popismo sok i kafi i nastavismo put … I kod koce u garazi….. Posle granice nedugo u mestu pod imenom Dvorovi svratismo malo do moje babe, posto je to od mitrovice 30-40 km napravismo zaista malu pauzu nekih 15stak minuta i gas dalje. Kilometri su se nizali i fantasticne i krivine i asvalt, magarence je bilo ful natovareno I mogu reci das am prvi put to I osetio. Po krivinama u vojvodini nije doslo toliko do izrazaja medjutim kada su se pojavili usponi osetio sam kako ne vuce kao kad je sam. Koferi su smanjili njegovu aerodinamicnost a tezina je ucinila svoje. Naravno brzina kojom smo putovali u proseku je bila 80 a varirala je u zavisnosti od deonica I od ogranicanja, koja se u ovoj “zemlji cirilice” postuju. Stigosmo do restorana na otprilike pola puta , malo iza Brckog I tu resismo da probamo kuvarske specijalitete. Evo menija Violeta narucuje neki pileci Blue-nesto ja standardno karadjordjevu…. Posto ne jedemo salatu tu je pohovani sir…. Da li je, I kakvo je prosudite sami…. Malo da se zasladimo…. Ceh oko 39 KM ili 20e – racun je u KM I u e…. Kisa pocinje Mi nastavljamo dalje….. Kisa pocinje da nas przi I to zestoko, odlucujemo da stanemo na sledecoj pumpi…jedno 25km (kasnije smo premerili) nigde nema pumpe, vristimo od smeha pod kacigama, osecama kako mi se patike pune vodom, ne vidim vise dobro vizir mi je vise nego mokar a ona ne prestaje. Kad ne vidiku ugledasmo pumpu :D nasoj sreci nema kraja … Izuzetno raspolozeni I dalje se dobro sprdamo (bas volim svoju zenu) upadamo u kafic a sa nas kaplje, meni sljapkaju patike Konobar se divi I pita jel teram motor na TOCAK, ja se smesim I kazem da mi ne pada na pamet jer ne vozim tako. Kaze on ja ne mogu sporo da vozim, ja moram da jurcam I sa motorom I sa kolima jer me onda bije “NADREALIN” Violeta I ja se samo pogledasmo I tiho nasmejasmo , dok nismo vratili kacige nazad na glavu a onda vriska :D :D Nastavljamo dalje… I onda nadomak Potocana (naseg cilja ) u prnjavoru ovo Ja reko taman, usput cemo da svratimo do motosusreta I da se malo sa nasim bojama jelte *urcimo medjutim onda provalim da je to tek 06. –tog meseca Nastavljamo dalje I uzivamo, kisa je sad vec prestala I sad smo samo mokri Kolege policajci… Stizemo do odredista gde nas ocekuje jos kilometer ipo OFF-a do kumovske kuce… Kumovi nas spremno docekuju, Malo klope malo zezanje I posle na spavanje, sutra je sveti Georgije I sutra je razlog naseg dolaska ovde. Ovako izgleda pogled sa terase kumove kuce, nesto zaista fantasticno… Na ovo je licio motor posle jucerasnje voznje kroz kisu…. Krenuli smo u crkvu evo I zasto…. Posle Krstenja nase male kumice dosli kuci malo pripremili za slavu I posto je dan lep ajmo malo da off-ujemo po brdima I puticima kojih ima pregrst u okolini… Evo kako je to izgledalo…. Kada smo se vozikali po ovoj sumici sa slika gore naleteli smo na jedan golf u kome se odvijala “akcija” a Violeta nije htela da slika Posle voznje je krenuo rucak slavski I terevenka pa ne bih da vas davim tim slikama, svi znate kako to izgleda… Sutradan (petak) je svanuo kao izmisljen za voznjicu…. Pozdravimo se sa domacinima i krenemo tako kuci… E onda slobodno mogu ovo poglavlje da nazovme GPS-po bosni NIKAD! Naime , ukucam ja najkraci put do Dvorova (ponovo kod babe) I on mi lepo da putanju (naravno u opcijama sam ISKLJUCIO makadam, auto puteve…) I on krene da me vodi, levo desno, levo ,desno put sve uzi I tanji (I dalje asfalt) I onda IZNENADJENJE…. Prestaje asfalt I pocinje makadam I posle par stotina metara prestaje tucanik I postaje najgori zemljani put (gori od vojvodjanskog atara) I gledam ja ponovo GPS sve je ok, daje mi I dalje taj pravac kao to je ok. Pogledam kad ima jos 11,7km ovog pravca nisam smeo dalje jer nisam znao sta je sve ovde ukuljuceno u put I kakav ce sledeci da izgleda…. Okreci I vracaj se a zadnju poznatu tacku (oko 20km-ukupno 40 km) I gasi cudo I vozi kuci. Dalje ide opusteno, lep dan, lep I kvalitetan put I samo gas…. Malo odmora uz put I samo vozi…. Mala pauza u Modrici da polizemo sladoled I Violeta izvuce dva ista znaka na stapicu, samo sto je nagradna igra od prosle godine Neki logor, dali iz ovog rata ili iz nekog filma…. I onda se desilo ZLO: Prepreka na putu… Prelazimo granicu opet na Raci I idemo dalje…. Zadnji odmor na FG u restoranu “Lugarnica “ (onom kad sa venca krenete prema Irigu pa odma sa leve strane) I tu standardno narucivanje stim da sam ja presao na medaljone u pecurkama a Vileta na Karadjordjevu Stigli kuci zivi I zdravi I da kucnem u drvo bez ijednog problema. Utisci…..Evo ovako, putevi su im u odnosu na nase fantasticni, oni ako imaju zakrpe ni ne osete se u voznji ali uglavnom su sve NOVI putevi sa kvalitetnim crnim asfaltom lepo obelezenim. Gorivo je kvalitetnije I cena mu varira od 1.83 do 1.98 KM (konvertibilnih maraka) ( 1e-1.95KM) ili kad racunate samo prepolovite cenu u KM na pola I to vam je otprilike u evrima. Potrosnja motora je bila na 200km oko 12.5 L racunajuci 40-tak km OFFa Eto….mi toliko…..ako ima neko nesto da pita tu smo…jos malo a onda na novo putovanje…. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Maj 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan vidim da se slike ne ucitavaju bas najbolje pa evo link ako nekog zanima da vidi http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kris600rr 0 Napisano Maj 24, 2010 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan PONOVI LINK ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Maj 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan PONOVI LINK ;) ako mislis na http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg/ radi evo ja sam probao sad.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...