Bogda 36 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam stelovao malo ventile. Nastelovao sam ih na 0.05mm, mozda malo vise, nisam ih bas pretezao. Cini mi se da sada malo bolje radi i da za nijansu bolje povlaci na nizim i srednjim obrtajima. Gledao sam ovaj spaner i koliko mi se cini izgleda da je automatski. E sad imam par pitanja. Za sta sluzi deo br 1. Probao sam malo da verglam i kada ga pritisnem deo br 2 malo mrda a kada ga pustim prestane da mrda. Za 2 bih rekao da je to u stvari spaner ali 1 mi nije jasno sta je i kako se to podesava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Taj spaner radi na fazon smicanja, naravno automatski i tu se nista ne dira, tako je i na nekim Hondama..kada ti ovaj deo br.2 izadje gore a 1 se spusti dole onda je lanac istegljen i vreme je za zamenu......ako se ne varam......ako kada stisnes broj 1 uzbacujes trbuh koji gura lanac onda je tako........ A to sto mislis da ti bolje povlaci to samo mislis...nastelovani ventili ili ne motor isto povlaci osim ako nisu pretegnuti onda nece da ide, kada ga nastelujes on mirnije radi i tise......e sad imas osecaj da je bolje, bolje je u smislu sto ce bregasta duze da traje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Razlike su minimalne mozda 2-3 procenata sto je na 11-12 konja zanemarljivo. Ni pre se nisu culi ventili ali sad ipak malo mirnije radi. Ovaj deo br jedan se lako gura prstom i ima oprugu koja ga vraca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ne zeznuo sam se lanac ti je na kraju, jer taj deo broj 1 koci ovaj br. 2 jer ako stisnes br. 2 onda izlazi trbuh koji pritiska lanac..obrnuo sam situaciju, kada je 2 na vrhu a 1 dole onda je to nov lanac...ovaj tvoj je isteljen i neme vise gde br. 1 da silazi i da gura lanac.........jos malo i moras ga zamenuti da ne preskoci...,,moguce da jos ne zvecka ali pocece ubrzo...uglavnom nije to nikakv problem.....verujem da nije skup a i mocices sam da ga zamenis......ako i ne znas slikaj i vodicemo te pa ces sam uraditi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je motor na nesto manje od 8000. Nadam se da ce da izgura ovaj lanac bar do 20 000. Ceprkao sam po starim slikama i nasao sliku kada sam prosli put stelovao ventile tj na oko 3000km. Sto se tice polozaja mislim da nije velika razlika, bar se nadam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma dobro je to teraj samo, lanac ce poceti da se cuje pa ces blagovremeno dejstvovati...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano April 2, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Bas mi je drago sto je automatski spaner lanca. Kad sam se raspitivao u vezi mana na Princu i sta da pogledam svi su pricali da jedino sto spaner moze da zeza jer na starim modelima nije automatski. Ja sam imao srece jer sam izgleda uzeo model koji je prvi dosao sa automatskim spanerom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosko67 8 Napisano April 3, 2010 U prolazu, 61 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, prilikom rasturanja motora tj.princa 125cc primetio sam da na zadnjem lancaniku ima lufta.A pitanje je gde mogu naci ovaj deo iskreno da kazem ne znam kako se zove a cini mi se da je propao tj.da ga je mali vandal urnisao > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...