Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Zx7R - Frajlauf

Recommended Posts

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: Honda cbr600f 1998

na zzru ide ovako. skines sediste i levu plastiku i videces onda gde je. kod mene je malo ispod akumulatora sa te strane

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 271 postova

Ljudi to nije bendix ispod sedista, to je automat. A bendix ustvari frajlauf ti se nalazi u motoru. E sad ne znam tacno kod sedmice. Ako ima magnet a trebala bi da ima odnda je sa druge strane magneta, a ako ima posebno izdvojen alternator kao zxr onda je bas u masini.

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Da, na žalost u mašini je i da bi se zamenio treba motor izvaditi iz rama, pa menjač napolje, i onda ga možeš zameniti >:(. E sad dobra stvar je što ti se ne skidaju cilindri i glave pa ne moraš da kupuješ garnituru dihtunga.

Inače frajlauf ili kvačilo analsera ili ti na engleskom starter clutch se maože naći polovan za oko 120-150e i ruke majstora su oko 250e >:(. Mislim da je cena novog oko 350e.

evo ti link kao je to lik radio na zzr-u 1100 koji je veoma sličan tvojoj mašini, u principu on se mučio sa menjačem ali ti je proces rasklapanja i sklapanja bukvalno isti.....

http://www.zzr-rg.co.uk/viewtopic.php?f=4&t=2391&hilit=3rd+gear&sid=7d4d0c0dbb14208967ab694f392f0748

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 125 ; Yamaha xmax 125

Da, na žalost u mašini je i da bi se zamenio treba motor izvaditi iz rama, pa menjač napolje, i onda ga možeš zameniti >:(. E sad dobra stvar je što ti se ne skidaju cilindri i glave pa ne moraš da kupuješ garnituru dihtunga.

Inače frajlauf ili kvačilo analsera ili ti na engleskom starter clutch se maože naći polovan za oko 120-150e i ruke majstora su oko 250e >:(. Mislim da je cena novog oko 350e.

evo ti link kao je to lik radio na zzr-u 1100 koji je veoma sličan tvojoj mašini, u principu on se mučio sa menjačem ali ti je proces rasklapanja i sklapanja bukvalno isti.....

http://www.zzr-rg.co.uk/viewtopic.php?f=4&t=2391&hilit=3rd+gear&sid=7d4d0c0dbb14208967ab694f392f0748

jeste proces je isti,to sam i ja sve uradio.Našao sam drugi komlet sa tim zubčanicima za 140e,ali oću da pogledam možda odgovara od nekog drugog motora pa da nekupujem komplet bezveze.Na ovim slikama mislim da odgovara i od zzr1100

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

:o :o :o

Toliko za zamenu frajlaufa??? Ovo je samo za kawasaki ili ... Čini mi se da je na Suzukiju taj frajlauf "malo" pristupačniji.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2007

menjao sam vec bedix na zxr-u i mogu ti reci samo-sretno....pripremi se na 2 dana teskog mucenja  ;D sve moras razbucati

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 125 ; Yamaha xmax 125

menjao sam vec bedix na zxr-u i mogu ti reci samo-sretno....pripremi se na 2 dana teskog mucenja  ;D sve moras razbucati

Gde si nabavio drugi bendix  ???

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2007

Gde si nabavio drugi bendix  ???

u baji (madjarska) na otpadu ali to je bilo pre 4 godine.......

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

:o :o :o

Toliko za zamenu frajlaufa??? Ovo je samo za kawasaki ili ... Čini mi se da je na Suzukiju taj frajlauf "malo" pristupačniji.

Samo mislim za motore kojima je frajlauf u bloku a ne sa strane...jbg. od pune generalne te deli samo par šrafova....što se tiče količine rada...

....mada sobzirom koliko je proces zamene bolan, mislim da je bolja iako značajno skuplja varijanta nov frajlauf jer ne znam kao utvrditi dali je polovan dobar dok ga ne ugradiš i povežeš većinu stvari >:(...a ako onda ne valja moraš sve ponovo....i sumnjam da će ti prodavac vratiti pre za polovan ne ispravan >:( >:(>:(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja