Jump to content

Moto Zajednica

Probudilo se nakoh 15 godina..

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha XJR 1300 Sp

Pozdrav BJ bajkeri i bajkerice, ovde Dragan 37 god, rodjen u Skoplju.

Trenutacno zivim u Beogradu ( ah ta ljubav) :)

Da skratim pricu i preskocim Tomose i Apn-eve.Nije da nisu vredni pomena ali sad cu pomenuti samo Super Tenerea koji sam vozao pola sezone pre nekih 15 tak godina..Kad bolje razmislim i vise, nebitno.

Kao sto topic kaze pre nekih mesec dana niodkuda i odjenom pojavila se "ta" zelja..

Znate vec na sto aludiram..zelja da osetis miris benzina, da ti adrenalin prostruji kroz vene.

Da ustanes ujutru i otusiras se, obuces opremu, stavis karticu i kes u djep, i vozis negde bez planiranja, lagano..Da ne okolisem sledi ukratko "nabavka".

Nekih mesec dana trazio sam motor a ustvari nisam znao sto trazim.

Znao sam da necu tenere a niti R-a..Vrzmao mi se naked u glavi.

Imajuci u obzir da imam oko 130 kg i 193-4 sm 600 ccm je otpao u startu a sa time i Bandit-600.

Sledeci je bio Bandit 1200.S obzirom da nisam bas iskusan a i  odavno ne pratim tok, covek kod kojeg sam otisao da pogledam motor objasnio mi je da taj motor nemogu da vozam lagano niz grad i kao touring kako sto sam primarno zamislio.

.

Citajuci na netu dosao sam do zaljucka da se Bandit vozi na visoke obrtaje sto meni nije odgovaralo.

Ukapirao sam da ustvari trazim krstaricu, ali ipak hteo sam da bude sto stariji bike i da ima onaj Mad Max aka Boldor smek na koji sam se lozio kao klinac od 14 godina.

Nasao sam CB 1100 ali covek kod koga sam bio pokusao je da prezentuje motor kao da je iz fabrike a ustvari motor je padan par puta i to jedan put bas ozbiljno.

Izbor je pao na Yamahu XJR 1300, 2000 godiste.

Motor je bio u solidnom stanju iako malo zapusten.

Agregat je odlican kako sto se ispostavilo.Od stajanja membrane u karburatorima se bile zapecene i karburatori rastelovani.

Odma je ofarban u crno, promenjeno ulje,svecice,filtri i slicno.Lanac i lancanik su u jako dobrom stanju kao i vecina stvari.

Promenio sam gume a vrlo verovatno sledi i scootoiler ili kako se vec zove.

Od opreme nabavili smo skoro sve..ostale su takodje sitnice poput kisnih odela, kofera i neki wind stoper.

Slede doterivanja kozmeticke prirode a slike dolaze za par dana :)

Pozdrav  i vidimo se na sledecoj BJ vikend voznji :)

p.s

Pozdrav i od Maje(moja supruga) koja  je na pocetku bila protiv kupovine motora i bilo je dosta polemiziranja na tu temu a sad ona me tera da idemo  u voznju :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Dobro dosao prijatelju....odlican izbor motocikla pre neki dan sam se vratio sa puta i u Umagu sam se druzio sa prijateljem iz Zagreba koji vozi XJR 1300 imao sam prilike da ga posteno provozam i poteram na odlicnom drumu i odusevio sam se koliko se lako vozi...odican motor...jos i da znam da postavim fotku da vidis kako je ovaj lep za kozom na tanku....

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ah, te žene... :) U početku su protiv, a posle ih špaklom moraš strugati sa sedišta :) Imam i ja jednu takvu... :)

Drago mi je da se želja opet javila i čestitke na novoj mašini!

Vidimo se na drumu!

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Zene su pametna stvorenja, i cim joj je palo na pamet da bi zadnje sediste mogla da zauzme neka sisata mrsavica, odmah joj se omilelo vozikanje sa tobom,,,  ;D  ;D  ;D

Inace, i moja supruga je Rodom, mada ne i poreklom iz Skoplja. Iz kog dela Skoplja si?

Vladan

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha XJR 1300 Sp

Heh te zene..

Fotke stizu za koji dan, motor je na ulepsavanju.

Vladane Skoplje nije tako malo kao pre 10 tak godina a ziveo t.e stan mi je u Kapistec, prakticki centar ali ga tako zovu, znas i sam verovatno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja