Bilke 0 Napisano Maj 13, 2017 U prolazu, 13 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozz narode...Zanima me ima li neko iskustva sa ubacivanjem agregata od TDM 850 u ST.Kako se motor ponasa sa jacim agregatom?Kakve su prepravke na ramu da bi se ubacio 850 itd itd? Svaka informacija je dobro dosla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 969 Napisano Maj 13, 2017 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Bilke said: Pozz narode...Zanima me ima li neko iskustva sa ubacivanjem agregata od TDM 850 u ST.Kako se motor ponasa sa jacim agregatom?Kakve su prepravke na ramu da bi se ubacio 850 itd itd? Svaka informacija je dobro dosla Ako se ne varam,kolega Harry vozi jednu takvu namunjenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Harry 179 Napisano Maj 13, 2017 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam,kolega Harry vozi jednu takvu namunjenuTrenutno ne vozi... :-D Polomio sam radilicu tako da sad imam dve..... A nisam ja pakovao agregat u ST tako da ne znam sta bi eventualno bilo za prepravki... Mogu ti reci da je isla kao nevreme ali sivonja kao sto sam ja, tocak,stepenice.... Pukao mi ram na dva mesta pa sam ojacavao..Prezadovoljan u svakom smislu... :-) Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6068 Napisano Maj 15, 2017 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan A tdm900 u xtz750??Vozim motor a nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 15, 2017 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Nerazumem, zasto bi neko uopste hteo da ubaci motor od tdm u teneru. Neka kupi tdm a onda i on je dzabalesku motor (slicno godiste) . Mislim tenera ionako i bez ikakvih prepravki ide sasvim odlicno a ako neko zeli brži motor onda nek pazari nesto novije. Valjda to sto neko vozi STeneru samo po sebi nesto kaze: mator sam za divljanje, a kod motora mi je bitna udobnost I pouzdanost. Nemam gomilu para, volim malo življu voznju i ponekad malo prasnjavog puta i zato ne vozim AT ili GS nego ST. Mislim ipak je ta prepravka malo komplikovanija radnja od izvadi ovaj i stavi onaj, ili sam ja mozda ipak malo omatorio pa nemam zivaca za sve te zajebancije. P. S. Ne mogu da verujem da je u Zrenjaninu moja ST bila jedina na skupu. Sent from my SP6.2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Maj 15, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, deki295 said: Nerazumem, zasto bi neko uopste hteo da ubaci motor od tdm u teneru. Neka kupi tdm a onda i on je dzabalesku motor (slicno godiste) . Mislim tenera ionako i bez ikakvih prepravki ide sasvim odlicno a ako neko zeli brži motor onda nek pazari nesto novije. Valjda to sto neko vozi STeneru samo po sebi nesto kaze: mator sam za divljanje, a kod motora mi je bitna udobnost I pouzdanost. Nemam gomilu para, volim malo življu voznju i ponekad malo prasnjavog puta i zato ne vozim AT ili GS nego ST. Mislim ipak je ta prepravka malo komplikovanija radnja od izvadi ovaj i stavi onaj, ili sam ja mozda ipak malo omatorio pa nemam zivaca za sve te zajebancije. P. S. Ne mogu da verujem da je u Zrenjaninu moja ST bila jedina na skupu. Sent from my SP6.2 using Tapatalk Okačih li ja svojevremeno video snimak sa okupljanja italijanskih teneraša? Jel nas nešto sprečava da se okupimo nekog vikenda, provozamo nešto pohasamo, isfotkamo i raziđemo u sreći i veselju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 15, 2017 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za, uvek za. Ali opet, nikog neznam licno, neke sam upznao na ostrvici ali i to, dvoje, troje i sad ja malo nesto da organizujem. Ajde vi stari vuci izdogovarajte nesto, nemoramo samo mi Stenerasi, mogu i bivsi slobodno, da se malo podsete "kako je too nekad biiilo" ;-) Sent from my SP6.2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Maj 15, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, deki295 said: Ja sam za, uvek za. Ali opet, nikog neznam licno, neke sam upznao na ostrvici ali i to, dvoje, troje i sad ja malo nesto da organizujem. Ajde vi stari vuci izdogovarajte nesto, nemoramo samo mi Stenerasi, mogu i bivsi slobodno, da se malo podsete "kako je too nekad biiilo" ;-) Sent from my SP6.2 using Tapatalk Pa čemu onda služi ova tema na forumu? Samo nije to problem nego kada se nešto ovako pomene svi su oduševljeni i na tome se završava. Niko da da neki predlog nego svi čekaju da neko drugi to izorganizuje umesto da se lepo doigovorimo i usaglasimo oko mesta i datuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Maj 15, 2017 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Treba neko pametan da postavi datum mesto (lova) I ST druzina da se skupi pa ko doso dobro dosao bice petoro ljudi sigurno koliko da neprsne zurka Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Maj 16, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, salesvaba said: Treba neko pametan da postavi datum mesto (lova) I ST druzina da se skupi pa ko doso dobro dosao bice petoro ljudi sigurno koliko da neprsne zurka Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka Tenere i STenere!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Harry 179 Napisano Maj 16, 2017 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan I hyper tenere :-D Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Harry 179 Napisano Maj 16, 2017 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Valjda to sto neko vozi STeneru samo po sebi nesto kaze: mator sam za divljanje, a kod motora mi je bitna udobnost I pouzdanost. Tooo, nije istina... :-D šta više, ne znam ni jednog normalnog na ST!Tacno zamisljam Popsija kako stoji sa flajkom piva i priča o udobnosti i pouzdanosti motora, laganoj vožnji i tako to... I prica se nastavlja u pravcu stepenicarenja, kako braca afrikacni imaku koji milimetar manju pišu od nas (da su nam živi i zdravi :-* ), preskakanju kojekakvih šestotki na Ralji, preletanju preko lezeceg,al bar pola metra od zemlje da se odvojim...I onda na vec 10ak konja vise od AT, dodas jos malo sa tdm agregatom i koji Nm više gde na kolenu iz krivine trecom izlazis na zadnjem... Ahhh....Ko zadnji stigne, plaća turu :-* Šalu na stranu... Imam TDM agregat u ST i mnogo volim kad vidim onaj zblanuti pogled upucen od ljutih vozaca zujki i nejkeda.... Iiii afrikanaca No, da budem politicki korektan, svako ima prava da radi sa svojim motorom sta hoce. 850ccm u ST je po meni mnogo dobra stvar. 50% se slaze, 50% ne...Ljubi bratПослато са LG-D855 уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 16, 2017 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, i ja nista protiv ne bih imao da sam kupio takvu preradjenu teneru,dapače verovatno bih i ja uzivao u dodatnim kapacitetitima motora, samo sam mislio da mi tako nesto ne bi padalo napamet dok mi je god čitava radilica ;-) i dok bajk vrti kako treba. Zvuci previse komplikovano, mozda zato sto se ne razumem u mehaniku, neznam a mozda ipak i nije toliko zajebano jelte, za nekog ko se bakće masinama 20tak i kusur g. Sent from my SP6.2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Maj 16, 2017 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, deki295 said: Nerazumem, zasto bi neko uopste hteo da ubaci motor od tdm u teneru. Neka kupi tdm a onda i on je dzabalesku motor (slicno godiste) . Zato što je XTZ sposobnija van asfalta i na stepenicama od TDM-a a TDM ima više konja od XTZ. Jednostavno, zar ne? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 969 Napisano Maj 16, 2017 Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Povodom tog okupljanja je bilo reči pre nekih dve godine,na 25 godina od izlaska prve STenere..Čak smo nešto se i interno,preko mail-ova dogovarali ali na kraju nismo ništa dogovorili.. Ja sam uvek ZA-samo da se kaže tu i tu u to vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 16, 2017 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja čekam neki predlog, netreba nista grandiozno, sto se mene tice, posto sam iz zemuna meni bi odgovaralo i pravac smederevo pa da se tamo nadjemo recimo na mestu gde je skup u smederevu da bi drugari sa juzne i istocne strane brze i lakse stigle, a moze i prema divcibarima takodje ni fruska gora nije daleko. A ako se nista ne dogovorimo na kraju ima i skup u Ćupriji, bice dobrih koncerata pa mozemo i tamo da se skupimo, to je uskoro mada ja bih ipak pre toga nesto i negde..... Neka baci jos neko neku sugestiju, mozda se ipak nesto i dogovorimo. Sent from my SP6.2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Maj 16, 2017 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan znam bar 5 STenerasa koji ce ici na Taru na Xross.. sledeci vikend mislim da je 27 i 28. Tako da mozemo i tamo da se nadjemo, pa zasednemo npr u subotu svi u neku kafanicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Maj 17, 2017 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Jel to u necijoj organzaciji taj kros na tari ili ovako privatno se drugari dogovorili da se nadju i da voze Sent from my SP6.2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 17, 2017 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Xross je najveća i najposećenija Hard Enduro trka u Srbiji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Afro 8 Napisano Maj 19, 2017 U prolazu, 57 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha XTZ750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, jel moguce da mi vuce malo u jednu stranu zato sto je jedan stap ima malo manje ulja nego drugi? Skidao sam viljuske I vidim da jedan malo vise mućka ulje...u svakom slucaju ga moram menjati, ali se pitam da li bi to mogao biti uzrok? Koje ulje koristite u viljuskama, kad smo vec kod toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 19, 2017 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Aj proveri prvo zasto je otislo ulje iz tog stapa... Trebalo bi da mozda vuce kad kocis ili dodajes gas ( razlika ulja ili tvrdoca vila), ali to je i slicno kod lupanog/krivog stapa.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Afro 8 Napisano Maj 20, 2017 U prolazu, 57 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha XTZ750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 2017-5-19 at 8:54 PM, Gvozden said: Aj proveri prvo zasto je otislo ulje iz tog stapa... Trebalo bi da mozda vuce kad kocis ili dodajes gas ( razlika ulja ili tvrdoca vila), ali to je i slicno kod lupanog/krivog stapa.. Ne vuce tada... samo kada pustim ruke sa volana. Kod mene je trecu godinu, kapiram da je ovaj pre mene slupao, ja sam pao u avgustu, ispravljao sam kod Dragana Čarobnjaka stapove I trouglove...sad je motor kao pre mog pada. Pokusavam da ga sredim sto bolje pa sistemom eliminacije otklanjam "kvarove". Moja predpostavka je da kada promenim ulje u vilama mogu dalje da vidim da li je to bio problem sto vuce u desno. Ulje moram menjati, kada otvorim videcu da li su opruge iste duzine I da li je sve unutra uredu. Ako nastavi da vuce po tome cu znati da li je ram kriv. Ovo mi je vrhunska prilika da naucim teneru u sraf....za ne daj Boze na offu Baj d vej, pocnite da se organizujete za Staru Planinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 20, 2017 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvek za, al dok ne okacim tablicu... samo tastaura ratnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Maj 29, 2017 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari hteo bih da sipam Motul 5100 technosintese sta preporucujete koju gradaciju,dobro bi doslo I neko iskustvo sa pomenutim uljem.Hvala Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko07 282 Napisano Maj 29, 2017 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Momci, ima li neko na prodaju zadnji levi nosac fuzastera za STenaru? Pre nekog vremena porucio fuzastere, juce izadjem da ih stavim i ... nema nosaca za levi... Ne znam sta se desilo, ne secam se kada sam poslednji put skidao pa ne znam ni da li sam izgubio, ispao u voznji ili sta god... U svakom slucaju ako neko ima da proda, javite se, devojku nece jos dugo drzati hrabrost da prvi put sedne na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...