Jump to content

Moto Zajednica

Kvalitet,Atesti i cena opreme i delova(u nas)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Dosla nova sezona,treba kupiti nove gume(ulje ,filter etc sam promenio pre zimske pauze)gledam cenovnike nashih zastupnika za Metzeler i

nemogu da dodjem do daha,malo se raspitam po okolnim republikama i naravno samo potvredim svoja strahaovanja da Slovenachki bajker(sa pretpostavkom da ima zaposlenje u nekoj javnom preduzecu kao ja)kupuje istu gumu za 100€ manje,neka mi neko kaze kako da chovek ostane pribran i da ne po..izdi od tog besomuchnog klepanja i kradje,A da ne govorim o tome da VEEEEEEEEliki zastupnik za gume Metzeler iz BG-a nema jedan par guma u potrebnim dimenzijama,(firmi koje reklamira,Pirelli,Metzeler,Michellin)nego mi nudi Dunlop,koje je verovatno nabavio ko zna kako,

a ove nece da kupuje dok mu se barem 100ljudi javi da je zainteresovano,pa onda u julu i stignu neke gume a kada stignu onda se braco spremite na Shishanje,a da tom prilikom budete srecni shto su vam pruzili tu jedinstvenu priliku da vas bash oni izklepaju.Pre neki dan kod prijatelja gledam kacigu napravljenu u Pakistanu koja koshta 14000din(lazer se moze kupiti za te pare),dovoljan je malo ozbiljniji pregled da se vidi da kaciga ne bi proshla ni jedan ozbiljan test za homologaciju(namerno necu da imenujem proizvodjacha,recicu da je novija firma koja jedino nama do pre godinu nije bila poznata, ali inache je to "svetska firma")Vi lepo kupite tu kacigu,ne daj boze padnete sa motora(a poshto je kaciga napravljena u manufacturi koja pored kaciga pravi igrachke i kishobrane)slomljena "galvanizovana"plastika ima velike sanse da vam se zarije u glavu prilikom tog ne daj boze pada.Ko bi bio odgovoran za to NIKO ::),A inache ima kaciga od iste firme koje koshtaju 9000hiljada,pa da li ljudi stvarno mislite da takva kaciga ima bilo kakav ozbiljniji stepen zashtite, ako se zna kolike marze nashi predobri trgovci zele da imaju(bez tih 200%  nece da misle o trgovini)pa onda izrachunajte koliko su placene negde, ko zna gde,pa kada shvatite da je komad placen,ne vishe od ne celih 30€,choveku stvarno da se digne kosa na glavi.A ono shto ima ozbiljniji kvalitet kao na primer vec spomenute gume koshtaju 360€(sloveniaj 260€)

Ili te kradu ili ti direktno ugrozavaju zivot.Znam da je sve ovo shto pishem tlapnja, koja nece uroditi plodom,ako se Bajkeri ne samoorganizuju i pochnu da osnivaju klubove koji ce imati pravi smisao,a to je da chlanovima obezbedjuju tehnichko-servisnu podrshku(nabavka opreme i rezervnih delova kao i servisiranje motora)pa onda ako bi se to jednom pochelo iole poshteno raditi, ljudima bi bilo od koristi da plate i vecu chlanarinu ,ako zna da ce od tih para on imati obezbedjen kvalitetni osnovni servis  i mogucnost nabavke delova i opreme po normalnim cenama, u tom sluchaju vecina trgovaca bi stavili katance na radnje ako bi nastavili da rade kao shto vecina to danas radi.

Ovom prilikom se izvinjavam svim onim ljudima koji trguju Moto opremom i delovima a znaju da to rade korektno(ja lichno sam naishao dosada na dvojcu,slovom i brojem) O servisima i serviserima necu prichu ni da zapochinjem,to je stara pricha.

Ali mislim da bi shto se tiche opreme i delova za motor i bajkere,trebalo barem pokushati neshto uraditi,tipa dobrovoljnim prilozima skupliti odredjena sredstva koja bi se troshila na kupovinu iispitivanje odredjen sumnjive i sunjivo jeftine opreme,pa ako kaciga koja treba nekome zivot da sachuva nezadovoljava bazichne stndarde to objaviti na sva zvona i prijaviti trgovca koji ih prodaje(ovde ne mislim na opremu koja i po ceni

i po izgledu odmah i svima govori da je napravljena za shminku,a ne za ozbiljnu upotrebu)

Registracije i protest,shta reci ,lep odaziv pristojna organizacija,ali mlako ,mediji koji su snimali, namerno su pushtali kadrove u kojima se ne vidi vishe od 3 motora, trebalo je igrati "bajkerskih igara" u granicama normale,pa bi onda to morali da prikazu, neki mediji bi naseli na atraktivnost pa bi se onda videlo koliko je stvarno ljudi i motora bilo.

P.S

Ovo ne pishem da bi sada sa nekim polemisao oko toga,ko se ne slaze sa ovim shto sam napisao, ja se slazem sa njihovim neslaganjem,OK

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 283 postova

Pa mozda bi trebalo da napises koje je marke ta kaciga, jer ako vec znas onda mozes i da kazes, jer tako automatski mozes nekog da postedis ozbiljnijih povreda koje su nastale noseci tu kacigu, a za koju nije znao da je takva.

Ovde ima dosta novih, buducih bajkera (ukljucujuci mene) kojima bi ove informacije mnogo znacile. Sta ne kupiti? Sta ne valja? Sta samo izgleda kao dobra roba, a opet ne stiti nista?

Pokusavam malo da se upoznam sa proizvodjacima, da citam od drugih ljudi sta valja, a sta ne, ali opet i to je posao, posto postoji toliko marki svega, i nikad ne mozes da budes siguran.

Pozdrav

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Sto se tice guma, ne bi bio prvi koji je otisao u Hrvatsku ili Madjarsku za par guma :D

A sto se kacige tice, stvarno bi bilo lepo da napises na koju kacigu mislis, ili jos bolje, ako bi mogao da okacis koju sliku kacige.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja