Jump to content

Moto Zajednica

Pompeia, Corsica, Pisa, Cinque Terre, Lago Iseo, Dolomiti

Recommended Posts

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Spremam se na svoju godisnju turu u maju. Put bi trebao trajati 10 dana(9 nocenja) i okvirni plan je sledeci:

Kraljevo-Bar-Bari-Pompeia-Corsica-Livorno-Pisa-Cinque Terre-Lago Iseo-Dolomiti-Ljubljana-Kraljevo

Prva noc-ferry Bar-Bary, druga noc ferry Civitaveccia-Olbia(Sardinia, nema direktno do Corsice), Corsica (3 nocenja), Pisa, Lago Iseo, okolina Cortine, Ljubljana

Dosta toga sam trazio po netu i puno toga video...naravno, uvek postoji nesto vredno paznje, a da to ne znam. Posto je plan okvirni, podlozan je izmenama pa su predlozi dobrodosli-sve cega se setite, dobri putevi, mesta, zanimljivosti, smestaj...

Ovo je preliminarna ruta

post-1943-12879068314966_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Tura  je  odlična.  Samo  se u  povratku  isključite  sa  auto  puta,  nekadašnjeg  "Brastva  i  jedinstva"  pa  preko  Banja  Luke  zatim  Travnika,  Sarajeva  na  Sokolac  kod  mene  malo  da  se  okrepite  i  koju  prozborimo  pa  nastavite  preko  Višegrada    za  Kraljevo .  Ovom  relacijom  se  i  gume  čuvaju.  ha...ha..  I  šta  na  kraju  nego  da  ti  poželim  sretan  put.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Tura  je  odlična.  Samo  se u  povratku  isključite  sa  auto  puta,  nekadašnjeg  "Brastva  i  jedinstva"  pa  preko  Banja  Luke   zatim  Travnika,  Sarajeva  na  Sokolac  kod  mene  malo  da  se  okrepite  i  koju  prozborimo  pa  nastavite  preko  Višegrada    za   Kraljevo .  Ovom  relacijom   se  i  gume  čuvaju.  ha...ha..  I  šta  na  kraju  nego  da  ti  poželim  sretan  put.

Preduhitri me.

To LJubljana - Beograd izbaci.

Spusti se malo juznije pa ili jadranskom ili po sred Bosne.

Preporucujem Bihac - Jajce - Sarajevo - Visegrad - ... ili tako nesto.

Naravno treba ti extra dan za to.  ;D

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ehhhhh, izgleda da cu ja odustati od Italije ove godine, ali bice nesto drugo... jos necu da otkrivam

Nego reci mi da li si uspeo da saznas koliko kosta trajekt bar bari? Ja sam nesto nasao na netu... gledao sam onaj nocni, kao i nocni split ancona, ali nesto mi mnooooogo para, a jos sam gledao cene za palubu a ne za kabinu

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: bio FJR

Ehhhhh, izgleda da cu ja odustati od Italije ove godine, ali bice nesto drugo... jos necu da otkrivam

Nego reci mi da li si uspeo da saznas koliko kosta trajekt bar bari? Ja sam nesto nasao na netu... gledao sam onaj nocni, kao i nocni split ancona, ali nesto mi mnooooogo para, a jos sam gledao cene za palubu a ne za kabinu

Ne znam kako je u zadnje vreme, ranijih godina su na Bar-Bari radili lopovi organizovano, jedva cekaju spavace (dremace) na palubi :)

Ja jos nisam bio, pa nije preporuka iz prve ruke, ali ako uglavis Stelvio izmedju Iseo-a i Cortina-e neces pogresiti (pod uslovom da vreme bude ok u Maju)  ;)

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: honda cbf 500

mmmmmm.... mljac.... pompeia je nesto sto odavno zelim da vidim i dozim.... moj predlog je da posto vec ides tamo neizostavno obidjes Herculaneum i Miseno....a naravno i vezuv!!!  evo i nesto i da se procita usput....

http://www.romanaqueducts.info/

http://www.unrv.com/

a mozda nesto i da se pogleda, cisto da zagolica mastu....

http://www.youtube.com/watch?v=Td92Y-FSoOI&feature=related

@ aco610 i GhostMile

Ljubljana-Beograd bi izbacio bez razmisljanja, nema dosadnijeg puta...ali mi treba taj jos jedan dan koji nemam. Inace ruta koju aco610 predlaze je odlicna i vozio sam je nekoliko puta. Mozda je to jos jedan razlog sto bih se zrtvovao jedan dan autoputem pa bih taj dan koji nemam iskoristio u Dolomitima.

@ svi koje zanima cena trajekta

prosle godine sam se vracao trajektom Ancona-Split, cena kabine sa dva lezaja bez tusa, i motor naravno, bilo je oko 180E. Nesto slicno je i sada Bar-Bari. Na ovom linku koji je postavio perisicboro idite na online booking, odaberite varijantu koja vas interesuje i dobicete ponudjenu cenu.

@ smizla

razmotricu ovo sto predlazes, mada necu imati puno vremena za dodatno svracanje jer taj dan bi trebalo da stignem od Bari-ja do Civitaveccia-e preko pompeje, sto je u najbrzoj varijanti skoro 600km. Sva sreca, krecem u 7.00 iz Barija, a trajek iz Civitaveccije krece u 22.00, a ima i parce autoputa da se malo dobije na vremenu za obilazak Pompeje.

@ Ivke

Iseo je postao nuzna stanica. Stelvio je bio prvobitna ideja, ali je plan promenjen jer prevoj jos nije otvoren u maju, a kasnije ne mogu. Za utehu dobijam passo Tonale i Mendel pass. Verovatno je u planu sledece godine tura samo Alpi sa drugarima iz kluba, pa ce se nadoknaditi propusteno.

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

poz i od mene.veoma lepa tura.ako budes razmisljao o promeni puta umesto lago D'Iseo  ubaci lago di Garda (juzni i istocni deo jezera,onaj blizi Veroni, su pravi raj za turiste).ja sam u Modeni -bice mi drago da te ( ili Vas ) ugostim.ko zna,mozda napravimo i koji kilometar zajedno.

@balkanlover70

Garda jezero je fenomenalno, ali prosle godine sam u povratku sa Dolomita bio u Rivi del Gardi i obisao citav krug oko jezera, ukljucujuci Sirmione, pa je zbog toga ovoga puta pala odluka da idem na Iseo.

Inace, hvala na pozivu, ako iz bilo kog razloga dodje do promene plana, javicu se.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=37643.0

• , 1322 postova

Pompeju obavezno pogledaj,na samom ulazu u Pompeju jedan Napolitanac drzi kiosk i kod njega smo ostavili da cuva motore,naravno,tamo sve kosta pa i to  >:(

Sto se tice Napolija ni za zivu glavu ne ostaviti same motore,uvijek neka neko ostane kraj njih.

Napoli i Palermo su mi bili najneuredniji,najprljaviji i najnesigurniji gradovi  sto se tice cijele Italije  ;)

Sto se tice Napolija ni za zivu glavu ne ostaviti same motore,uvijek neka neko ostane kraj njih.

Zna covek sta prica  :o

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

Sta mogu reci osima da ti pozelim srecan i  bezbedan put i da se lepo provedete i navozate,a ako bog da nadam se da cu se i ja povozati delom Italije.

• ., 437 postova

Pompeja je jedno od najfascinantnijih mesta koja sam u životu video.

Mogao bih da vam pričam i pričam, postavljam fotografije, no se bojim da ne smorim i upropastim temu.

Samo, doktore, ako planiraš da za razgledanje Pompeje odvojiš sat - dva, bolje je i da ne ideš tamo. Lokalitet je ogroman, a svaka kuća, svaki objekat te vuče da zaviriš unutra.

Ako želiš makar nešto da vidiš, pola dana je realnost.

• , 1322 postova

Hvala na savetu, mislim da cu moci da odvojim barem 3-4 sata.

kada kupis ulaznicu za Pompeju,vrijedi dva dana ako se dobro sjecam,3-4 sata mozes obici samo ako trcis  ;D

Gledaj da nikako ne propustis Pompeju  ;)

Hvala na savetu, mislim da cu moci da odvojim barem 3-4 sata.

kada kupis ulaznicu za Pompeju,vrijedi dva dana ako se dobro sjecam,3-4 sata mozes obici samo ako trcis  ;D

Gledaj da nikako ne propustis Pompeju  ;)

Bas zato sto sam gledao da ne propustim i imam samo 3-4 sata! ;D

jeli ti to zaobilazis Umag u sirokom luku ili mi se cini?  ;D

Ne cini ti se...nego neki cudan privatni raspored vikenda, na zalost. Bas mi je zao sto se ne uklapam. Moracu to da ispravim prvom prilikom! ;D

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Kada si vec na putu Bari-Napoli savetovao bih te da svratis u Casertu, Reggia di Caserta je nesto sto zaista vredi videti.

post-4412-12879070295367_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja