Jump to content

Moto Zajednica

pomoc...nemam varnicu na svecicama

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650, Suzuki gsxr k7

Ovako, imam suzukija sv650 1999god je, i imam problem, ne baca mi varnicu ni na jednoj svecici.

Predpostavljam da je cdi(ignitor) otisao, al nisam siguran.

Jel ima neko da bi probao kod njega cdi... ili jel zna neko sta bi moglo da mu bude???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Najverovatnije putanja crkavanje regler>CDI ... moj savet, kontaktiraj Jošku... možda postoji mogućnost da se CDI popravi (sve ovo pod uslovom da je CDI al pošto masa motora je tek krenula da se vozi sa lepim vremenom i po novom zakonu stalno upaljenim svetlima, to zna da "pošašavi" stare reglere koji kasnije sprže CDI)

Proveri tečnost u akumulatoru (da nije prokuvao)... e da, proveri najgluplju stvar da ti nisu zveknule obe svećice (mislim stavi jednu koja nije bila u mašini)...

• U prolazu, 36 postova

svecice sam proverio, bobine sam proverio. proverio sam otpor na pikapu i u manualu pise da treba da ima od 140-230oma. Moj ima 183oma.

proveravao sam nogaru, pa prekidace i tako sve...

radije bi kad bi neko hteo da stavim moj cdi na njegov motor, i ako ne upali onda je od njega, to mi najbezbolnije da ne bi bacao pare bezveze..

pa ako je do toga, kupicu onda nov cdi

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Regler može da pobenavi na dve strane... prva je da crkne ili ne puni dovoljno i to se relativno lako ustanovi (isprazni se akumulator i to je to) a drugi način je kada pravi previše struje i prepunjava akumulator kada tečnost u njemu počinje da ključa i kad ispari onda kratkospoje ćelije plus regler i sledeća stanica je CDI... Bilo bi lepo da prekontrolišeš napon na motoru, ovde na forumu imaš više nego par izvanrednih stručnjaka za elektriku (ovo što sam pisao je "znanje" koje sam od njih čuo  ;D ;D ;D )  ako si u BGDu cimni Arakisa da ti prekontroliše struju... voleo bi da je nešto benigno ali već se par puta dešavalo pa je relativno poznat scenario...

Dok se struja ne premeri na motoru, ništa nije sigurno...

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Regler može da pobenavi na dve strane... prva je da crkne ili ne puni dovoljno i to se relativno lako ustanovi (isprazni se akumulator i to je to) a drugi način je kada pravi previše struje i prepunjava akumulator kada tečnost u njemu počinje da ključa i kad ispari onda kratkospoje ćelije plus regler i sledeća stanica je CDI... Bilo bi lepo da prekontrolišeš napon na motoru, ovde na forumu imaš više nego par izvanrednih stručnjaka za elektriku (ovo što sam pisao je "znanje" koje sam od njih čuo  ;D ;D ;D )  ako si u BGDu cimni Arakisa da ti prekontroliše struju... voleo bi da je nešto benigno ali već se par puta dešavalo pa je relativno poznat scenario...

Dok se struja ne premeri na motoru, ništa nije sigurno...

postade strucnjak od kada si kupio tu tarabu, za par meseci ces moci servis za dijagnostiku da otvoris  ;D ;D ;D

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Ovako, imam suzukija sv650 1999god je, i imam problem, ne baca mi varnicu ni na jednoj svecici.

Predpostavljam da je cdi(ignitor) otisao, al nisam siguran.

Jel ima neko da bi probao kod njega cdi... ili jel zna neko sta bi moglo da mu bude???

Proveri svećice, ako su ti prelili karburatori, možda su obe crkle.

Ovo govorim iz iskustva, na starom motoru su mi tri svećice crkle istovremeno zbog toga što mi je prelio karb.

• Drug član, 1359 postova

proverio sam svecice i nisu crkle, ne baca varnicu ni kroz kabal

pogledaj malo vezu zice u kablu sa djekom da nije oksidirala i nestala , ako ti je kabal na navijanje malo ga skrati .

• U prolazu, 36 postova

nije korodira kabal, proverio sam sve, i da je nesto do bobine, bacala bi bar jedna, al ovde ni jedna ne baca

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja