Bogda 36 Napisano Mart 11, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Konkurencija + kriza = nize cene. Iskreno iz Sprinta su bas sredili cene za vecinu modela. Odusevila me je cena za skuter Excalty koji se je odlicno pokazao i koji je bio oko 600e, za Chalengera, Spydera 125, Princa a i Apoloa. Izgleda da cemo se tek navozati jeftinih a solidnih kineza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio sluzbeno na Sajmu na blic i Qingqi jeste zastupljen ali ne na standu glavnog uvoznika koji izgleda ne izlaze ove godine vec na standu firme Moto-nesto ne mogu trenutno da se setim imena. Stand se nalazi u prolazu izmedju hala gde je smestena moto oprema i pored Qingqi-jevih motora ima i Jonway kopiju BMW-a,kineza od 400ccm koga je prvog kod nas uslikao Dzoks u NS-u i neki kruzer(nisam stigao da zagledam bio sam u zurbi). E sad jedna stvar koja mi je bila zanimljiva.Odmah da napomenem da nisam imao vremena da zagledam ali mi se cini da je Pulser2(kako u Sprintu zovu Qingqi200) priblizno slicne visine kao Apollo.Apollo naslonjen jeste malo vislji ali je takodje naslonjen pod manjim uglom nego Pulsar2 tako da mi se cini da kad bi se uspravili da bi bili tu negde,tako da bih zamolio da ako neko ode na sajam da obrati paznju na te detalje,a jos bolje ako je taj neko vec video prosle godine oba modela pa da prokomentarise da li su im se menjali gabariti i kako izgledaju po zavrsnoj obradi obe varijante. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Firmu qingqi više izgleda neće uvoziti i ovaj iz Novog Sada(tako kruži priča) sad postoji neki uvoznik ako se tako može nazvati u Beogradu kod pančevačkog mosta evo linka mada nije još sigurno da će uvoziti qingqi, nešto su mi delovali suviše neozbiljno evo linka http://www.motoprogram.com/novi_motocikli.html A apolo je apsolutni hit sa cenom od 1189 evra sutra pada odluka ili nov apolo(fali mi malo para jebiga) ili qingqi enduro 200cc star godinu dana sa predjenih 4000km, idem da ga pogledam ako se nenadjemo oko cene kupujem apola, mada mi je qingqi favorit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Firmu qingqi više izgleda neće uvoziti i ovaj iz Novog Sada(tako kruži priča) sad postoji neki uvoznik ako se tako može nazvati u Beogradu kod pančevačkog mosta evo linka mada nije još sigurno da će uvoziti qingqi, nešto su mi delovali suviše neozbiljno evo linka http://www.motoprogram.com/novi_motocikli.html To je ta firma,motoprogram,znaci u prolazu izmedju hala gde je motooprema,imaju izlozene 2d naked i SM od Qingqi-jevih modela ako se dobro secam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki PA 11 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga platih 1550 prosle godine u maju, na popustu. Ovo sad je stvarno smesna cena, sta ucini problem sa amortizerom I ja sam iskesirao 1550 prosle godine , na sajmu je prosle godine bio 1720 cini mi se ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 13, 2010 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Quingqi je za domace trziste postao nocna mora zbog jednog coveka, Sase iz NS. Nit' pas kosku glodje, nit' je drugom daje i tako vec dve godine, sto zbog modela a sto zbog celog programa kao sada. Trenutno ga uvozi B&T Nedeljkovic, nekadasnja RK Mesa Slavija ispod Pancevackog mosta a sada ova firma, koja je opet nekada bila u D.Tucovica. Tada je Bane, vlasnik B&T, odnosno Motoprogram (ovo je samo sajt,m nema veze sa pravnim nazivom), bio i ovlasceni serviser Sasi, pa je ljubav pukla zbog obostranih poteza, a sve naustrp kupaca, no to je prica za nama. U svakom slucaju, da ova firma ima za uvoznika Masetechnik (Sprint), Teleshop (Kinroad) ili Keeway, drugih "kineza" ne bi ni trebalo na trzistu kod nas. Dovoljno kvalitetniji od konkurencije, zaglibili se kod nas zahvaljujuci neozbiljnosti ljudi koji su ih preuzeli na sebe u bilo kom pogledu. Steta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 13, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio sluzbeno na Sajmu na blic i Qingqi jeste zastupljen ali ne na standu glavnog uvoznika koji izgleda ne izlaze ove godine vec na standu firme Moto-nesto ne mogu trenutno da se setim imena. Stand se nalazi u prolazu izmedju hala gde je smestena moto oprema i pored Qingqi-jevih motora ima i Jonway kopiju BMW-a,kineza od 400ccm koga je prvog kod nas uslikao Dzoks u NS-u i neki kruzer(nisam stigao da zagledam bio sam u zurbi). E sad jedna stvar koja mi je bila zanimljiva.Odmah da napomenem da nisam imao vremena da zagledam ali mi se cini da je Pulser2(kako u Sprintu zovu Qingqi200) priblizno slicne visine kao Apollo.Apollo naslonjen jeste malo vislji ali je takodje naslonjen pod manjim uglom nego Pulsar2 tako da mi se cini da kad bi se uspravili da bi bili tu negde,tako da bih zamolio da ako neko ode na sajam da obrati paznju na te detalje,a jos bolje ako je taj neko vec video prosle godine oba modela pa da prokomentarise da li su im se menjali gabariti i kako izgledaju po zavrsnoj obradi obe varijante. Pa nije bas zanemarljiva razlika u visini. Sediste na Qingqi-ju je mekse, samim tim utones oko 1cm vise kad sednes. Amortizeri se spuste jedno 2cm vise nego na apolu pod tezinom vozaca, neopterecen je nesto nizi, nek je to 3cm, i kad saberes i oduzmes, imas 5-6cm manje, sto itekako cini razliku ako si kriticne visine za apollo. @Lancia88 Steta za brend, nabrojane firme mnogo pametnije posluju iz ugla posmatraca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Schofer 2 Napisano Mart 15, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Svratio i ja na sajam u subotu i pomalo se razočarao ponudom.Medjutim,prijatno iznenadjenje su bili popusti koje su kolege već naveli. Ono što je mene najviše zanimalo su cene Raptora SPT 350 i Xingyue 400.Tako da je Raptor sa injektorom umesto karburatora sa 2 200 evra snižen na 1860 evra,čini mi se,a Xingyue je 2 200 umesto 2 500 evra.Pitao sam lika na štandu jesu li prodali kojeg Xingyue,a on reče da jesu nekih 10-ak komada i da su ljudi zadovoljni.E sad,da li je moguće da ni jedan od novih vlasnika nije član ovog foruma,ili bar da ima nekog ortaka koji je član pa da nas malo informiše o toj spravi,stvarno mi je neverovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Uporedio sam malo SPT i Xingyue i SPT je po meni u prednosti. XY400 ima ozbiljan ram i zadnju viljusku, ali ne bas dobru i pretvrdu amortizaciju, veoma neudobno sediste, a ni zavrsna obrada nije na nivou, posebno prekidaci i rucice koji vise dolikuju nekom 50ccm skuteru, a polozaj je pomalo cudan i cini mi se ne najzgodniji. Koji je cilj ovog motora nije mi sasvim jasno. Ram je Enduro kao i zadnja viljuska (sto mi se dopada, ali za setup i namenu nisu neophodni), tvrd je kao R, dimenzije guma vise odgovaraju kruzeru, a pojedini elementi dizajna su poput maksi skutera. Bar da je lep na izgled, pa da se zbog toga ljudi odluce za njega, medjutim i nije nesto preterano, mada je verovatno lepsi u crnoj boji. Uglavnom, enduro varijanta postoji i po meni bi bila mnogo korektnija nego ovo u koju god klasu spadalo. SPT sa druge strane, izuzetno udoban, mekse i cini se bolje podesene amortizacije, 17" tockovi koji omogucavaju veci izbor guma, iako za nijansu slabiji od XY400, prednost je svakako i dva cilindra sa ubrizgavanjem, bolji polozaj sedenja, ozbiljnije kocnice, a takodje u odnosu na Xinguie i niza cena, tako da bi on definitivno bio moj izbor. Ram i zadja viljuska na SPT su mozda nesto nizeg nivoa u odnosu na Xingyue, mada sigurno zadovoljavaju jer ne verujem da ce sa njim neko ici u tezak offroad i preskakati prepreke, a za sve ostalo je u manjoj ili vecoj prednosti, a zbog svoje udobnosti i autonomiji od 500+ km ima odlican turing potencijal, i generalno je univerzalniji. Inace, motor je kopija Honde Varadero 125ccm u naked verziji, uz razliku drugacije koncepcije i vece kubikaze agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Schofer 2 Napisano Mart 15, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve si rekao,nema šta da se doda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarkod 117 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta kazu kupili ga ko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 15, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko da postavi sliku od tog xy400, po blackbiteovom opisu bih rekao da je to neki spejs satl ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 16, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan ;D Evo korisnog linka, ima i video. Takodje na tom sajtu se moze videti i enduro varijanta. http://www.xingyuecanada.com/bike-xy400gy.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 16, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno je skalatan ;D Jos ona masina mi izgleda nekako vinjavo, ko da ima 50ccm a ne 400. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 16, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Pa vodeno je hladjenje, nema hladnjaka, zato izgleda tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 16, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da ti ja uslikam masinu od svoje 125ice da vidis. Razumijem ja i promjer klipa, duzina klipnjace... Ali mi ovo bas malo izgleda. Mada zanimljiv motor za ulazak kineza u te vece klase, pocinju vec pomalo da izbacuju "vece" modele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 16, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ja razumem da sam jednom parkirao pored KTM Duke-a, i slucajno sam primetio da su fizicke proporcije agregata poput poput onih na mom motoru od 200ccm. KTM bese 690ccm ako se ne varam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Agressor 0 Napisano Mart 23, 2010 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svideo Peda r-h2o do soma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarkod 117 Napisano April 20, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde moto bike expo u NS-u samo sto nije, da cujemo ima li popusta.... Ja idem i pravim reportazu duzan sam ostao jos od sajma u Bg-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarkod 117 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Prijavi odgovor kao problematičan bio danas, bezveze, sve u svemu popusti kao u bg-u ali ostalo.... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 22, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko bude isao zamolio bih ga da baci pogled na tacne cene Apolla i Pulsara2 kao i da li je zastupljen Qingqi200 kod nekog prodavca i koja je njegova cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano April 23, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna molba i od mene, ako neko vec ide na sajam da uziva u najnovijim dostignucima kineske tehnike, neka pogleda cenu za keeway speed. I nek obrati paznju jel to cena za stare modele ili za 2010-tu. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarkod 117 Napisano April 23, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odgovori za prethodna 2 posta Keewaya i Qingqija nema na sajmu :o Apolo i Pulser su jedan oko 1200 a drugi blizu 1300 eur ( znas ono 1187, 1284 tako nesto ) A od kineza jedino je SPT, Daytona i donekle Raptor kvalitet , ostalo je moglo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Odgovori za prethodna 2 posta Keewaya i Qingqija nema na sajmu :o Apolo i Pulser su jedan oko 1200 a drugi blizu 1300 eur ( znas ono 1187, 1284 tako nesto ) A od kineza jedino je SPT, Daytona i donekle Raptor kvalitet , ostalo je moglo bolje. A da li si bacio pogled na cenu SPT-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano April 23, 2010 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Posto kosta cena ulaznice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...