Arso 2538 Napisano April 12 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 4. 2026. at 21:37, Desmo je napisao: Obavezno butt plug i neka mačka da miševi ne naprave vikendicu. Rezervoar može pun ali to gorivo ima rok trajanja mislim da ne bi smelo vise od 6 meseci da stoji Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje 26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6468 Napisano April 12 Drug član, 4313 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Hristos vaskrse, drage kolege.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1088 Napisano April 13 (promenjeno) Zainteresovan, 731 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 4. 2026. at 18:20, Bigor je napisao: Od kad ja nisam bio u temi Ja sam stavljao 150 jer uvjek neka igranka oko nabavke originalnih 140. Prosle sednice skinuo 150 i stavio original dimenziju. Imam sad osjecaj da ne znam da vozim Ali mi se cini da je vise do toga sto su 150 bile potrosene skoro do kraja i dobile oblik pecurke, pa je bio bas tezak za obaranje tako da moj glas ide original dimenziji. Da, cini mi se ipak da 150 nece lepo da legne i upravljanje ce biti teze kao sto kazes. Najverovatnije cu ici na varijantu 90/90-21 i 130/80-17: Ovo je najniza cena koju sam u Srbiji nasao za komplet guma iz istog seta. A CST nisu uopste lose gume iako su kineske. Vozim ih na 450MT i drze se odlicno na putu. Promenio April 13 član Marko81 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9306 Napisano April 13 Ne silazi, 3194 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Marko81 Koliko si prešao sa emtejcem ? Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3555 Napisano April 13 Drug član, 1505 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Arso said: Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje 26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. Sipaj 200-300ml ulja na prolece isperi i naspi svezih 26L 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1088 Napisano April 13 (promenjeno) Zainteresovan, 731 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, živke je napisao: @Marko81 Koliko si prešao sa emtejcem ? Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ? Zivke, jos uvek nisam nabio prvih 1000 km ali sam blizu. Nisam imao bas mnogo vremena da mu se detaljnije posvetim ali kako dolazi lepo vreme tako dolaze i novi kilometri. Ono sto trenutno mogu da kazem za MT-a jeste sledece: nov motor! Kada kazem nov pre svega mislim na tehnologiju i geometriju. Balansiran, povozan, lagan, odlicne kocnice. Ja mozda i nisam neko ko je do sada promenio mnogo motora, ali ono sto sam do sada vozio (a teneru jos uvek vozim) jesu motori koji pripadaju 20-om veku - MT je 21 vek! Ja i dalje volim teneru, na njoj se uvek osecam dobro ali je u odnosu na MT glomazna i kocnice su joj katastrofa! Sve u svemu veliki pomak u voznji sa MT-om u odnosu na teneru. U krivine ulazi kao "u sira"! Kocim "kao mator"! Jedini veci minus u odnosu na teneru je ajnslag koji je iznenadjujuce mali! Tenera je jos uvek ziva, trosi ulje, malo teze pali nakon duzeg stajanja ali i dalje se redovno vozi! Motor star 37 godina. Za MT ne verujem da ce izdrzati ni polovinu tih godina, ali tako je to danas u svim sferama pa i u proizvodnji motora... Promenio April 13 član Marko81 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beovulf 70 Napisano April 21 U prolazu, 62 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Peugeot Elyseo, Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 4godina druzenja sa Tenerom doslo je vreme za promenu.. Stigla je Honda CBR1100XX, inace Tenera je jos uvek tu tako da se sada druze. Imam 20 i kusur godina i oba motora su mi lepsa od bilo kojih novijih, Tenera je inace moj prvi motor Honda drugi. ST je jos uvek na oglasima tako da dok se ne proda druzimo se. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8309 Napisano Ponedeljak u 20:27 Drug član, 3163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan .Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 664 Napisano pre 3 sati MK "Triumph" Zaječar, 352 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: GSX1300RR M4, XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Osvajali smo planinske vrhove danas. Tupižnica, 1162 mnv, u pozadini se vidi Rtanj. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1088 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 731 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @Mire019 prelepe slike...tenera je "Built to Last" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...