Jump to content

Moto Zajednica

Parola - Snadji se !

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Danas sam nesto radio, budzio, pa sam tako dosao na ideju za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama . Mozda nekad nekom i zatreba ili pomogne u nekoj situaciji.

Naime, danas sam dobio postom jedan karburator od MZ-a ES 175/2, na reanimaciju i spasavanje. OK. Znanje imam, znam da radim, pa sam se bacio na karburator. Normalno, rasturanje, ciscenje, pranje, produvavanje kanala, podesavanje nivoa goriva i karburator je uradjen i ostalo je samo da ga isprobam , jer covek zivi dobrih 400 kilometara od mene, pa bi bilo glupo da mu posaljem karburator koji nisam ispitao, pa ako ne radi dobro da mi ga opet vraca postom.    E tu je nastao problem. Pri ruci sam imao MZ - ETZ 150, MZ ETS 250, MZ ETZ 250 i MZ ES 175/1, a karburator je od MZ ES 175/2. Nazalost , ni na jedan od ovih motora taj karburastor ne moze da se montira " sraf na sraf " , pa je u cilju isprobavanja morala da padne " Budzevina " . Najzgodniji mi se za to ucinio MZ ES 175/1./

Prvo sam ga upalio jer nije vozen duze vremena da se uverim da dobro radi. Potom sam skinuo njegov fabricki karburator, resio sam da ga za prirubnicu spojim gumenim crevom. Posto pri takvom spajanju karburator ode mnogo nazad - ne bi bilo mesta za njega ( ne bi stao zbog kucista filtera za vazduh ), a u radionici sam imao neko staro crevo za vodu od Opel kadeta, odsekao sam parce creva koje je savijeno pod uglom od 90 stepeni i tako postavio karburator. Po Marfijevom zakonu, tu opet mora da dodje do neke komplikacije, nisam imao ni jednu odgovarajucu selnu da stegnem karburator, pa je u tu svrhu posluzila obicna zica.  Takodje zbog pomerenog karburatora i sajle su bile prekratke, pa sam iskoristio neke stare kako bih mogao da dam saug i da dodajem gas.

egd30l.jpg

j7rkvq.jpg

dmefj7.jpg

nf0gw9.jpg

1hz09l.jpg

23hrcz9.jpg

Posto je usisno grlo na MZ ES 175/1 bilo uze od creva, nabacio cam na njega nekoliko prstenova napravljenih od unutrasnje gume od bicikla, kako ne bi vukao " fals vazduh " .

2j11yy0.jpg

142elpk.jpg

I na kraju - trud se isplatio, i motor radi, a ja se uverio da je karburator ispravan i dobro podesen :

View My Video

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

... za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama.

Tema je super i već vidim ko će najviše da se obraduje. Neću da ga imenujem i prozivam, javiće se sam, mora, neće izdržati... ;D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Radio je odlicno. ispod zadnje slike pise - pogledaj moj video ( na engleskom ), klikni na to, pa ces da dobijes i miris i ukus ( sliku i ton ) - video snimak .

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Liscu imas znanja na pretek ali si i snalazljiv,ma kao pcelica! To volim kad vidim! Dzabe mi majstor koji zna sve sa profi alatom i kad pase sraf na sras-to bi znao svako!

• Drug član, 1702 postova

Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica  ;D  Za 15 min opet u pokretu  :)

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica   ;D  Za 15 min opet u pokretu  :)

Flojd koji motor si vozio

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica   ;D  Za 15 min opet u pokretu  :)

Flojd koji motor si vozio

S' obzirom da onaj "fen"  :D :D  nema lanac, verovatno APN...! ;)

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

pazi malo nemoj sa mz da se igras tako, neda valja.

nego  floyd sta mislis kako se snasao drumskalica oko ispitivanja karburatora al je maher ono mu je najbolje crevo od opela

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

... za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama.

Tema je super i već vidim ko će najviše da se obraduje. Neću da ga imenujem i prozivam, javiće se sam, mora, neće izdržati... ;D

Javljam se, ako si na mene mislio  ;D . Kao ste je opste poznato, na mom ts-u je neoriginalni karburator, pa je sa rucno pravljenom usisnom granom povezan, takodje gumenim armiranim crevom, ali mislim da je od skode. Inace slikacu to i buzdeni filter vazduha, i jos neke buzdevine, na mom motoru pa cu okaciti fotke. Ovih dana sam u nekekvoj guzvi pa retko sedam ispred "kompjuktora".

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

;D ;D ;D ;D

dobro si to odradio,meni je svojevremeno na porscheu 944 crko ajnspric,mora sam da se snadjem da ga vozim,slican sistem sam primenio,karburator od nekog pezoa,i funkcionisalo je,doduse nije nesto leteo al je iso  ;D ;D

a videh i na jednom motoguciju v35 iz bgd,a karb od keca namontiran na plocu sa dva creva,snaso se covek ,lepo je funkcionisalo a bogm i islo  ;D ;D ;D

inace slicne prerade smo radili sa elektronikom i ctx,om kad smo ih budzili i stavljali svakakve carbove  :) :) :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja