profesor momir 250 Napisano Mart 7, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Dugo već nije bilo vozanja. Subota 13.februar 2010., jutro koje obećava, mada su za popodne najavili kišu. Vanjska temperatura oko 3 stepena. Kratak dogovor sa mojim drugom Salerom i maršruta odredjena Šabac-Bogatić-Crna Bara. Polazimo oko 11h i već oko sela Štitar kiša prokapava. Pošto smo stali da uradimo ovu fotku neko nam svira iz auta, taman kad smo se okrenuli da vidimo ,,đe ba zapelo,, kad ono naš drug Ljuba novopečeni ,,Sradovac,, i onda ova sličica... Kiša počinje sve jače da pada, ali nema odustajanja. Ubrzo stižamo u Bogatić i sedamo u kafić da se okrepimo i dogovorimo kuda dalje. Svet je mali samo što smo seli, kad ono moji učenici koji su došli na okružno takmičenje iz matematike. Šta ćeš, omaklo im se... Posle kratkog očajavanja, mislim ispijanja čaja, nastavljamo za Crnu Baru. Nikada nisam išao ovim putem i sve mi je nekako lepo, kao da sam veliki istraživač i kao da ovo nije nekih tridesetak km. od kuće... I evo par sličica zimskog Mačvanskog pejzaža... Pre samog ulaska u Crnu Baru zanimljiv prizor... Do nas dolazi i i umetnik i koliko ga razumem ovo je njegov doprinos borbi protiv globalizma... Selo Crna Bara nalazi se na severozapadu Mačve na ušču Drine u Savu. Početkom svakog avgusta, održavaju se Hajdučke večeri, na kojima pobednik dobija sablju dimiskiju na spomen hajduk Stanka, istoimenog junaka romana Janka Veselinovića. Stajemo na centru, gde nam prilaze lokalni bajkeri koji se čude po kakvom vremenu se vozamo i od njih saznajemo za kuću hajduk Stanka. Kuća ili rekonstruisani vajat nalazi se u privatnom dvorištu porodice Aleksić. Ljubaznošću gazdarice vidimo eksponat i slikamo se ispred. Put nastavljamo po sve jačoj kiši prema Mačvanskoj Mitrovici verovatno zahvaljujući blizini ušća Drine u Savu. Na putu nigde žive duše a i kad prodjemo pored nekoga taj nas u čudu gleda. A to malo i godi, ko mi neki veliki putnici, avanturisti ...haha Prolazimo pored prirodnog rezervata Zasavica, ali sada već pomalo promrzli i okisli ostavljamo to za drugi put. Kroz Mačvansku Mitrovicu vozimo se prema Šapcu. Pred samim Šapcem izlazimo iz kiše, šta više, nije nikako ni padala.Baš lepo napravili smo jedan kišni krug, ušli, vozali se i opet izašli iz kiše...Nema veze. Lepo mada malo hladnjikavo i mokro vozanje... Napolju izgreva sunce, mada je i dalje hladno. Nedelja, e pa treba isterati motor... Do sledećeg družanja POZDRAV svim BJB i svim Bajkerima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Mart 7, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Dugo već nije bilo vozanja. Subota 13.februar 2010., jutro koje obećava, mada su za popodne najavili kišu. Vanjska temperatura oko 3 stepena. Kratak dogovor sa mojim drugom Salerom i maršruta odredjena Šabac-Bogatić-Crna Bara. Polazimo oko 11h i već oko sela Štitar kiša prokapava. Pošto smo stali da uradimo ovu fotku neko nam svira iz auta, taman kad smo se okrenuli da vidimo ,,đe ba zapelo,, kad ono naš drug Ljuba novopečeni ,,Sradovac,, i onda ova sličica... Kiša počinje sve jače da pada, ali nema odustajanja. Ubrzo stižamo u Bogatić i sedamo u kafić da se okrepimo i dogovorimo kuda dalje. Svet je mali samo što smo seli, kad ono moji učenici koji su došli na okružno takmičenje iz matematike. Šta ćeš, omaklo im se... Posle kratkog očajavanja, mislim ispijanja čaja, nastavljamo za Crnu Baru. Nikada nisam išao ovim putem i sve mi je nekako lepo, kao da sam veliki istraživač i kao da ovo nije nekih tridesetak km. od kuće... I evo par sličica zimskog Mačvanskog pejzaža... Pre samog ulaska u Crnu Baru zanimljiv prizor... Do nas dolazi i i umetnik i koliko ga razumem ovo je njegov doprinos borbi protiv globalizma... Selo Crna Bara nalazi se na severozapadu Mačve na ušču Drine u Savu. Početkom svakog avgusta održavaju se Hajdučke večeri na kojima pobednik dobija sablju dimiskiju na spomen hajduk Stanka, istoimenog junaka romana Janka Veselinovića.Stajemo na centru gde nam prilaze lokalni bajkeri koji se čude po kakvom vremenu se vozamo i od njih saznajemo za kuću hajduk Stanka. Kuća ili rekonstruisani vajat nalazi se u privatnom dvorištu porodice Aleksić i ljubaznošću gazdarice vidimo ga i slikamo se ispred. Put nastavljamo po sve jačoj kiši prema Mačvanskoj Mitrovici verovatno zahvaljujući blizini ušća Drine u Savu. Na putu nigde žive duše a i kad prodjemo pored nekoga taj nas u čudu gleda. A to malo i godi, ko mi neki veliki putnici, avanturisti ...haha Prolazimo pored prirodnog rezervata Zasavica, ali sada već pomalo promrzli i okisli ostavljamo to za drugi put. Kroz Mačvansku Mitrovicu vozimo se prema Šapcu. Pred samim Šapcem izlazimo iz kiše, šta više, nije nikako ni padala.Baš lepo napravili smo jedan kišni krug, ušli, vozali se i opet izašli iz kiše...Nema veze. Lepo mada malo hladnjikavo i mokro vozanje... Napolju izgreva sunce, mada je i dalje hladno. Nedelja, e pa treba isterati motor... Do sledećeg družanja POZDRAV svim BJB i svim Bajkerima... Ovde se radi o nekim fotkama??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Mart 7, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je lep putopis, ali cini mi se da ti fali nesto ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Mart 7, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Sorry, svim koji su pročitali ovaj putopis, ovako bez fotki. Ceo dan pokusavam da ubacim fotogarafije ali -NUMEM- :'( Obećavam, sutra pitam učenike, pa ispravljam. Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepa vožnja, pogotovo posle duge i hladne zime da ogreje srce. Vajat hajduk Stanka je uređen i unutra kao muzej ili samo spolja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Mart 8, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Momire, nabijaš ti lagano kilometražu. sada kad zatopli - Pula. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Katerina U vajatu ima jedna haljina koja podseća na nošnju tog doba i krevet starinski zastrt tkanim ćilimom. Moglo bi to i bolje, ali šta je tu je... Šta bih to mogao da vidim u Subotici i okolini, a da nije klasika, npr.: centar grada, Palić, zološki vrt i slično? Pozz... mile fazer Kolega, jedva čekam. Brzo će 7.maj. Bog da sreće i junačkog zdravlja... Para nema, pare nisu problem... Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan overio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jul 30, 2010 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan e bas interesantno sto sam sasvim slucajno nasao ovu temu,iako je vec postala proslost... Posto sam iz ovog kraja,tj iz Bogatica,red bi bio da obavestim sve bajkere zeljne avanture,da se 07.avgusta tacnije sledeci vikend odrzavaju "Hajducke veceri".Dobio sam danas program na kome pise kad se sta odrzava i u koliko sati,ali sam zaboravio :-\.Nebitno,ako je neko zainteresovan,rado cu podeliti jos neke korisne informacije,da jos jedna stvar,citav program ta hajducka svadba,kocije,fijakeri i ostalo krece iz Bogatica,do Sovljaka tu je neka hajducka busija itd,pa onda se nastavlja do etno kuce gde se odigrava vencanje,i onda put Crne Bare,tj motela na reci Drini gde se nastavlja kulturno-umetnicki program i takmicenje za harambasu. WELKOME Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 31, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 15, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan E ovde je bilo baš hladno,pogotovo kad smo prišli Drini.Baš je lepo Gledati ove slike iz tople sobe.Vidimo se u klubu Profesore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toni08 121 Napisano April 21, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rolling Meadows, Illinois Motocikl: Yamaha Road Star XV 1600 Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike i jos lepsi opis. Haval Profesore. Pozdrav Toni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano April 21, 2012 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...