Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
On 9. 4. 2026. at 21:37, Desmo je napisao:

Obavezno butt plug i neka mačka da miševi ne naprave vikendicu. Rezervoar može pun ali to gorivo ima rok trajanja mislim da ne bi smelo vise od 6 meseci da stoji

Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje  26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4313 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Hristos vaskrse, drage kolege.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 731 postova
  • Motocikl: XTZ750 | 450MT
On 11. 4. 2026. at 18:20, Bigor je napisao:

Od kad ja nisam bio u temi emoji23.png
Ja sam stavljao 150 jer uvjek neka igranka oko nabavke originalnih 140. Prosle sednice skinuo 150 i stavio original dimenziju. Imam sad osjecaj da ne znam da vozim emoji23.png
Ali mi se cini da je vise do toga sto su 150 bile potrosene skoro do kraja i dobile oblik pecurke, pa je bio bas tezak za obaranje tako da moj glas ide original dimenziji.

Da, cini mi se ipak da 150 nece lepo da legne i upravljanje ce biti teze kao sto kazes.

Najverovatnije cu ici na varijantu 90/90-21 i 130/80-17:

CST CM-617.png

Ovo je najniza cena koju sam u Srbiji nasao za komplet guma iz istog seta. A CST nisu uopste lose gume iako su kineske. Vozim ih na 450MT i drze se odlicno na putu.

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3194 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Marko81 
Koliko si prešao sa emtejcem ? 
Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ?

• Drug član, 1505 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six
21 hours ago, Arso said:

Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje  26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. 

Sipaj 200-300ml ulja na prolece isperi i naspi svezih 26L

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 731 postova
  • Motocikl: XTZ750 | 450MT
Pre 10 sati, živke je napisao:

@Marko81 
Koliko si prešao sa emtejcem ? 
Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ?

Zivke, jos uvek nisam nabio prvih 1000 km ali sam blizu. Nisam imao bas mnogo vremena da mu se detaljnije posvetim ali kako dolazi lepo vreme tako dolaze i novi kilometri. Ono sto trenutno mogu da kazem za MT-a jeste sledece: nov motor! Kada kazem nov pre svega mislim na tehnologiju i geometriju. Balansiran, povozan, lagan, odlicne kocnice. Ja mozda i nisam neko ko je do sada promenio mnogo motora, ali ono sto sam do sada vozio (a teneru jos uvek vozim) jesu motori koji pripadaju 20-om veku - MT je 21 vek! Ja i dalje volim teneru, na njoj se uvek osecam dobro ali je u odnosu na MT glomazna i kocnice su joj katastrofa!

Sve u svemu veliki pomak u voznji sa MT-om u odnosu na teneru. U krivine ulazi kao "u sira"! Kocim "kao mator"!

Jedini veci minus u odnosu na teneru je ajnslag koji je iznenadjujuce mali!

Tenera je jos uvek ziva, trosi ulje, malo teze pali nakon duzeg stajanja ali i dalje se redovno vozi! Motor star 37 godina. Za MT ne verujem da ce izdrzati ni polovinu tih godina, ali tako je to danas u svim sferama pa i u proizvodnji motora... 

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Peugeot Elyseo, Yamaha Super Tenere

Nakon 4godina druzenja sa Tenerom doslo je vreme za promenu..

Stigla je Honda CBR1100XX, inace Tenera je jos uvek tu tako da se sada druze. Imam 20 i kusur godina i oba motora su mi lepsa od bilo kojih novijih, Tenera je inace moj prvi motor Honda drugi. 

ST je jos uvek na oglasima tako da dok se ne proda druzimo se. 

20260420_161334.jpg

• Sviđa mi se 6

• MK "Triumph" Zaječar, 352 postova
  • Motocikl: GSX1300RR M4, XTZ 750

Osvajali smo planinske vrhove danas. Tupižnica, 1162 mnv, u pozadini se vidi Rtanj. 

20260502_131219.jpg

20260502_132859.jpg

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja