Jump to content

Moto Zajednica

Struja za yamahu yzf 750r 96 god

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Ovo je tema koju postavljam za drugara.. Elem, gledao je ovaj motor i trebalo bi da mu se sredi komplet struja jer nesto nije u redu jer crkava cdi(komp) svako koji se stavi.. Ovo je pitanje vise za majstore, jer njega interesuje koliko bi kostalo da se sve to dovede pod konac, uzimajuci za krajnju opciju da treba krenuti od nule.. Unapred hvala  ;)8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900RR

Pa neka bude da treba da se preveze kompletna instalacija,recimo da je komplet struja na motoru neispravna,bar neka okvirna cena,100,150,200e,koliko bi otprilike moglo da bude to?

• Drug član, 1847 postova

priča ide u dobrom pravcu.

pokušaj da odgovoriš, nije ovo gnjavaža,

ajd sad reci kako znaš da instalacija ne valja? jel rađena ili je sanirana neka "nezgodacija", npr boje žica nisu kao što je u manualu,

bilo šta?

napravi razliku između "struja ne valja" i "harnes ne valja".

znači ako je neko brljao sa konektorima ili prevezivao, napiši. ako si imao neke probleme sa punjenjem aku-a ili slično, trokiranjem paljenja itd..

ovakav tvoj nastup je najslađi derikožama, naravno ako ti "tresnem šuške na sto samo da radi" nije problem, ignoriši šta sam te pitao  ;D

Mislim da je glavni problem,sto mu svaki cdi koji se stavi na njega crkne,verovatno dodje negde do nekog spoja koji ga ubija(slabo se razumem oko struje pa se zato izrazavam laicki),ja sam gledao taj motor i koliko sam uspeo da vidim,da je sve nesto prevezano,npr. termostat je stavljen na neki prekidac ako sam dobro razumeo vlasnika,pa se vidi i da su goreli neki osiguraci jer su istopljeni,sve u svemu strujne instalacije u losem stanju,mozda cak tu i nema mnogo posla ali ja posto sam laik pitam koliko bi kostalo da se kompletna instalacija ponovo vrati da kazem u fabricko stanje,da bih znao  orijentaciono  koliko bi mogla da kosta neka manja intervencija na strujnim instalacijama?

-glavno ožičenje, polovno, je klase 50-60 evra a ko bi to prepakovao tamo u lokalu ti bolje znaš (ono pivo i ostalo)

tu su ti ruke najmanja stavka.

-pregled i popravka postojeće instalacije  opet zavisi gde se radi. sve uz predpostavku da imaš ispravan blackbox  tj paljenje.

Nasao sam Cdi(blackbox valjda ;D)ovde na forumu za 80e,polovan,takodje sam se raspitao i ovde kod mog majstora koji mi je takodje rekao da ruke nisu velika stavka,vec da treba da imam ispravne delove...

Zaboravio sam da napomenem bitnu stvar,cdi na motoru je crkavao kad se upali i dodje do 4000 obrtaja,znaci cim predje 4000 obrtaja on crkne,tako mi rece vlasnik motora...

Zaboravio sam da napomenem bitnu stvar,cdi na motoru je crkavao kad se upali i dodje do 4000 obrtaja,znaci cim predje 4000 obrtaja on crkne,tako mi rece vlasnik motora...

hteo si da kažeš - reče prethodni vlasnik?

to su malo čudni simptomi za paljenje da svako uredno krepa na 4000 obrtaja. kako to krepava?

jesi li ti bio u prilici da vidiš to crkavanje ili je samo priča prethodnog vlasnika?

Nisam ja kupio taj motor,nego sam samo isao da ga pogledam,pa se zato raspitujem da li mi se isplati da ga menjam za svoj motor,a nisam bio u prilici da vidim kako to crkne vec mi je samo rekao sadasnji vlasnik tog motora...

ceniš da bi prošao mnogo povoljnije da ga uzmeš tako "feleričnog" pa da se sredi, nago da sadašnji vlasnik to uradi?

takva priča "o ubici samo blackbox-a" ume da prikrije i druge (prave) nedostatke..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja