mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan @ steva Arny je otvorio ovu temu jer covjek nije vise mogao slusati sta sve ljudi pisu. On niti vozi skuter, niti vozi tomosa, on za razliku od nas ovde vozi motorinu (cast bokilicu, cija je zapremina kucista za filter vazduha veca od tomosevog cilindra)... Nego da se vratim do Floyda, koji je vec poceo vredjati. Primjetio sam vec u par tema, mnogo volis pametovati. Ja znam sta vozim, da li je moj motor bolji od tvog, njegovog...nije me briga. Pravi motorista mi nikada nece reci da je moj motor krs i kada vozi Ducatija. Niti cu ja reci nekom ko vozi tomosa da mu je motor krs, ne. Ali kad si vec poceo, da ti kazem, kod nas se tomos i MZ vozi samo po brdima, ko izadje sa MZ-om na ulicu ljudi mu se smiju. Realno govorim, nisam htjeo nikog da vredjam, al ikad ste prvi poceli. Da ne pricam o tomosima, koji voze samo djedovi od 100 godina, stave stap za pecanj i brm brm. Sad kao niste ljubomorni. Pogledajte mog kineza, ko god hoce da se potrka, da testiramo po uzbrdicama nizbrdicama, po blatu po cemu god hocete, izvolite. Zovem sve koji voze TOMOSE a i MZ-jce (zbog floyda), a ucestvuju u ovoj temi u pljuvanju drugih. A sta ce biti sa ovim motorom za 15 godina... Ne zanima me. tada cu ako bog da voziti kawasakija, j**e mi se za tomosima, emancipovan sam covjek, napredujem i drzim korak sa vremenom i tehnologijom. Ako cemo da se trkamo bar da budemo u istoj kubikazi,posto tvoj motor cini mi se da ima 125cc,a tomosa nemamo od 125 slabo ja ti nudim da stanes na crtu sa aprilijom isto 125cc dvotaktna i bar duplo jacom i podosta startnijom i brzom . Nemoj da se ljutis ali svaki japanski motor u klasi kao tvoj(pa makar bio i 10 puta stariji)je lepsi od tvog,jer ni jedne lepe linije na nemu nema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 31, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac U redu, ukusi su razlicite, motor treba pogledati oci u oci pa onda nesto reci. Cuj, Aprilia je brza i od x motora, ne samo od mog, tako da me ne bi bio blam ako izgubim... Dovedi ti meni MZ-a da mu pokazem par fora. Ili zatvorenu apriliu sa 15ks, pa bi i bilo nesto. @nemus u pravu si, ima tu jos nekih sitnica, ali u sustini to je to. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo,pogledaj razliku u kubikazi,pricamo o motorima od 50ccm,odakle si ti sad pao? Sa mz-om prihvatam izazov,kad ga vec pominjes ,Moze i sa tomosom,ali bez trka,samo prohodnost Znas kako me boli uvo za takve sto ce se smejati,ne vozim zbog njih. Ljubomoran nisam ni najmanje,cak mi je jako drago sto vozim to sto vozim,a ne tako nesto. Neopisivo mi je gadno to sto vozis,a isto tako tebi moj mz,ali to me ne zanima,o tome nema sta da se raspravljamo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @ mohikanac Ima Tomos od 125cc, SM125 niste valjda zaboravili na njega ili vas je možda strah da ne izgubite. Ili niko nije bio dovoljno blesav da plati preko 3000e za njega. Našao si baš pravedno poređenje, jedna od najbržih otvorenih cvaja koja inače košta koliko motor od 500cc protiv kineza od 1500eura. Da vam bude lakše oćete možda i da ga guramo da bi imali neku šansu? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac U redu, ukusi su razlicite, motor treba pogledati oci u oci pa onda nesto reci. Cuj, Aprilia je brza i od x motora, ne samo od mog, tako da me ne bi bio blam ako izgubim... Dovedi ti meni MZ-a da mu pokazem par fora. Ili zatvorenu apriliu sa 15ks, pa bi i bilo nesto. @nemus u pravu si, ima tu jos nekih sitnica, ali u sustini to je to. Sta cu tomosa vise nemam,mz-a nisam ni imao,imam samo apriliju i kineski skuter. A mislim da gresis i u vezi mz-a(neznam koliko tvoj motor ima konja)ali tvoj je cetvotoraktni a mz cvaja(jeste da se malo sporije vrti ali je cvaja) A i nemoj mnogo da stajes na crtu jer prolupace ti masina pa gde posle da nadjes da deo ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 31, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @ floyd Vozio sam ja i mza, i od 150 i od 250 (onaj od 125 nisam). Vozio sam Tomosa 15ku, BT-a, APN-a 4-orku, 6icu, automatika tomosa i sve kineske skutere sto mozes zamisliti i par italijanskih. Peugeota nisam probao. Ni mene nije zanimalo da li se neko smeje, al isvaki put kad sam nesto probao, rekao sam kako fino ide, kako je fin motor, ispostujes motor i vlasnika, neka osnovna kultura. Nisam pljuvao po necemu sto sam probao, a kamoli da pljujem o necemu o cemu nemam pojma ni sta je ni kako je ni... Evo ako cemo 50cc, prilazem sledeci model Nije kinez, al zamalo. A evo i jedan kinez Ni u jednom monetu nisam mislio braniti skutere, ali kad se vec zakuvalo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 31, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kineziolog mislim,nemo se ljutis,jes tvoj motor kao fensi,al mz od 125cm,ima da te odere uzduz i popreko,a mozda predje i vise od tog cuda,e da se ljudi smeju...pa kako ko,ja kad vodom mz ,a postujem ga na drumu,i drago mi je kad ga vidim,a kad vidim ovakog nabudzenog kineza,,stanem vrtim se oko njega,zagledam te plehcice,plastikice i pitam se kako to funkcionise,valjda zato sto sam majstor pa volim da sve bude tip top,da delovi budu predimenzionisani,jaki i sigurni... nekazem da za 20god nece kinezi imati neka cuda,mada ako nastave sa ovim kvalitetom,neverujem,,,,, a ako ces trke skutera...tog klimka i tog drugog ima da odere bt uzduz i popreko.. al da su lepi,jesu,sad sto im se uvijaju ramovi i tako to,to je nesto drugo,ono zenske se facaju na fenseraj u danasnje vreme,,,, Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 31, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac A to sto je ovaj 4T a onaj 2T ne znaci nista, ti ovako laicki brbljas, znam ja sta je 2T i 4t, ali ima tu nesto mnogo vise i komplikovanije sto donosi odluku koji je motor jaci brzi, a ne samo jedna recenica "ovaj je cvaja, brzi je"... @bokilic Ne govori se samo o brzini. I jedan i drugi sam zagledao izbliza, a od zagledanaj se ne moze vidjeti kakve su plastike, sarafi... Mozda si ti vrhunski majstor, pa omdah sve znas o motoru cim pogledas ??? Nek mi neko kaze realno sta hvali ovoj dvojici skutera. Bez toga da ih za 20god nece biti... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan nekazem da za 20god nece kinezi imati neka cuda,mada ako nastave sa ovim kvalitetom,neverujem,,,,, a ako ces trke skutera...tog klimka i tog drugog ima da odere bt uzduz i popreko.. al da su lepi,jesu,sad sto im se uvijaju ramovi i tako to,to je nesto drugo,ono zenske se facaju na fenseraj u danasnje vreme,,,, Šta će se desiti kad neki kineski skuter opegla BT, što i nije nevjerovatno. : Vejrovatno će vlasnici Tomosa da izvrše kolektivno samoubistvo, jer im je najsportskiji model poražen od najmanje sportskog kineza. Dno dna Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 31, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan I kinezi konja za trku imaju ;D Rieju Matrix 50 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac A to sto je ovaj 4T a onaj 2T ne znaci nista, ti ovako laicki brbljas, znam ja sta je 2T i 4t, ali ima tu nesto mnogo vise i komplikovanije sto donosi odluku koji je motor jaci brzi, a ne samo jedna recenica "ovaj je cvaja, brzi je"... Bokilicu jel ovi nas zajebavaju ili starno nisu u vinklu(pre bi reko ovo drugo ) Pogresio si ja sebe ne mogu da zamislim na kinezu od 125 kubika koji se vuce po zemlji. Znam ja dobro sta je 2t i 4t(koliko sam im uradio generalnih),i nadji mi bilo koji marku motora od 125cc 4t i ako bude brzi i startniji od mene sa aprilijom,ja cu da pojedem celu masinu do zadnjeg safa . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsavam, sa pracenjem teme,gorivo i gume cu da potrosim na putovanja i bolju zajebanciju ,a vi se trkajte Kinezi su bolji,najbolji. Eto priznajem,da nije vas ziveo bi u zabludi. Dovidjenja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac A to sto je ovaj 4T a onaj 2T ne znaci nista, ti ovako laicki brbljas, znam ja sta je 2T i 4t, ali ima tu nesto mnogo vise i komplikovanije sto donosi odluku koji je motor jaci brzi, a ne samo jedna recenica "ovaj je cvaja, brzi je"... Bokilicu jel ovi nas zajebavaju ili starno nisu u vinklu(pre bi reko ovo drugo ) Pogresio si ja sebe ne mogu da zamislim na kinezu od 125 kubika koji se vuce po zemlji. Znam ja dobro sta je 2t i 4t(koliko sam im uradio generalnih),i nadji mi bilo koji marku motora od 125cc 4t i ako bude brzi i startniji od mene sa aprilijom,ja cu da pojedem celu masinu do zadnjeg safa . Sta ti vozis uopste? Aprilija AF-1 125 masina rotax 123 27-28 konja i keeway huricane 50 2t(kupljen za 300 evra star 10 dana sa 125 km na satu) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4320 Napisano Mart 31, 2010 motoras, 2484 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi. "O necemu lepom-pricao sam slepom..." Procitah ovu temu do pola,ne mogu sve,ali moram da se upisem. Da li je Tomos bolji od icega? Zavisi kako gledas na stvari.Evo stvarno ne mogu reci da li se vozi bolje od nekog skutera ili ne.Mozda sam malo i zaboravio jer nisam vozio Tomosa godinama. A sto se tice skutera moram da priznam da to nisam vozio nikad u zivotu.Nikad i ne znam kako se to vozi.To je za mene stolica na tockovima i ne zelim ni da probam.Ja mozda jesam od onih koji vole da voze motor i to bas sa menjacem. I sta sad? Ne volim skuter,pa to ti je. Ne morate ni da nas razumete sta nama Tomos znaci. Nije u pitanju da li bi dao 1000 Evra za nov ili bi uzeo polovan za 200.Stvar je u tome kako je srce kucalo kad se sedne na na tu zolju. Pa marzzochi,pa domino,dellorto...Skuterasi,kad to shvatite,onda ce te shvatiti o cemu mi,ljubitelji Tomosa govorimo.I sada,ja pre razmisljam da sebi sklopim neki APN 4 sa E 90,a mozda zeni kupim skuter da ima do prodavnice. "Ne to nije sala to je Tomos BT 50!" ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac A to sto je ovaj 4T a onaj 2T ne znaci nista, ti ovako laicki brbljas, znam ja sta je 2T i 4t, ali ima tu nesto mnogo vise i komplikovanije sto donosi odluku koji je motor jaci brzi, a ne samo jedna recenica "ovaj je cvaja, brzi je"... Bokilicu jel ovi nas zajebavaju ili starno nisu u vinklu(pre bi reko ovo drugo ) Pogresio si ja sebe ne mogu da zamislim na kinezu od 125 kubika koji se vuce po zemlji. Znam ja dobro sta je 2t i 4t(koliko sam im uradio generalnih),i nadji mi bilo koji marku motora od 125cc 4t i ako bude brzi i startniji od mene sa aprilijom,ja cu da pojedem celu masinu do zadnjeg safa . Sta ti vozis uopste? Aprilija AF-1 125 masina rotax 123 27-28 konja i keeway huricane 50 2t(kupljen za 300 evra star 10 dana sa 125 km na satu) Može trka, uspite po 5 litara goriva i ko prvi pređe 100km Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan @mohikanac A to sto je ovaj 4T a onaj 2T ne znaci nista, ti ovako laicki brbljas, znam ja sta je 2T i 4t, ali ima tu nesto mnogo vise i komplikovanije sto donosi odluku koji je motor jaci brzi, a ne samo jedna recenica "ovaj je cvaja, brzi je"... Bokilicu jel ovi nas zajebavaju ili starno nisu u vinklu(pre bi reko ovo drugo ) Pogresio si ja sebe ne mogu da zamislim na kinezu od 125 kubika koji se vuce po zemlji. Znam ja dobro sta je 2t i 4t(koliko sam im uradio generalnih),i nadji mi bilo koji marku motora od 125cc 4t i ako bude brzi i startniji od mene sa aprilijom,ja cu da pojedem celu masinu do zadnjeg safa . Sta ti vozis uopste? Aprilija AF-1 125 masina rotax 123 27-28 konja i keeway huricane 50 2t(kupljen za 300 evra star 10 dana sa 125 km na satu) Može trka, uspite po 5 litara goriva i ko prvi pređe 100km E pa i formula staje i pit stop da dotoci gorivo ;D ;D,ja kad bi je potero i kad se otvori ventil snage bije i preko 6-7 litara ali zato i ide :D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ RIDER 8 Napisano Mart 31, 2010 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Ponudjen vam je test ;D ali trt ne smeteeeeeeeee ;D ;D ;D ;D ;D ;D ko bese rece da oce sa onim kinezom od 125 kubika da se trka sa mz ;D ;D evo ja pristajem na trku, al u po motor ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @ mohikanac A da ti ja dovedem 4T motor koji troši 6-7 litara, pa da vidiš kako Aprilija ne ide Ponudjen vam je test ;D ali trt ne smeteeeeeeeee ;D ;D ;D ;D ;D ;D ko bese rece da oce sa onim kinezom od 125 kubika da se trka sa mz ;D ;D evo ja pristajem na trku, al u po motor ;D ;D ;D Što frka vas da ćete izgubit pa se nadate da trke neće ni bit Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ali i kosta koliko 2-3 aprilije ,to nije merilo. Mada i motor od 500 kubika pa na vise,kad se zavrne gas ce srknuti mnogo vise od 6-7 litara Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ali i kosta koliko 2-3 aprilije ,to nije merilo. Kad je bio nov koštao oko 5500, stariji od 20 godina su i ispod 1000eura, tako daje cenovno u rangu aprilije Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ali i kosta koliko 2-3 aprilije ,to nije merilo. Kad je bio nov koštao oko 5500, stariji od 20 godina su i ispod 1000eura, tako daje cenovno u rangu aprilije Ako mislis na tvog gpz-a,nije ni on nesto mnogo brz. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ali i kosta koliko 2-3 aprilije ,to nije merilo. Kad je bio nov koštao oko 5500, stariji od 20 godina su i ispod 1000eura, tako daje cenovno u rangu aprilije Ako mislis na tvog gpz-a,nije ni on nesto mnogo brz. Pa trenutno nije pošto mu je radna zapremina bezbroj, al ipak nudi više od napuvane cvaje za iste pare. Slažem se da je AF1 brza, al to zadovoljstvo puno košta, kao kod svake otvorene cvaje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo iskreno nisam merio ubrzanje(a planirao sam posto ima u komsiluku gpz 500 91god skoro mu uradjena puna generalna tako da je masina dobra) Po startnosti treba da smo tu ne gde(mislim da bi u startu mozda ja malo bio brzi zbog manje tezine,manjih gubitaka zbog manjeg menjaca,prgavije masine,slabo sam vozio gpz-a pa mozda i gresim)ali zato znam da bi me preko 100 ostavio bez problema a i ako bi ga pratio 150-160 malo duze,brzo bi aprilija riknula. Prosle godine sam imao ponudu od tog drugara da mu dam auto za tog gpz-a (posto mu je uradjena generalna)ali mi se nesto nije svideo zato sto je uzak,zbog guma 16-ica,i visokog polozaja volana. E ljudi ipak smo svi mi bajkeri i treba da zakopamo ratne sekire i ako se ne slazmo. A teme tipa tomos vs skuter treba zakljucati jer se siri negativna energija,neka vozi sta ko hoce. :D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13187 Napisano Mart 31, 2010 Ne silazi, 7482 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ajte mi samo objasnite sta to ima lose i ponizavajuce kod skutera? Generalno uopste, ja od kako vozim skuter cesto nailazim na takve opaske. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano April 1, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Na nemačkih motoskupih piše "Verboten für staubsauger!" :D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...