Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Pa hajde napisi sta si radio mozda nekome kome snaga i krajnja brzina ne znace mnogo, bude od koristi. Uostalom kao i svako drugo iskustvo ili savet!!!1zdravo.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda Shadow vt 1100 , Pannonia 250, NSU Prima 175, Tomos APN 6

Zamena igli, dizni i tuba je prilicno prosta i moze da se uradi bez skidanja karburatora. Mislim da svako ko ima malo strpljenja moze da ih zameni, verovatno ima vise srafova da se skinu plastike, rezervoar i filter za vazduh nego na samom karburatoru.

Mislim da se na ova dva linka sve vidi, bitno je da se nameste nivoi benzina u oba karburatora i sigurno ce trebati stelovanje vazduha. Ja sam pitao jednog majstora i trazio mi 30e da ovo uradi. Jedino me malo mucilo stelovanje vazduha i morao sam polako da odvrcem oba srafa dok ne dobije pravilan rad motora u leru. Stelovanje nivoa benzina je prilicno prosto i u manualu ima upustvo da ne bih sada sve objasnjavao :)

Odavde sam narucio

http://www.kedo.de/com/ssl/php/art_detail.php?f_page=ArtDetail&f_param=33072&f_sub=9&PHPSESSID=8143bdc4a241ec4c0ec75d3b66bde0ab

http://www.kedo.de/com/ssl/php/art_detail.php?f_page=ArtDetail&f_param=28768&f_sub=8&PHPSESSID=8143bdc4a241ec4c0ec75d3b66bde0ab

Za kraj da kazem da mi je motor pre ovoga trosio sa skroz spustenim iglama 6-6,5l na 100km a sada 4,5l/100km na otvorenom, po gradu nikada nisam ni merio. Na oko 2500km otplacuje ulozeno :)

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

jel ima neko drzac za noge za suvozaca. covek koji je uvezao motor je skinuo te drzace sa sve onim alujminijumskim delom zbog manje carine. fale inace i zmigvci i retrovizori, ali to otom-potom. za sad mi trebaju samo drzaci za noge. ako neko ima neka se javi, ili neki link gde moze da se naruci. razmisljam se da ih pravim, ali original je original. hvala.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Zdravo svima,

Ima li neko možda termostat za ST ?Na mom motoru ga nema...

Samo termostat bez kućišta ili sa kućištem ako ne može drugačijie ? Od kojih sve motora paše ako ne nadjem originalni od Tenere ? Hvala !

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Evo ja da prenesem moje utiske nakon ugradnje seta za smanjenje potrosnje goriva. Za vikend sam isao do Ulcinja i presao oko 900-1000km, islo je nas 10 pa je voznja po kisi bila od 70 do 130 km/h da kazemo u proseku oko 100 km/h. Potrosnja mi je bila 4,5l na 100km :moto3:

Snaga je dosta smanjena, do 120km/h nije drasticna ali preko toga je dosta ustrojena, mislim da ne moze da predje 150km/h. Stavio sam igle na pola i sada sam mislio da ih malo dignem i ako budem mogao da namestim potrosnju na nekih realnih 5-5,5l na 100km. Ako nekoga bilo sta interesuje ja cu rado da odgovorim, sve sam sam radio sem sinhronizacije karburatora.

Pozdrav!

Obavezno podigni potrosnju na fabričkih 5-5,5l na 100km (do 120kmh brzine). Zašto? Ljudi ne znaju ali benzin zapravo hladi motor (čelo klipa) a kadda je smeša siromašna raste temperatura agregata.to ćeš primetiti da ti se pali često ventilator po gradskoj vožnji (a inače se retko pali), to nije toliki problem za agregat ali jeste za vođice ventila (gumice) koje se ukrte i popucaju i tada motor počinje da troši ulje... takođe može doći do još komplikacija oko ventila i početka izduvne grane ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 37 postova

bolje prvo migavce i retrovizore pre svega zbog bezbednosti u saobracaju, zadnje nogostupe ces lagano.

Migavci i retrovizori nisu problem, njih cu lako da nadjem, ali veci su mi problem nogostupi. ne znam koliko je pametno da ih pravim od cevi 10mm kvadratne? :lud: evo i slika nakon duzeg vremena: post-29584-0-39733000-1370694386_thumb.jpgpost-29584-0-28064000-1370694484_thumb.jpgpost-29584-0-78024200-1370694579_thumb.jpg

p.s. Ove drzace sam improvizovao za privremeno. ajde pomagajte gde mogu da ih nadjem, i koliko kostaju.

