drumskalisica 8741 Napisano April 30, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam nesto radio, budzio, pa sam tako dosao na ideju za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama . Mozda nekad nekom i zatreba ili pomogne u nekoj situaciji. Naime, danas sam dobio postom jedan karburator od MZ-a ES 175/2, na reanimaciju i spasavanje. OK. Znanje imam, znam da radim, pa sam se bacio na karburator. Normalno, rasturanje, ciscenje, pranje, produvavanje kanala, podesavanje nivoa goriva i karburator je uradjen i ostalo je samo da ga isprobam , jer covek zivi dobrih 400 kilometara od mene, pa bi bilo glupo da mu posaljem karburator koji nisam ispitao, pa ako ne radi dobro da mi ga opet vraca postom. E tu je nastao problem. Pri ruci sam imao MZ - ETZ 150, MZ ETS 250, MZ ETZ 250 i MZ ES 175/1, a karburator je od MZ ES 175/2. Nazalost , ni na jedan od ovih motora taj karburastor ne moze da se montira " sraf na sraf " , pa je u cilju isprobavanja morala da padne " Budzevina " . Najzgodniji mi se za to ucinio MZ ES 175/1./ Prvo sam ga upalio jer nije vozen duze vremena da se uverim da dobro radi. Potom sam skinuo njegov fabricki karburator, resio sam da ga za prirubnicu spojim gumenim crevom. Posto pri takvom spajanju karburator ode mnogo nazad - ne bi bilo mesta za njega ( ne bi stao zbog kucista filtera za vazduh ), a u radionici sam imao neko staro crevo za vodu od Opel kadeta, odsekao sam parce creva koje je savijeno pod uglom od 90 stepeni i tako postavio karburator. Po Marfijevom zakonu, tu opet mora da dodje do neke komplikacije, nisam imao ni jednu odgovarajucu selnu da stegnem karburator, pa je u tu svrhu posluzila obicna zica. Takodje zbog pomerenog karburatora i sajle su bile prekratke, pa sam iskoristio neke stare kako bih mogao da dam saug i da dodajem gas. Posto je usisno grlo na MZ ES 175/1 bilo uze od creva, nabacio cam na njega nekoliko prstenova napravljenih od unutrasnje gume od bicikla, kako ne bi vukao " fals vazduh " . I na kraju - trud se isplatio, i motor radi, a ja se uverio da je karburator ispravan i dobro podesen : View My Video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 1, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ... za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama. Tema je super i već vidim ko će najviše da se obraduje. Neću da ga imenujem i prozivam, javiće se sam, mora, neće izdržati... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 1, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan kako ti je es radio sa tim karburatorom? zar nije veci malo od orginala, mislim na ovaj 175/2 da je veceg promera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 1, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Radio je odlicno. ispod zadnje slike pise - pogledaj moj video ( na engleskom ), klikni na to, pa ces da dobijes i miris i ukus ( sliku i ton ) - video snimak . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 2, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan u pa ne videh, zvoni lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Maj 2, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Liscu imas znanja na pretek ali si i snalazljiv,ma kao pcelica! To volim kad vidim! Dzabe mi majstor koji zna sve sa profi alatom i kad pase sraf na sras-to bi znao svako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica ;D Za 15 min opet u pokretu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica ;D Za 15 min opet u pokretu Flojd koji motor si vozio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Meni u petak na putu za sid pukao lanaca imao sam dve one razdvoive spojke pa sam ga kratio i ubacivao ih,a osovinice izbijao srafcigerom krstastim i racnom umesto cekica ;D Za 15 min opet u pokretu Flojd koji motor si vozio S' obzirom da onaj "fen" :D nema lanac, verovatno APN...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan mislis apen 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan meni da pukne lanac na mz odo ja u vecna lovista ali zato uvek nov nema tu zezancije komljet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Apen 6 Bio je bas star lanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan pazi malo nemoj sa mz da se igras tako, neda valja. nego floyd sta mislis kako se snasao drumskalica oko ispitivanja karburatora al je maher ono mu je najbolje crevo od opela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da cu taj da pazim,a i mnogo duze ce da traje,ipak je zatvoren,ovaj sam nikako odrzavao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 3, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan floyd ako sami ne pazimo na sebe drugi nece sigurno bar ja tako mislim da senbih nasao na onoj stranici gde je svima zao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan ... za jednu ovakvu temu gde mozemo pisati o svojim raznoraznim budzevinama. Tema je super i već vidim ko će najviše da se obraduje. Neću da ga imenujem i prozivam, javiće se sam, mora, neće izdržati... ;D Javljam se, ako si na mene mislio ;D . Kao ste je opste poznato, na mom ts-u je neoriginalni karburator, pa je sa rucno pravljenom usisnom granom povezan, takodje gumenim armiranim crevom, ali mislim da je od skode. Inace slikacu to i buzdeni filter vazduha, i jos neke buzdevine, na mom motoru pa cu okaciti fotke. Ovih dana sam u nekekvoj guzvi pa retko sedam ispred "kompjuktora". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 3, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D dobro si to odradio,meni je svojevremeno na porscheu 944 crko ajnspric,mora sam da se snadjem da ga vozim,slican sistem sam primenio,karburator od nekog pezoa,i funkcionisalo je,doduse nije nesto leteo al je iso ;D ;D a videh i na jednom motoguciju v35 iz bgd,a karb od keca namontiran na plocu sa dva creva,snaso se covek ,lepo je funkcionisalo a bogm i islo ;D ;D ;D inace slicne prerade smo radili sa elektronikom i ctx,om kad smo ih budzili i stavljali svakakve carbove :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Javljam se, ako si na mene mislio ;D . :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ime rubrike moze da bude: Kanap, zica- sitroen kolica...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...