Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

Ovo bilo kao zejtin... Malo redje... Ma kao voda... Uzasno...

E sada jedno pitanje, mozda glupo mozda ne... Ima li neko zabice za plastike i da li se to ima gde kupiti ili naruciti ili sta god vec?! Pisano je davno o tome u ovoj temi, ali ne znam tacno gde a ikoliko se secam nkog resenja nije bilo.... Treba mi da ne bi ostao bez plastika nacisto... Hehe... :nanana::moto3:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Uzeo sam i set Conti Escape na popustu 16500din, 1150din prednja unutrasnja i 1250din zadnja unutrasnja.

post-10537-0-46457900-1359920229_thumb.jpg

Pa sta uradi sa ovom koja je montirana na slici?! Je** si joj kevu!!!!!! :moto3::moto3: :moto3: :moto3:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6

Skinem danas prednju gumu i vidim da mi je bandas naprsao :( udaren na jednom mestu i pored udarenog mesta sa obe strane ruba linijica gde je pukao <_< Deluje kao da je neko vario i lepo obradio mesto, ne znam kako ih prave u fabrici ali mozda je puko na fabrickom spoju. Sada sam u potrazi za tockom ili mozda da nadjem bandas pa da prepakujem.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6

Razmisljam i o tome, da je skroz pukao bilo bi zanimljivo, bolje sto sam video na vreme.

E sada jedno pitanje, mozda glupo mozda ne... Ima li neko zabice za plastike i da li se to ima gde kupiti ili naruciti ili sta god vec?! Pisano je davno o tome u ovoj temi, ali ne znam tacno gde a ikoliko se secam nkog resenja nije bilo.... Treba mi da ne bi ostao bez plastika nacisto... Hehe... :nanana::moto3:

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Da li pod zabice mislis na gumice kroz koje se plastike fiksiraju za ram? Ako su one u pitanju njih bar nije problem napraviti, neko je ovde dao telefon coveka u Beogradu koji ih lije. Ne bi trebalo da mu bude problem da ih napravi na osnovu uzorka.

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Danas krenuo da ga upalim i nesto me zeza. Merio sam sam akumulator i uopste ga ne puni. Kada ga ubacim u prvu odmah se ugasi. Kada je na copavoj u leru nece da se upali. Sta bi moglo da bude?

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

to sto se gasi kad ubacis u prvu je verovatno zalepila lamela od stajanja, pritisni par puta kvacilo dok radi i turiraj malo da se odlepi od vibracija pre nego sto ubacis u prvu

koliko ti pokazuje dok meris?

pokazuje mi 12.65 ili tako nesto i ne pomera se kad dodam gas cak padne na 12.2.

da nije regler vrisnuo čim ne puni?

Mozda je regler provericu ovih dana. Posle nekoliko minuta rada motora u mestu on se zagrejao ne bas mnogo ali ne znam dali bi trebalo uopste da se greje. Probacu da vidim da nije do nekih osiguraca i otvoricu onaj prekidac na copavoj a moguce da je usla vlaga u reostat.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ako je fabrički regler.. vreme mu je za Joškin..

to smo svi stavili i odlično radi i puni.. beše 50e..

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Zdravo svima,nov sam na ovom forumu...da se nadovezem na temu oko reglera.Poslije izvjesnog vremena ,otprilike pola sata od startovanja, motor pocinje slabije da ide.Mislim da je struja u pitanju,jer karburator je skoro sredjen.Kad ugasim svjetla motor def.bolje radi.Dosta sam citao na ovom forumu o regleru kao velikoj mani na Yamahi ST...Kad dodajem gas svjetla se pojacavaju,takodje i sirena jace radi na vecem gasu u odnosu na ler.Mjerio sam napon:na leru mi je 12V ,na 3000 obrtaja ide do 13,5 sa upaljenim svjetlima,kad izgasim svjetla ide i preko 14.Cini mi se da je ovo normalno...Da li je regler neispravan i treba li da kupim taj Joskin.Ima li neko njegov br telefona?Hvala unaprijed.

• ., 595 postova

mislim da ne bi smeo da ide mnogo preko 14, meni na 3000 obrtaja pokazuje 14.1, sa upaljenim farovima 12. nesto..

edit: moj je i dalje fabricki ali imam joskin broj (ako nije menjao), 063 834 73 97

• ., 595 postova

zaboravih na prvi deo tvoje poruke.

meni se praznio akumulator u voznji sa svetlima (skroz, krene da trokira, ugasi se i nema paljenja bez guranja ili kablova), bez svetala je radio normalno, desavalo se i da ne reaguje na dugme za paljenje 2-3 puta pa upali. mislio sam da je regler + mozda jos nesto, ispostavilo se da sam imao neku budzevinu umesto kucista osiguraca i osiguraca

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

@ sasha:

nije samo kod ST regler problem vec kod svih japanaca malo vremesnijih. mislim da ce se sve resiti kada budes stavio joskin. kod mene na Kle-u je njegov i redi savrseno. 14 je mnogo za struju na motoru.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Hvala puno za br telefona Sasha :)

Sto se tice mog akumulatora nemam nikakvih problema sa njim.On pali iz prve i poslije 20 dana nepaljenja motora.Tako da mi se cini da je regler ipak ispravan...ali da ne gatamo,stavicemo taj Joskin pa sta bude.Koliko vidim svi na ovom forumu ga imaju,pa hocu i ja :)Zbog cega su slaba svijetla,zbog starih sijalica (H4) ili opet zbog reglera ?

• ., 595 postova

@ fruitcake, arakis mi je letos sredio taj problem sa strujom, mislim da sam od njega cuo da je 14 ok za st ali mozda gresim, valjda nisam zaokruzio..:)

razmisljam o voznjama ove godine, taj joskin regler bi mi bas leg'o psihicki..

@milosst, ok :)

mozda ti prepunjava regler, i tad je za zamenu (i meni prepunjava ako je fruitcake u pravu :))

sijalice oslabe vremenom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja