ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Znate ono standardno pitanje, gde za 1.Maj... ??? ? E pa, ove godine nisam dugo razmisljao, sta i gde za prvi maj. Odlucio sam, da ovaj dan provedem sa devojkom na putu i uz put Jedino je trebalo odrediti gde cemo i eto nas. Posle kracih konsultacija, odlucili smo (jednoglasno) da odemo do Srebrnog jezera, i posle nastavimo cuvenom Djerdapskom magistralom preko Golupca, Lepenskog Vira, skroz do Kladova. Posto nisam uspeo da sastavim ekipu za ovakav put, odlucujemo da na put krenemo sami, pa sta bude. Prvi put sam koristio GPS, koji sam pozajmio od druga Dejana, kome se ovom prilikom zahvaljujem. Spravica zlata vredi! Prijatan zenski glas nas precizno vodio zacrtanom putanjom, a nama ostaje samo da uzivamo u prelepom danu i jos lepsem putu. Put smo podelili na tri dela: Backi Petrovac- Srebrno jezero, Srebrno jezero – Kladovo i Kladovo – B.Petrovac, sve zajedno oko 800 km u oba pravca. Planirali smo i nocenje u povratku, negde uz put, ali smo na kraju odustali zbog odredjenih okolnosti...o kojima cu malo kasnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Na put smo krenuli u 7.00h iz Backog Petrovca. Odlucili smo da idemo severnom stranom Dunava, preko Backe i Banata (NS- Titel- Pancevo – Kovin) do Smedereva, posle preko Pozarevca do Zlatonja. Put od NSa sve do Kovina je izmisljen za voznju motora. Put (skoro) bez rupa, nema puno saobracaja, siroke pregledne krivine... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Od Zlatonja, putem pored Dunava stizemo do Srebrnog jezera. Sa leve strane Dunav, sa desne jezero a preko Dunava Rumunija Na srebrnom jezeru pravimo malo duzu pauzu, koju koristimo za razgledanje jezera i setnju lepo sredjenom obalom i naravno za rucak. A evo i mene i moje devojke... .... a naravno tu je i klopa, pljeskavica na tortilji a preko puta, pilece belo sa rostilja, plus sopske salate 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Krecemo dalje preko Velikog Gradista i vozimo drugi deo puta do Kladova. Preko Braniceva, konacno stizemo do Golupca. Odavde pocinje pravo uzivanje. Dunav, neocekivano lep... Sledeca stanica - tvrdjava Golubac i pocetak nacionalnog parka Djerdap 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Produzavamo dalje, redjaju se tuneli i blage krivine, uzbrdice i nizbrdice. Asfalt je na vecem delu magistrale u solidnom stanju, ali ipak preporucujem oprez, jer ima dosta mesta gde su sanirani odroni i krpljene rupe. Savetujem poseban oprez u tunelima, koji prokisnjavaju a ima i poneka rupa, koja moze da zada probleme... Sledecu pauzu pravimo u Lepenskom Viru. Planirali smo da posetimo muzej, ali nije radio zbog rekonstrukcije. Posle kraceg odmora, nastavljamo putem ka hidrocentrali Djerdap. Uz put cesto stajemo, da malo uzivamo u prelepom kanjonu Dunava. Skoro duz celu klisuru postoje ovakva mesta za odmor i uzivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Spustamo se dalje i polako dolazimo do hiodroelektrane Djerdap..... Jeste da je slikanje, zadrzavanje i osmatranje zabranjeno, ali ko ce odoleti da pogleda ovo cudo preko objektiva fotoaparata 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Konacno stizemo do cilja! U Kladovu smo napravili pauzu nekih sat vremena, prosetali obalom, odmorili, malo slikali, i odlucili da polako krenemo nazad i da negde uz put nadjemo prenociste, jer smo bili dosta iscrpljeni. Nista..., brisanje vizira, prednjeg svetla i put pod noge... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1898 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa tura samo drugi put iz Kovina nastavis na skelu pa skelom predjes dunav nezaboravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljali smo mi skelom da predjemo preko Dunava, ali u Banatskoj Palanci, medjutim nisam znao kako radi skela za 1.Maj, i da se slucajno ne desi da dodjemo a skela je vec otisla, a vraca se recimo za dva sata...Verujem da je neopisiv dozivljaj.... ima dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Evo i putanje odakle smo prosli na putu do Kladova. Kuci smo stigli u 23.00h nesto izmenjenom putanjom, tj. od Pozarevca smo produzili za Beograd, pa autoputem za Novi Sad a ostatak puta do Petrovca...rutina Sve u svemu skoro 800 km u jednom danu! Nezaboravna avantura, nasa najduza jednodnevna voznja, Honda radila kao sat made in Switzerland ;D, potrosnja ispod 5 litara na sto kilometara, danas proveravao ulje u motoru - jedna kap ne fali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Maj 3, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, znaci i ti si bio jedan od gomile motora koje sam vidjao na Djerdapskoj lepotici od magistrale. Ja sam ovaj put morao da odradjujem porodicne obaveze pa sam sa zenom, prijateljem i njegovom suprugom morao da taljigam do Kladova i nazad u konzervi. Al ste mi pravili zazubice, samo tako ;D Al dobro, ima dana za megdana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan provod!!!! Fotke su bozanstvene!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Razlog, zasto smo odlucili da se ipak vratimo kuci istog dana... :-\ http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54392.new#new Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 4, 2010 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Željko, prelepa tura. Mene čeka Đerdap koliko već sledeći vikend... Hvala na putopisu i lepim slikama. Što ti lep motor ko pravi taj model ;D Predlog za sledeću turu: hidrocentrala u Bajinoj Bašti - Perućac Podrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Maj 4, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Željko, prelepa tura. Mene čeka Đerdap koliko već sledeći vikend... Hvala na putopisu i lepim slikama. Što ti lep motor ko pravi taj model ;D Predlog za sledeću turu: hidrocentrala u Bajinoj Bašti - Perućac Podrav Hvala prijatelju, mora da je honda u pitanju... Predlog je odlican, bio sam tamo prosle godine pocetkom avgusta , a najverovatnije cu i ove godine! Taru, Mokru Goru....i okolinu vredi posetiti svake godine barem jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18637 Napisano Maj 4, 2010 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kilometraza za respekt. Bravo! Tura standardno atraktivna. Ko jos nije bio - sta cekate ? Vec sledeceg vikenda imate zajednicku BJB voznju upravo ovim putevima: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54247.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...