Bigor 8195 Napisano Januar 12 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ester? Nije do manola, do estera je. A i realno nema smisla sipati full sintetiku u motor koji je predvidjen za api SE ulje, sto mu dodje standard iz sedamdesetih godina.Ma ne bih ga ja ni sipao vec sam slucajno nasuo ATF u motor koji sam izvadio iz drugog i nasuo u flasu od od ulja koje je vec bilo u motoru. Kontam sta ce mi 2 deca ulja, daj da saspem, sreca se sjetih prije nego sto sam ga upalio To se samo meni moze desiti.Odna brze bolje uzeh od Dekija ovaj manol jer je bio neki praznik ili vikend, pa su radnje bile zatvorene. U glavnom leti na proljece, bar sam motor isprao s njim Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 729 Napisano Januar 12 Drug član, 651 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan manol su super ulja generalno, samo da se pogodi sta odgovara. U tdmu ono vtwin super radilo. Posle njega sam jednom sipao silkolene, isti djavo. Ja svima preporucivao mannol, ko god ga probao bio zadovoljan. E sad u VFR godinama sipan catrol power 1, nije ga trosio, menjac perfekcija. Ja sipao mannol 10w40, drugi menjac, ne svidja mi se uopste. Nisam verovao da moze toliku razliku da napravi ulje. Videcemo na prolece kad se vratim na castrol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15849 Napisano Januar 12 Integrisan, 8237 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih probao lakšu gradaciju, 15W50 ili čak 10W40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 729 Napisano Januar 12 Drug član, 651 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Za tdm? Tdm prodat prosle godine, sta sadasnji vlasnik sipa, nemam pojma. Kao sto rekoh, najlepse je radio sa mineranim auto uljem FAM 20w50 :D. Menjac necujan, salta se kao VFR sa castrolom iznenadjujuce malo ga i trosio, ko vozio 3vd zna kako ume da srkne ulje povremeno. A za VFR, sipacu ono sto je provereno radilo i toliko. Dobio dete prosle godine, tako da maltene i ne vozim motor, nemam ni vreme da experimentisem sa uljima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 12 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cek, sipao si auto ulje u motor s mokrim kvacilom i radilo Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2204 Napisano Januar 12 Drug član, 1384 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Lubrikant i mene to interesuje kakve je posledice ostavilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 729 Napisano Januar 12 (promenjeno) Drug član, 651 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, Bigor said: Cek, sipao si auto ulje u motor s mokrim kvacilom i radilo Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Sto da ne radi, to su ulja stare specifikacije (SG), nemaju aditive za smanjenje frikcije. Transalpinu i Transfaragasan sam odvozio na tom ulju, ako tamo nije proklizala lamela nece nigde, kao sto i nije Te godine se bas vozio po brdima i planinama, Transalpina i Transfaragasan, Isao jednom do Bugarske da obidjem Buzludzu, pa drugi put Beklemeto pass, plus lokalno. I posle njega sam jos jednu zamenu terao FAM, znaci presao je skoro 10 000 s njim. Pre toga, kad sam ga uzeo imao je ipone u njemu, pa samo ja sipao Elf, silkolene, mannol pa onda FAM. Oko 25 000 sam presao njime. Drugar je suzuki gs750e vozio na auto ulja godinama. Opet bitno je da se gleda api, a auto ulja prednjace u odnosu na motore bas, imaju mnogo vise aditiva. Ne kazem da treba da se voze, pogotovo sto sad ima izbora svakakvih moto ulja za svaciji budzet, nego eto, ja bio radoznao i ubedjen da nece nista da mu bude Promenio Januar 12 član JoeD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 12 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da ima neko gori i od mene Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2524 Napisano Januar 12 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2050 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, JoeD je napisao: Ester? Nije do manola, do estera je. A i realno nema smisla sipati full sintetiku u motor koji je predvidjen za api SE ulje, sto mu dodje standard iz sedamdesetih godina. Od kada sam kupio STenete samo sam jednom sipao Bardal i od tada samo Ipon ful sintetiku l nemam nikakvih problema. To što u vreme kada su se STenere i slične mašine proizvodile ful sintetika nije ni postojala ne znači da im ne prija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1306 Napisano Januar 12 (promenjeno) MZ Rider, 4154 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Arso je napisao: Od kada sam kupio STenete samo sam jednom sipao Bardal i od tada samo Ipon ful sintetiku l nemam nikakvih problema. To što u vreme kada su se STenere i slične mašine proizvodile ful sintetika nije ni postojala ne znači da im ne prija. meni na XT klizala lamela non stop sa bardalom, sipao jednom motorex 15/50 i prestalo da kliza kvacilo(nastavio da mu sipam jos motorex), na otprilike 25/30.000km koliko je pesao kod mene(zamena na svakih 5000km bila). Sad sikloline 10/50 u ovu kamilu sipam i nema problema. A auto ulja odavno sipam u skuter koji je kod mene presao skoro 160.000km za 6 godina... Promenio Januar 12 član Šumi Zmajček Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 12 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni pocela proklizavati kada sam nasuo Silkolene ali nije to do ulja jer bolje nikad sipao nisam vec se lamela istrosila. Sutra ce stigne roba pa je Boze zdravlja mijenjamo komplet. Vidjecemo kako ce biti.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 14 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Roba stigla, pa sam se i bacio odma na posao.Iskreno sam sumnjao na vecu istrosenost korpe ali jedva da je pola milimetra sve skupa.I opet mi se mota po glavi da bi moglo biti do silkolene ulja jer prije toga nisam primjecivao da je lamela priklizavala.Mada sam i ja zustar na startovanju, pa sam je mozda i spalio, bas se vidi razlika, mnogo su tamnije stare.Uzeh i kocione plocice, nesto bas i nisam zadovoljen. Nekako ne osjetim da koce kao stare, mada to jedva malo da sam probao po garazi jer snijega puno dvoriste. Takodje i led sijalice, tek one su haos. Napravljene su tako da kad kratko podesis dugo bije u nebo. Pola dana sam se igrao s njima i nisam ih ustelovao, bas sam razocaran zbog toga.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2282 Napisano Januar 15 Drug član, 542 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Bigor i normalno je da ne koči dobro dok ne legnu pločice. Po svakoj zameni pločica provozam motor bar desetak kilometara sa što češćim kočenjima, naravno bez jurcanja, i tek tada dobijem solidno kočenje. Ono pravo bude tek kasnije. Opasno je to sa novim pločicama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2524 Napisano Januar 15 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2050 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li led sijalice sa projektorom? Koliko sam čuo, što ne mora da znači da je tačno, teško je naštelovati svetla sa led sijalicama bez projektora naročito ako su stakla fara sa brazdama koje svoju svrhu imaju ukoliko je reč o klasičnim sijalicama sa vlaknom. Promenio Januar 15 član Arso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 15 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jesu sa projektorima, taj projektor gori stalno i ja sam smatrao da je to dugo svjetlo ali kad upalim dugo pali se sijalica koja reflektuje svjetlost od unutrasnjosti fara i baca na gore. Drugcije se ne moze okrenuti niti povezati, sumnjam da su napravili gresku u fabrici s povezivanjem i samo stanjcaju bez da je iko komtrolisao.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6369 Napisano Januar 15 Drug član, 4273 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li ono TRW Sinter kočione pločice??Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 15 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Rece mi prodavac da je meksi sinter, sta god mu to znacilo, da TRW suПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano Januar 15 Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram i nove Mitasice ali ovde jos sure sa cijenom kao da ih kralj Carls pravi. U svabiji oko 200 eura komplet ali bi morao da ih sacekam do aprila. Opet ove moje jeste da me nisu izdale ali stvarno krajnje vrijeme da ih mijenjam sto prije, pa cu vidjeti sta cu izhendlovatiПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2524 Napisano Januar 15 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2050 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Bigor je napisao: Rece mi prodavac da je meksi sinter, sta god mu to znacilo, da TRW su Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Ja već godinama na EBC diskovima koristim EBC sinter . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8735 Napisano juče u 10:31 Drug član, 2987 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 12/30/2025 at 8:34 AM, živke said: edit: Kako beše, iz CH se obično ne uvoze kod nas ? Čini mi se da sam nekad ovde pročitao da im je nešto smanjena snaga zbog A2, pa ne može da se uradi AMSS. Ima li uopšte smisla uvoziti ovaj motor u 2026 godini ? Aj da ponovim pitanje. Kakva je situacija, ako je u CH registrovana na 25kw, nema šanse da se dobije AMSS uverenje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 246 Napisano pre 20 sati Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Ima dve nadlezne ustanove koje mere snagu,i ako ne odstupa jakoizdaju potvrdu za registraciju,kostala je oko deset iljada lane,jedna je negde na pancevackom drumu,druga neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8195 Napisano pre 17 sati Drug član, 3136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da ponovim pitanje. Kakva je situacija, ako je u CH registrovana na 25kw, nema šanse da se dobije AMSS uverenje ?Ja to u opste ne bih razmatrao kao mogucnost uvoza, eno kolegi BMW jos cuci na carini i najvjerovatnije ce u kobaje.Ako se moze naci u punoj snazi ok, ovo sve drugo macka u dzakuПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16750 Napisano pre 14 sati moto merkat °°, 5015 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, živke je napisao: Aj da ponovim pitanje. Kakva je situacija, ako je u CH registrovana na 25kw, nema šanse da se dobije AMSS uverenje ? Ima ali kosta (a vec je sve poskupilo) meri se snaga na dinamometru i prilaze na pregledu, naravno fabricka sa skinutim blokadama ako ih ima eventualno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...