tamburski 16 Napisano Jun 30, 2013 U prolazu, 67 postova Lokacija: DOLOVO KOD PANCEVA Motocikl: xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan proda zver(xtz 750) kupi mace(xrv 750) i posle 5 dana ima troska i za kanap za vesanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djidja1987 0 Napisano Jun 30, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan proda zver(xtz 750) kupi mace(xrv 750) i posle 5 dana ima troska i za kanap za vesanje pa zasto si to uradio, neki poseban razlog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 1, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' neko menjao gumice glavnog kocionog cilindra? Ja sumnjam u njega posto imam problem sa kočenjem. Pre dašnjeg problema sam tri puta (jednom majstor)cistio klipove misleci da zbog zaprljanosti nece da vraca plocice i koci sve vreme u vožnji. Ručica kočnice je bila sve meksa i meksa. Sada je ceo sistem put vazduha pa ne mogu da ga ozračim. Probacu sutra sa spricem ili vakum pumpom. Šta predlažete? hm... pošto imam neka lična iskustva sa kočnicama ajmo redom: da ti ne dihtuju gumice curelo bi ti kočiono po čeljustima da li imaš fabričke klizače tj. nosače pločica il je neko turio šrafove... ako su šrafovi tu ti je problem... pločica se zaglavi na navoj ukosi krene da koči sve vreme vožnje usija ar ulje i ono izgubi svojstvo tj ručica postane slinava koje ti je ulje u kočionom sistemu...ako ga nisi odavno promenio promeni - postoji tester za AT ulje kojim vidiš ako se skupilo vlage u njemu... nestavljaj običnno za kola nego ono što kaže fabrika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 30 Napisano Jul 1, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malopre sam zavrsio posao,ipak je bilo do vazduha u sistemu. Spricem sam ga izvlacio i dobio rucicu jacu nego ikad. A sto se tice kocenja i dalje postoji ali mislim da je zbog losih diskova,plocica ne skida ravnomerno i jedan deo diska nije skinut uopste pa je plocica stalno u kontaktu sa njim. Najverovatnije disk nije original ili kocione celjusti. evo slika pa vidite, mozda bi bilo dobro da odem kod strugara da mi skine taj sloj sto kaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 30 Napisano Jul 1, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo smanjena slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 1, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malopre sam zavrsio posao,ipak je bilo do vazduha u sistemu. Spricem sam ga izvlacio i dobio rucicu jacu nego ikad. A sto se tice kocenja i dalje postoji ali mislim da je zbog losih diskova,plocica ne skida ravnomerno i jedan deo diska nije skinut uopste pa je plocica stalno u kontaktu sa njim. Najverovatnije disk nije original ili kocione celjusti. evo slika pa vidite, mozda bi bilo dobro da odem kod strugara da mi skine taj sloj sto kaci. ako je do vazduha ok, ako opet smekša pogledaj da li ti dobro leži guma kočione posude... sto se diska tiče ne bi savetovao obrađivanje već malo strpljenja da pločice "nalegnu" tj dobiju oblik diska.. onda će bolje kočiti... i gledaj da ti disk ne bude tanji nego što fabrika propisuje kao minimum ps. za prvu sliku sam teo da ti napisem - cek da se odmaknem jedno 10m da bi video :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 30 Napisano Jul 1, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Popsi koja guma kocione posude? Idem malo da ga provozam valjda ce da legnu bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 1, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Popsi koja guma kocione posude? Idem malo da ga provozam valjda ce da legnu bolje. tamo gde sipas ulje... ono kockasto sa staklenim okcem kada skines poklopac (2 srafa) ispod je gumena mrmbtana, ako ona nije dobro stavljena, ustinuta tu moye da ti udje vlaga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jul 4, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko naleti na dobre prednje diskove, neka mi javi...postaje vec ozbiljno ... ...poceo sam zadnju da trosim... ko moja zena pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 30 Napisano Jul 4, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko naleti na dobre prednje diskove, neka mi javi...postaje vec ozbiljno ... ...poceo sam zadnju da trosim... ko moja zena pare I meni je kriticno,mislim da mi je ispod 2mm debljina diska na najtanjem delu tako da nema zezanja. Zadnji put kad sam zvao gevaru bili su 7hiljada komad. Ne znam od kog materijala prave diskove za motore ali stvarno je skupo,uzimao za fiata i 1500 din.po komadu disk koji je 5 puta veci i tezi. Ako je neko pronasao nesto jeftinije neka javi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djidja1987 0 Napisano Jul 4, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko naleti na dobre prednje diskove, neka mi javi...postaje vec ozbiljno ... ...poceo sam zadnju da trosim... ko moja zena pare I meni je kriticno,mislim da mi je ispod 2mm debljina diska na najtanjem delu tako da nema zezanja. Zadnji put kad sam zvao gevaru bili su 7hiljada komad. Ne znam od kog materijala prave diskove za motore ali stvarno je skupo,uzimao za fiata i 1500 din.po komadu disk koji je 5 puta veci i tezi. Ako je neko pronasao nesto jeftinije neka javi.. i meni treba . P.S. Negde na forumu, a mozda bas na ovom ali sad ne mogu da nadjem sam procitao da pase od nekog skutera koji je oko 20eura...ako neko mozda zna o cemu pticam neka ostavi link, broj stranice ili ako zna gde moze da se naruci neka kaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 4, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan A misliš li da materijal predviđen za težinu skutera može izdržati naše natovarene bedevije? tako su stavljali i pločice od skutera..pa su trajale vrlo kratko.. Plašim se da kvalitet onoga što se sad može nabaviti uopšteno od svih delova..pogotovu za Japance nije ni blizu onoga što je izašlo iz fabrike.. a kao predviđeno je za naše motore.. Onda od kineskog diska od skutera mogu samo da očekujem pucanje u nezgodnom momentu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jul 5, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ako je 7000 rsd/kd...to i nije losa cena...u Louisu , sa akcijom su 69 eura/kd...100 eura par polovnih u Madjarskoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jul 5, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ima na kupujem prodajem..... za 30 po disku ako volite polovne..... ja sam stavio nove iz gevare i nemam nikakvih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 5, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je zadnji disk popucao između rupica.. tražio mi za polovne 40, ali nema trenutno dobre.. Znači novo će morati.. glupo je davati više od pola.. i opet nemaš valjane diskove.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mazak 270 Napisano Jul 5, 2013 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A tek pukotine na kramponima Moraće i set guma da padne.. turio bi anake da probam.. al bre mnogo 3 glave nova trojka.. ondak opet ajdesada.. Kupio danas Anakee III za Capo, par 206 eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 5, 2013 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Gde? p.s. Ja se jezim od stavljanja polovnih delova na motor, bilo kojih. Znam da je sve skupo i da je para malo, ali kad bih stavio polovan deo stalno bih se nervirao ocekujuci da ce nesto da otkaze u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djidja1987 0 Napisano Jul 6, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan evo ko je pitao za plocice. http://www.kupindo.com/Delovi/14219757_Disk-plocice-1-par Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 6, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan evo ko je pitao za plocice. http://www.kupindo.c...k-plocice-1-par ovo tretirajte kao privremenu rešenje... meni su potrajale 3 dana na Kepijadi... ne kazem da ce tako trajati u normalnoj voznji ali mislim da je mesec dana maximum za njih ... proveravajte ih redovno ako ih stavite ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jul 7, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem....... ova plocica je tezak krs, imao sam ih na motoru, kad padne kisa ili prodjete kroz baru zaboravite na kocenje....... jednostavno ne hvata za disk vise, dok se ne osusi. Moj savet je Nissin (zna se ko pravi plocice) a vi kako god ko hoce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Jul 7, 2013 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je kriza i da je i kupovina cigareta postala kapitalno ulaganje, ali Shumy je 1000% u pravu. Na stvarima kao sto su kocnice se ne stedi jer obicno dara ispadne skuplja od mere. Zato bolje stiskavac pa kupovati ono sto vredi nego se kasnije udarati u glavu i presabirati uz klasicno pitanje: e da nisam stedeo ne bi mi se dogodilo ovo ili ono!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 7, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan batalite pljuge skroz i eto pločica svakih mesec dana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir'Tattoo 10 Napisano Jul 7, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Nikšić, Crna Gora Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se sa čim nije igrati na motoru to su onda kočnice i gume... ja sam naprijed stavio brembo sinter, a na zadnji točak brembo karbon. Odlično rade posao i ne troše se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Jul 8, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo reko moje iskustvo....... svako radi kako misli da treba........ Slazem se sa tim da se sa kocnicama i gumama nije igrati...... ako hoces prvenstveno lepo da se vozis i sigurno, da ne razmisljas o vodi na putu i tim glupostima..... da mozes da zaustavis motor u svakom trenutku........ mora da se da malko vise para....... sve ostalo je improvizacija i nije sigurna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Oprostite na OFF-u... Moze li mala pomoc oko kupovine motora... Naravno ST-a http://www.polovniautomobili.com/oglas3509758/yamaha_super_tenere/ ovu lepoticu shacujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...