Promenio član djidja1987

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Zasto ne pokusas da nadjes preko nekog moto otpada, mislim da jedan takav postoji u Vojvodini i delove nabavlja iz Madjarske. Na e bay u ponudi je kompletan desni nosac nogostopa po ceni od 32 dolara a levi po ceni od 15,50 dolara, ali s obzirom na to kolike su postarine mislim da je moto otpad prihvatljivija varijanta. Imaju i sajt www.motootpad.rs i kontakt telefon 063 592 404. Nemam nikakvih iskustava sa njima ali je valjda neko na forumu saradjivao pa zna vise.

1zdravo.gif

• U prolazu, 37 postova

Zasto ne pokusas da nadjes preko nekog moto otpada, mislim da jedan takav postoji u Vojvodini i delove nabavlja iz Madjarske. Na e bay u ponudi je kompletan desni nosac nogostopa po ceni od 32 dolara a levi po ceni od 15,50 dolara, ali s obzirom na to kolike su postarine mislim da je moto otpad prihvatljivija varijanta. Imaju i sajt www.motootpad.rs i kontakt telefon 063 592 404. Nemam nikakvih iskustava sa njima ali je valjda neko na forumu saradjivao pa zna vise.

1zdravo.gif

Zvacu ih pa cu videti sta ce da mi kazu mozda ne rade subotom, ipak je original original. Sad mi nije jasna razlika u ceni izmedju levog i desnog :stabre:. I jos me zanima (ko je imao iskustva) jel pasu od nekog drugog motora, da ne trazim konkretno za XTZ 750.

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

Jel tebi treba jos ona kapica za svecicu ili si se snasao????? Ufff taj kresic bi mojoj legao ko samar budali :P :P

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

gosn sumar gde uzimas tu ipone 20w-40 polusintetiku? u guevari nema. ne mogu da pronadjem nikakvu polusintetiku u toj gradaciji, najpribliznije je bardahl 20w-50..

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

Jel tebi treba jos ona kapica za svecicu ili si se snasao????? Ufff taj kresic bi mojoj legao ko samar budali :P :P

Mene osamarili danas... lepo cucnuo na teneru kresic...

Da ima u tosinom bunaru........

Ovako, mere za ove rolere su 18mm unutrasnji i 35.2 spoljasnji precnik....... moj vam jesavet da ih pravite od gume a ne od plastike kakvi su i na motorima....... manje zvece........ to je ono sto sam jaustanovio a vi kako god............

Mene osamarili danas... lepo cucnuo na teneru kresic...

jesi li ti resio karbove??????

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Ovako, mere za ove rolere su 18mm unutrasnji i 35.2 spoljasnji precnik....... moj vam jesavet da ih pravite od gume a ne od plastike kakvi su i na motorima....... manje zvece........ to je ono sto sam jaustanovio a vi kako god............

Pa jel to uopste neophodno... cemu uopste sluze?

Kada sam skinuo dotrajao dotrajao sa moje STare .. cenim da je original, bio je od one tvrde pene..sa perforacijom :neznam:

Ti rece negde napred , da imas neki viska ... ja se obradova ko deda na penziju ... :lol: ...znaci ipak mala privreda 1hmm.gif

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Danke danke... probaću da nađem neku gumu pa ću da vidim šta mogu da uradim...

• U prolazu, 37 postova

Ljudi pomagajte! Imam problem sa mojom ST. Upalim motor lepo pod saug, radi 15-20 sec, vratim saug i nastavi da radi tako normalno u leru. e sad, problem je kada naglo dam gas, motor pocne da se gusi i trese se nesto oko masine(traje 1-2.sekunde), a nekad hoce i da se ugasi. zatim kad hocu ponovo da ga upalim on malo duze vergla i upali. Kada mu dajem gas postepeno nemam taj problem.isti slucaj je i kada je masina zagrejana. Takodje sam primetio kada radi pod pun gas hoce da izbacuje crni dim na auspuh. Dajte molim vas pomagajete ili ako ima neki link o tome znacilo bi mi. :care:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja