Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje: ebay-jakna-carina

Recommended Posts

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Narucio sam jaknu preko ebay-a, stigla za 10 dana u Srbiju i sad stoji na carini vec 4 dana, da li je neko narucivao i da li zna koliko dana ce roba stojati kod njih? Vec pocinjem da se iritiram.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

pa u principu nekad 3 dana nekad 2 nedelje ... sve zavisi , al obichno kad stoji duze , odrace te za carinu

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Druže, carina se kao ni Čak Noris ne požuruje  ;)

Računaj da platiš cca. 30% na iznos fakture+shipping

ja sam na 90$ ukupno item + shipping platio 2500dinara carina porez i dostava na kucu sa sve selotepom carine koja je kulturno pocepala kutiju i izlepila je posle ... pa rachunaj koliko je to para

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Ne stoji ti paket na carini, već u pošti. Evo kako to ide:

Paket stigne u Srbiju, gde se razvrstava prema adresi primaoca i šalje u pripadajuću poštu carinjenja. Tamo je jedan veliki sto, carinici s jedne, poštari s druge strane. Poštar po redu uzima paket, izmeri ga, otvori i gurne cariniku preko puta. Ovaj pregleda sadržinu, carini u skraćenom postupku (10%), prihvata se pravi račun, ovom prilikom nema povlastice (za robu do 100 evra, kao npr. što imaš na granici), gurne paket nazad poštaru. Paket se zatvara i ide dalje primaocu.

Nema carinik gde da drži tvoj paket, niti mu on treba. Pre će biti da je pošiljka u putu negde pogrešno skrenula, ali stići će, ne brini. Ako ti se baš žuri, poguuraj u pošti, ne na carini.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

izvinjavam se sto offujem,

ajd ovako,citah ranije bila je tema ovde da se

ne isporucuje za srbiju...

vidim da vi znate mnogo vise od mene,neukog i neobavestenog ;D pa ako nije problem

da neko pojasni da ne googlam ,vama vise verujem... :)

moze i na pp ako nije za ovaj forum.

shalju oni za srbiju al nemozesh da platish na ebay jer mora preko paypala koji ne podrzava srbiju , sa bilo kog sajta koji shalje internacional mozesh da kupish ako prima direktno kartice , npr amazon kao najveci za knjige , patike i sitnu tehniku ... samo je poshtarina paprena jer shalju iskljuchivo DHL-fazon pa za patike od 50$ platish 40$ poshtarinu ... eto cele logike ... al zato imash lombard shop pa naruchish preko njih i unapred znash cifru , okreni obrni uvek ispadne jeftinije nego sam da se zezash ...

• MK.OTADZBINA SRBIJA, 104 postova

Na ebay-u imam nalog neke dve godine i dosada imam oko 200 kupovina uplate mi je zavrsavao decko iz Bg. Pey-Pal

sto se tice slanja NIKADA, NIKADA  nisam slao direktno za Srbiju bas iz tog razloga  saljem kod druga za Austriju i on mi donese tako da nema carine i otimanja para . dobijes po ceni  po kojoj si izlicitirao + procenat od 500 din za uplatu.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Stigla jakna danas, :)

carina 4.152 din, cena jakne je 120$ (na popustu) + 39$ postarina, oko 160evra kako sam ja izracunao, prezadovoljan sam, ovde vredi vise od jakni koje se nude za 120evra to znam 100%, nosio sam takvu jaknu

znam kako rade u posti, carinskom odeljku bili smo (ptt smer na saobracajnom fakultetu), sve u svemu kako sam video zavisi od raspolozenja i ko ti carini robu, ima neka gospoja kod koje je sve skupo i pumpa carinu dok se kod jednog cike carini po onom koliko pise..

evo malo slidza, jakna je udobna i za sad samo reci hvale, kad otopli ide test na 100+ :)

post-1040-1287906764441_thumb.jpg

post-1040-12879067644863_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja